Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Kjempet jevnt med Bosnia
Amar Pinjo leverte en solid kamp mot sine foreldres hjemland og endte med 8 poeng, 7 returer og 2 assists. Her presser Bislet-guarden seg mellom to av Bosnia-Hercegovinas forsvarere.
FOTO: FIBA.COM
Amar Pinjo leverte en solid kamp mot sine foreldres hjemland og endte med 8 poeng, 7 returer og 2 assists. Her presser Bislet-guarden seg mellom to av Bosnia-Hercegovinas forsvarere. FOTO: FIBA.COM

Kjempet jevnt med Bosnia

Bosnia-Hercegovina dro fra til 20 poengs ledelse ved pause, men Norges U18-gutter vant de to siste periodene og var bare 6 poeng bak gruppas beste lag med 4 minutter igjen.

Norge – Bosnia-Hercegovina 64-77

– Akkurat nå er vi bare skuffa over at vi ikke vant, sa Kjetil Andresen noen minutter etter EM-oppgjøret i Bucovhallen i Ploiesti.

Men andre del av kampen mot Bosnia-Hercegovina var særdeles oppløftende og det beste Norge har levert hittil i mesterskapet som åpnet med seier over Nederland (74-56).

Bosnierne var rystet da Norge kom tilbake i kampen og jublet ellevilt da seieren var reddet.

De vinner høyst sannsynlig alle sine fem kamper i gruppa og går inn i kvartfinalen som en av favorittene i B-EM.

 

– Begynte å gjøre de enkle tingene

De norske U18-gutta åpnet glimrende og ledet 12-6 og 14-10 før de gulkledde fikk opp intensiteten og farten.

Norge holdt følge til 21-27, men de siste 4 minuttene av andreperioden vant bosnierne 18-4 og så var de plutselig 20 poeng foran ved pause, 45-25.

– Da vi kom inn til spillerne i pausen, hadde de snakka en del selv og skjønt tegninga. Vi tok for dårlige skuddvalg, kommuniserte ikke defensivt og sluttet å tro på det vi driver med.

– Men så begynte vi å gjøre de enkle tingene, fikk inn noen steals og fikk løpt inn noen poeng, forklarer Kjetil Andresen.

 

Måtte gamble

Norge vant tredjeperioden 22-15 og de første 6 minuttene av fjerde periode 12-5, og på stillingen 59-65 øynet gutta i rødt en ny, sensasjonell seier.

Men Norge måtte gamble litt for å ta igjen de siste poengene, og Bosnia-Hercegovina anført av sin pointguard Afan Trnka beholdt roen og slo tilbake med 12-6 i avslutningen.

– Vi følte vi hadde momentum og det kunne gått begge veier. Vi satte inn et press med 4 minutter igjen og fikk inn en steal med en gang, men Bosnia var rutinerte på slutten, fastslo landslagstreneren.

 

Bergstad ruvet

Norge vant returstatistikken så klart som 53-40 med Aksel Borg på 11 returer, Eldar Alagic på 9 og Amar Pinjo på 7.

Oliver Bergstad var lagets ledende spiller, toppscorer med 17 poeng etter sterke driver og solid skyting (3 av 3 på trepoengere!) – og i tillegg med 5 returer, 3 blokker og 2 steals.

B-EM i Ploiesti har spillefri dag mandag, og så skal Norge ut mot Kosovo tirsdag og Bulgaria onsdag i de to siste kampene i gruppespillet.

 

Nøkkelkamp mot Kosovo

Seier over Kosovo vil langt på vei sikre en plass i «mellomspillet» om plassene 9 til 16.

Og fra den eneste ubeseirede motstanderen, skal de norske gutta nå opp mot det eneste lag uten seier. Men Kosovo har ikke tapt stort, og ledet til langt ut i andre periode mot Bulgaria.

– Det er en nøkkelkamp og vi skal ikke ta noe for gitt. Det er et lag som er litt «forstyrrende», de gjør mye forskjellig defensivt. Bosnia hadde aldri trodd vi skulle spille så jevnt med dem, og det samme kan skje med oss mot Kosovo hvis vi ikke har hodene på plass. Vi må spille med samme mentalitet som i dag, understreker Kjetil Andresen.

 

– Ny hverdag

Fridagen i morgen inneholder en lett trening, men også restitusjon og en aktivitet som ikke er bestemt ennå.

– Bowling eller noe sånt som vi ikke bruker krefter på.

– Det er en ny hverdag og opplevelse for spillerne å være her nede og være så slitne. Vi har spilt tre kamper på tre dager og hadde jo fem kamper på fem dager i nordisk, men det er noe annet med Romania og 30 varmegrader utenfor og litt annerledes kost og losji enn vi er vant til, sier U18-treneren.

 

Poengscorere Norge: Oliver Bergstad 17, Eldar Alagic 15, Christopher Dalland 12, Amar Pinjo 8, Herman Ingstad 6, Aksel Borg 2, Jonas Øye Hansen 2, Fredrik Kleivdal 2.

Toppscorer Bosnia-Hercegovina: Harun Zrno 17.           

 

U18-EM MENN DIV. B, SØNDAG:

Gruppe A:

Island – Irland 103-80, Ukraina – Estland 70-53.

Stillingen (seire-tap): Danmark 2-0, Island 2-1, Ukraina 1-1, Estland 1-2, Irland 0-2.

Gruppe B:

Nederland – Kosovo 78-44, Bulgaria – Georgia 64-60, Norge – Bosnia-Hercegovina 64-77.

Stillingen: Bosnia-Hercegovina 3-0, Bulgaria 2-1, Georgia 2-1, Norge 1-2, Nederland 1-2, Kosovo 0-3.

Gruppe C:

Ungarn – Slovakia 68-64, Portugal – Sveits 73-37, Romania – Latvia 77-62.

Stillingen: Portugal 3-0, Slovakia 2-1, Romania 2-1, Ungarn 1-2, Sveits 1-2, Latvia 0-3.

Gruppe D:

Sverige – Kypros 93-60, Finland – Belgia 79-47.

Stillingen: Finland 2-0, Belgia 2-1, Sverige 2-1, Østerrike 0-2, Kypros 0-2.