Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Helt åpent etter Gimle-seier
Mikkel Kolstad hadde en solid kamp både i forsvar og angrep da Gimle slo tilbake og utlignet til 1-1 i semifinalen mot Kongsberg Miners. Her er landslagsguarden i en drive mot Aly Hudgins (bak), Ognjen Nisavic og Marin Mornar, med lagkamerat Milovan Savic klar til å motta en pasning. Bak til venstre er dommer Simon Nordeide.

FOTO: BRAGE TITLESTAD
Mikkel Kolstad hadde en solid kamp både i forsvar og angrep da Gimle slo tilbake og utlignet til 1-1 i semifinalen mot Kongsberg Miners. Her er landslagsguarden i en drive mot Aly Hudgins (bak), Ognjen Nisavic og Marin Mornar, med lagkamerat Milovan Savic klar til å motta en pasning. Bak til venstre er dommer Simon Nordeide. FOTO: BRAGE TITLESTAD

Helt åpent etter Gimle-seier

Gimle slo raskt tilbake etter tapet i Kongsberghallen søndag, og Miners blir svekket til tredjekampen etter at Marin Mornar fikk diskvalifiserende foul og blir utestengt.

Gimle – Kongsberg Miners 97-71 (1-1 sammenlagt)

– Utover i andre periode begynte vi å spille veldig bra forsvar, klarte å løpe litt og fikk til flere penetrerende handlinger. Vi fikk også bedre kvalitet på skuddene og på den defensive balansen, sa Gimle-trener Audun Eskeland etter seieren.

Laget hans traff ikke på skuddene i denne kampen heller, med 21 prosent på trepoengere – 7 av 33. Men Kongsberg Miners var ikke stort bedre, og angrepsmessig var det ingen toppkamp fra noen av lagene.

– Det var en ren defensiv seier, mente Eskeland.

 

Disk-foul, usportslig foul og bortvisninger

Snakkisen etter kampen ble likevel ikke hjemmelagets seier, men kaoset og utvisningene da 5:40 gjensto i Gimlehallen.

Gimle ledet 78-61 og hadde i praksis avgjort kampen da Ali Ouakkaha kastet seg etter en ball på gulvet, det gjorde også Marin Mornar. Hjemmelagets kaptein smalt i gulvet med Miners’ kroatiske 2,06-mann over seg – og ble liggende.

Så kom Jørgen Odfjell og dyttet bort Mornar, mens Ognjen Nisavic dyttet bort Odfjell. Situasjonen roet seg, Ouakkaha måtte ut for å få behandling for en blødende nese, mens dommertrioen gikk i lang samtale.

Dommen var hard for Kongsberg Miners:

Mornar fikk diskvalifiserende foul, Nisavic fikk usportslig foul – og siden kapteinen hadde en teknisk foul fra før, måtte også han ut.

I tillegg ble fire av spillerne fra bortelagets benk bortvist for å beveget seg inn på baneområdet under situasjonen: Aly Hudgins, William Lybæk, Valen Tejada og Djo Loo Yele.

 

Avsluttet med tre spillere

TV-bildene viste riktignok at de bare så vidt var over sidelinja og at to mann ble holdt igjen og stoppet av Yele og assistenttrener Henrik Aabelvik. Den  eneste som løp over til situasjonen var coach Doug Marty, som ville roe gemyttene.

Aly Hudgins hadde vel hælene på sidelinja, men det hjalp ikke. FIBA-reglene ble håndhevet strengt og alle måtte ut.

Jørgen Odfjell fikk for øvrig ikke foul i situasjonen.

Med seks mann ute, måtte Kongsberg Miners spille videre med bare fire spillere, men det ble tre de siste fem minuttene etter at Torgrim Sommerfeldt fikk sin femte feil.

Bryan Alberts, Christian Seterlund og Oliver Bojang Visnes fullførte for gjestene. Gimle satte inn hele benken og sluttminuttene bar preg av at det ikke var match lenger.

 

Svekket uten Mornar

For Kongsberg Miners kan Marin Mornars disk-foul bli skjebnesvanger. Den kroatiske forwarden var lagets beste spiller med 20 poeng og 10 returer, og det er en klar svekkelse å ha ham ute i tredjekampen søndag.

Resultatet i Gimlehallen betyr det ikke blir noen avgjørelse før tidligst i fjerde kamp – i samme hall, neste onsdag.

– De har jo tøffe spillere i Hudgins og Yele og flere som kan spille i en firerposisjon. Og det er ofte lag klarer å samle troppene i en sånn situasjon, sa Audun Eskeland.

 

Lamo fortsatt ute

Gimle har spilt uten Eivind Lamo i de to første semifinalene etter at den viktige forwarden pådro seg hjernerystelse etter en smell på trening i forrige uke.

– Vi tar det dag for dag med Eivind, han følger en protokoll. Med normal progresjon og uten tilbakefall er det mulig han kan spille søndag, men ingen av de to neste kampene er garantert, presiserte coach Eskeland.

Ali Ouakkaha fikk en trøkk i parketten i duellen med Mornar, men skal være raskt klar til kamp.

– Det gikk greit. Jeg fikk en trøkk i fortennene og nesen, og har litt løse tenner, sa Gimle-kapteinen.

– Jeg aner ikke hva som skjedde, jeg merket at jeg fikk et kne i bakhodet og slo ansiktet i gulvet, men jeg kan ikke si om det var med vilje eller stygt eller noe, understreket han.

 

Poengscorere:

Gimle: Milovan Savic 20, Lars Fredrik Espe 18, Jørgen Odfjell 18, Bryan Coleman 17, Mikkel Kolstad 9, Reidar Greve 5, Simon Emil Jensen 4, Espen Fjærestad 3, Gard Beinnes 2, Ali Ouakkaha 1.

Kongsberg Miners: Marin Mornar 20, Ognjen Nisavic 14, Bryan Alberts 12, Aly Hudgins 5, William Lybæk 4, Christian Seterlund 4, Torgrim Sommerfeldt 4, Valen Tejada 4, Oliver Bojang Visnes 2, Djo Loo Yele 2.