Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Gimle trygget andreplassen
Jørgen Odfjell var høyt og lavt og endte med 32 poeng og 11 returer da Gimle slo Fyllingen 92-71 fredag. Bildet er fra Gimles bortekamp mot Ammerud i oktober.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Jørgen Odfjell var høyt og lavt og endte med 32 poeng og 11 returer da Gimle slo Fyllingen 92-71 fredag. Bildet er fra Gimles bortekamp mot Ammerud i oktober. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Gimle trygget andreplassen

Med aggressivt forsvar og en Jørgen Odfjell i storslag skaffet Gimle seg tidlig overtaket på Fyllingen – og reiste fra med 20-4 på seks minutter midt i tredje periode.

Fyllingen – Gimle 71-92

Hjemmelaget hadde fått sin nye USA-import Michael Steadman (2,08) spilleklar og Gimle har fortsatt Milovan Savic på skadelista, men det var ikke nok til å gjøre kampen i Fyllingsdalshallen jevn.

Tabelltreer Fyllingen ledet riktignok 24-23 tidlig i andre periode, men så slo gjestene til med en 15-0-run til ledelse 38-24 og var senere aldri truet.

Fyllingen kom innpå til 31-41, men de neste seks minuttene i tredjeperioden ga 20-4 til Gimle som dermed hadde fått 26 poengs forsprang (61-35) og punktert kampen.

 

– Fulgte gameplanen

– En av de beste seirene vi har hatt denne sesongen, mente Audun Eskeland.

– Vi fulgte en gameplan forsvarsmessig som fungerte som den skulle, var relativt konsekvente lenge og skaffet oss muligheter for å løpe. Vi var litt kalde i starten og dårlige til å ta vare på ballen og hadde 12 turnovers i første omgang, men bare 5 i andre, påpekte Gimle-treneren.

Jørgen Odfjell hadde en glimrende kamp og endte med 32 poeng, 11 returer og 4 assists. Mikkel Kolstad hadde 20 poeng og 7 assists og satte 4 av 8 trepoengere, mens nykommeren Dante Thompson gikk av banen med 18 poeng og 7 returer – selv om han misset de sju første av sine ni straffekast!

– Jørgen har vært litt syk i det siste, så det var godt å se at han var «litt Jørgen igjen», fastslo coach Eskeland.

 

«Superheltsyndromet»

Mens gjestene trygget andreplassen på tabellen og står med 12-2 i seire og tap, er Fyllingen fortsatt nummer tre (8-4), med Bærum (7-5) og Tromsø Storm (7-4) tett bak.

– Gimle gjorde en god jobb med å få oss vekk fra det vi hadde lyst til å gjøre, erkjente Calix Black Ndiaye.

– Og de gangene de gikk på runs, gikk vi på «superheltsyndromet» og prøvde å redde oss ut av det ved å spille én mot tre. Da ble hullet bare enda dypere, fastslo Fyllingen-treneren.

 

God debut for 2,08-center

Han var godt fornøyd med amerikanske Michael Steadmans BLNO-debut. Den 2,08 m høye centeren fra Union City i California noterte seg for 10 poeng og 7 returer på sine første 14 minutter i Fyllingen-drakten, men rakk også å bli utvist med fem fouls.

– Han har bare én trening med oss og skal bli veldig bra når han kommer i form og mer kjent med systemene våre. Han er en bra og bevegelig spiller, men må selvfølgelig venne seg til hvordan norske kamper blir dømt, sa Ndiaye.

Devin Gilligan var igjen Fyllingens ledende spiller og endte med 29 poeng, 5 returer, 5 steals og 3 assists.

Begge lagene har nå halvannen ukes pause før de får Bærum på besøk, Gimle lørdag 3. og Fyllingen søndag 4. desember.

 

Poengscorere Fyllingen – Gimle (71-92):

Fyllingen: Devin Gilligan 29, Fiifi Aidoo 12, Nikolas Kvåle Skouen 11, Michael Jamal Steadman 10, Jasin Akil 3, Milos Macura 2, Christian Mikkelsen Skagen 2, Ivars Zvigurs 1, Jovan Radulovic 1.

Gimle: Jørgen Odfjell 32, Mikkel Kolstad 20, Dante Thompson 18, Espen Fjærestad 11, Reidar Greve 9, Morten Osland 2.