Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Gimle gir seg ikke: 2-2
Eivind Lamo var tilbake etter hjernerystelse, spilte for første gang i semifinalene og var en viktig årsak til at Gimle slo Kongsberg Miners 86-65. Her legger hjemmelagets forward to av sine 16 poeng mot Marin Mornar. Til venstre er Djo Loo Yele, bak ser vi dommer Alexander Reiertsen.
FOTO: BRAGE TITLESTAD
Eivind Lamo var tilbake etter hjernerystelse, spilte for første gang i semifinalene og var en viktig årsak til at Gimle slo Kongsberg Miners 86-65. Her legger hjemmelagets forward to av sine 16 poeng mot Marin Mornar. Til venstre er Djo Loo Yele, bak ser vi dommer Alexander Reiertsen. FOTO: BRAGE TITLESTAD

Gimle gir seg ikke: 2-2

Gimle slo tilbake, ledet hele veien i semifinale fire og sto imot Kongsbergs offensiv tidlig i fjerde periode. Med 21 poengs seier sikret bergenserne seg en femte og avgjørende kamp i Kongsberghallen – der de har tapt tre av tre kamper denne sesongen.

Gimle – Kongsberg Miners 86-65 (2-2 sammenlagt)

– Kongsberghallen er en fin hall å spille i, så ingen av oss tenker på det som noe problem. Det skal være nerve i sluttspill, så det er bare å glede seg til femtekampen, fastslo Audun Eskeland etter at Gimle hadde satt Kongsberg Miners på plass i den fjerde semifinalen og utlignet til 2-2 i best-av-fem-serien.

– Vi har vunnet og spilt bra der før, men ikke hatt muligheten til å reise dit med fullt lag denne sesongen, la Gimle-treneren til.

Trumfkortet er Eivind Lamo, som har hatt en sesong med store skadeproblemer og som måtte stå over de tre første semifinalene med en hjernerystelse han pådro seg i en duell på trening.

 

– Gir laget en annen dimensjon

Onsdag var 25-åringen på banen igjen og var sterkt medvirkende til at Gimle fikk kontroll over kampen og dro fra Kongsberg.

Den 1,99 lange forwarden spilte i 21 minutter og noterte seg for 16 poeng og 6 returer i tillegg til at han var en solid mann å få inn i forsvar.

– Eivind er ekstremt viktig for oss og gir laget en annen dimensjon. Han er familiær med spillestilen vår og har en emosjonell tilstedeværelse som vi tidvis har manglet. Med ham på laget blir vi også dypere solide, fastslo Eskeland.

 

Tidlig i klar ledelse

Kongsberg Miners ledet ikke på noe tidspunkt i kampen, fra 10-10 gikk Gimle rett opp i 19-10 og lot aldri gjestene komme ajour.

De rødkledde gikk opp i 17 poengs ledelse med 44-27 etter tre raske 3-poengere fra Espen Fjærestad mot slutten av andre periode, var foran med 50-33 ved pause og økte til 60-40 tidlig i tredjeperioden.

Miners kjempet seg litt inn i kampen igjen da Doug Marty byttet inn Oliver Bojang Visnes og Valen Tejada som umiddelbart la hver sin 3-poenger. Gjestene var nede i 11 poeng (64-53) etter tre perioder og startet den fjerde med en scoring fra William Lybæk og en dunk fra Djo Loo Yele.

 

Fra 20 til 7 poeng

Plutselig var de bare 7 poeng unna (64-57), men da løftet Gimle seg og svarte med en 6-0-run.

Så måtte coach Marty ta sine tre timeouts med under to minutters mellomrom. 13 poeng bak i den første, 17 i den andre og 18 i den tredje med bare 3:42 igjen.

Det hjalp ikke – Eivind Lamo, Mikkel Kolstad og Jørgen Odfjell sørget for nye 6-0 på rappen for Gimle som var oppe i 24 poeng (83-59) før begge lag lot sine beste få hvile og slapp til resten av benken.

 

Sykdomstrøbbel

Kongsberg Miners vant tredjekampen søndag 89-87 til tross for at Marin Mornar var utestengt, tre spillere var ute med sykdom og flere redusert etter influensa og feber. Onsdag var Torgrim Sommerfeldt fortsatt ute og Matias Save heller ikke med, mens Mornar ikke var i sin beste form og måtte nøye seg med 11 poeng og 4 returer.

Bryan Alberts gikk fra 31 poeng søndag til 3 i onsdagens fjerdekamp, Ognjen Nisavic heldigvis motsatt vei fra 0 til 10.

Miners fikk store problemer med å komme til gode skudd mot Gimles aggressive forsvar, traff dårlig og tapte i tillegg returstatistikken 36-46.

 

– Bikkjeslagsmål

39-årige Djo Loo Yele leverte en ny, sterk kamp og endte på 11 poeng, 8 returer, 2 blokker og 2 assists.

Milovan Savic var Gimles og banens dominerende spiller med sine 17 poeng og 12 returer.

Miners har vunnet hjemmekampene sine 90-82 og 89-87, Gimle sine to med større sifre – 97-71 og 86-65.

– Vi må bare være fornøyde med at vi fikk gjort jobben i dag. Så må vi nullstille og gjøre oss klare femtekampen. Det blir et bikkjeslagsmål, sier Audun Eskeland.

 

– Var nede for telling

Gimle har også hatt sykdom i troppen den siste uka.

– Vi var nede for telling vi også. Vi tok buss over til Kongsberg, og på den bussturen ble flere syke, inkludert meg. Flere hadde feber på kampdagen. Det var litt på hengende håret at vi fikk fullt lag i dag også, det var bare åtte stykker på trening i går, fortalte Gimle-treneren.

Søndag bør begge lag ha spillerne sine friske og raske. Vinneren går til best-av-fem-finaler mot Bærum, for taperen er sesongen over.

 

Poengscorere:

Gimle: Milovan Savic 17, Eivind Lamo 16, Jørgen Odfjell 14, Bryan Coleman 12, Espen Fjærestad 11, Lars Fredrik Espe 7, Mikkel Kolstad 6, Simon Emil Jensen 2, Gard Beinnes 1.

Kongsberg Miners: Marin Mornar 11, Djo Loo Yele 11, William Lybæk 10, Ognjen Nisavic 10, Aly Hudgins 7, Oliver Bojang Visnes 6, Valen Tejada 4, Bryan Alberts 3, Andreas Rief Bråthen 3.