Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Fyllingen må reise seg
Bouna Black Ndiaye og Fyllingen måtte tåle et klart tap for Frøya i onsdagens lokaloppgjør. Her er landslagsguarden i en drive mot Juan Ferrales. Bak ser vi dommer Mantas Buinauskas.
FOTO: BRAGE TITLESTAD
Bouna Black Ndiaye og Fyllingen måtte tåle et klart tap for Frøya i onsdagens lokaloppgjør. Her er landslagsguarden i en drive mot Juan Ferrales. Bak ser vi dommer Mantas Buinauskas. FOTO: BRAGE TITLESTAD

Fyllingen må reise seg

– Det viktigste for oss er å finne en identitet, et samspill og en positiv lagånd, sa Fyllingen-coach Calix Black Ndiaye etter tapet for Frøya onsdag. Han kalte fjerdeperioden «en katastrofe» og var ikke opptatt av om det blir femte- eller sjetteplass og Bærum eller Gimle i kvartfinale.

M Frøya – Fyllingen 91-77

M Centrum Tigers – Bærum 61-124

K Ullern – Høybråten 93-40

Frøya ble hyllet og tildelt gullmedaljer fra NBBFs sportssjef Brent Hackman før et skjerpet hjemmelag gikk på banen i Frøya Arena for å møte erkerivalen Fyllingen.

Det var jevnt og spennende til midtveis i tredje periode.

Fyllingen ledet 47-45 rett før pause og 53-51 tidlig i trede periode – men en 3-poenger fra Wayne Stewart sendte Frøya foran for godt.

Hjemmelaget festet grepet med 6 strake poeng fra 58-56 til 64-56, var foran med 68-61 etter tre perioder og innledet den fjerde med en 3-poenger fra Johan Flaa til 10-poengs ledelse, 71-61.

Så økte Frøya til 24 poengs ledelse (89-65) før Fyllingen fikk pynte litt på sluttresultatet de siste tre minuttene.

 

Asker - Fyllingen lørdag avgjør

Resultatet betydde at Bærum etter seieren over Centrum Tigers sikret fjerdeplassen på tabellen, mens Fyllingen nå kan bli tatt igjen av Asker Aliens.

Det er mer enn teori:

Lagene møtes i Leikvollhallen lørdag, og med Asker-seier er de likt på 14 seire og 12 tap og med Asker foran 2-1 i innbyrdes oppgjør og på femteplassen.

I så fall må Fyllingen slå Bærum i Nadderudhallen søndag og håpe at Asker taper i Tromsø mandag, for å kunne bli nummer fem.

Forskjellen er kanskje ikke så stor. Laget på femteplass får Bærum i kvartfinale, nummer seks møter sannsynligvis Gimle (eller Kongsberg Miners).

 

– En katastrofe

– Jeg tenker det viktigste for oss nå er å finne en identitet, et samspill og en positiv lagånd. Når man taper kamper, blir problemer og ting man ikke gjør bra blåst opp, sa Calix Black Ndiaye etter nederlaget for Frøya. Der hjemmelagets 21-4 fra start i fjerde periode utvilsomt gjorde vondt.

– Fjerdeperioden var en katastrofe, fastslo coach Calix.

Men om Bærum eller Gimle blir kvartfinalemotstander, er han ikke så opptatt av.

– Vi bare spille så god basket som vi kan og så møter vi de lagene vi møter. Gimle har et kjempegodt lag og det har Bærum også, men vi mener vi kan slå begge på vårt beste.

 

1 av 16 på trepoengere

Mot Frøya onsdag var spesielt uttellingen på skudd påfallende dårlig hos Fyllingen.

Lagets ledende skyttertrio endte på 1 av 16 på trepoengere – Nikolas Skouen med 1 av 6, Maurice Jones med 0 av 6 og Bouna Black Ndiaye med 0 av 4. Karl Otabor hadde 2 av 4, men det forhindret ikke at laget landet på 4 av 23 – 17 prosent. – Vi er for raske på avtrekkeren når vi kommer opp i angrep. Det kan gå bra hvis du er «heit», men hvis du kommer rett fra benken og blåser av gårde en treer rett etter første pasning eller i transition, er det ikke typen basketball vi skal spille. Skuddstatistikken i dag var en direkte konsekvens av skuddvalgene, presiserte Fyllingen-coachen.

Han ser fram til bortekampene mot Asker Aliens og Bærum til helgen. Der må Fyllingen reise seg etter onsdagens nedtur.

– Vi er lystne på å vise at vi er et bedre lag enn vi var i dag. Og det er helt topp å få så tøffe kamper rett før sluttspillet, mente Calix Black Ndiaye.

 

Gregory og Stewart dominerte

Cam Gregory og Wayne Stewart ble igjen dominerende: Gregory ruvet inside med og leverte en ny double-double med 25 poeng og 12 returer, Stewart var overalt og hadde også 25 poeng – pluss 5 returer, 3 assists, 3 blokker og 2 steals.

Frøya avslutter ligaspillet søndag borte mot Ammerud – laget de også skal møte i best-av-3-kvartfinaler.

 

Poengscorere:

Frøya: Cam Gregory 25, Wayne Stewart 25, Juan Ferrales 16, Johan Flaa 13, Ulrik Stranger-Johannessen 5, Stefanos Makariadis 4, Ionas Berg Garras 3.

Fyllingen: Ljubomir Campara 15, Nikolas Skouen 15, Magne Fivelstad 13, Bouna Black Ndiaye 12, Karl Otabor 9, Maurice Jones 6, Nikola Vasojevic 4, Peter Bullock 2, Jacob Røysland 1.

 

Trepoengsshow fra Mjøs

Bærum og Stian Mjøs fikk leke seg mot et Centrum Tigers-lag som i tillegg til Johannes Dolven og Georg Helvik også måtte klare seg uten Giorgos Kotrotsios og Moritz Anglero. Sistnevnte er ferdig for sesongen, klar for legestudier i Italia.

Gjestene ledet 45-17 (!) etter første periode og 74-35 ved halvtid – og var i rute til å «slå» scoringsrekorden fra lagenes møte i Nadderudhallen i januar, da det ble 131-33.

Stian Mjøs hadde 32 poeng og 10 av 13 på trepoengere (!) tidlig i tredje periode, men ga seg der. Landslagskapteinen endte på 10 av 16 og satt mye på benken mot slutten av kampen og fjerdeperioden, der Bærum nøyde seg med 20-12.

10 trepoengstreff er uansett rekord i Firi-ligaen denne sesongen. Mjøs og Gimle-duoen Reidar Greve og Mikkel Kolstad har tidligere truffet på ni.

Bærum som lag satte 66 poeng på treere: 22 av 46, som er 47 prosent. Philipp Schwethelm hadde 4 av 6, Gaute Haugen 2 av 3.

Også hjemmelagets Simon Midtvedt (4 av 10) og Lavrans Linnestad (2 av 2) markerte seg fra trepoengsland.

Sjur Dyb Berg var banens mest effektive med sine 20 poeng, 16 returer, 4 assists, 2 steals og 2 blokker.

Seieren betyr at Bærum sikret fjerdeplassen og hjemmebanefordelen i sluttspillkvartfinaler – mot enten Fyllingen eller Asker Aliens.

 

Poengscorere:

Centrum Tigers: Simon Midtvedt 18, Marcus Barnett 10, Yannick Onifade 8, Øyvind Torsetnes 7, Lavrans Linnestad 6, Bendik Aunan 5, Laurence des Bouvrie 4, Elias Demoniere 2, Kevin Austria 1. 

Bærum: Stian Mjøs 32, Shane Temara 21, Sjur Dyb Berg 20, Philipp Schwethelm 20, Plaisir Nzitani Mukoko 12, Gaute Haugen 8, Ludvig Bergh 5, Tobias Olberg 4, Håkon Risenfald Lund 2.

 

Ullerns sjuende seier

Høybråten holdt følge til 9-9 i Ullern Flerbrukshall i onsdagens sen-kamp, men derfra gikk hjemmelaget rett til 28-9 et stykke ut i andre periode – en 19-0-run.

Det endte 93-40 til Ullern, som dermed står med 7 seire og 8 tap.

Malin Schneidt ble toppscorer med 15 poeng og var også kampens mest effektive spiller. Hun traff 2 av 3 trepoengere og hadde 4 assists og 4 steals i tillegg.

 

Poengscorere:

Ullern: Malin Schneidt 15, Felicia Dyngeland-Sundén 14, Tori Solberg Halvorsen 14, Camilla Wold Wægger 13, Micol Torresani 9, Cathelijn Wendel 8, Elin Kjølseth 5, Sophia Priestley 5, Fanny Dyngeland-Sundén 4, Hannah Ledsten-Ullersmo 4, Marika Kromberg 2.

Høybråten: Ariam Germeskel 15, Henon Ogbazion 8, Ralitsa Topalova 6, Ingrid Jansen Gjersvik 3, Adrianna Live Berg 2, Flaka Kelmendi 2, Milena Kodzhailieva 2, Frida Liholm Strøm 2.