Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Første stikk til Kongsberg
Ognjen Nisavic fyrer løs over Ali Ouakkaha i søndagens semifinale. Kongsberg Miners-kapteinen endte som sitt lags toppscorer med 27 poeng.
FOTO: ERIK BERGLUND
Ognjen Nisavic fyrer løs over Ali Ouakkaha i søndagens semifinale. Kongsberg Miners-kapteinen endte som sitt lags toppscorer med 27 poeng. FOTO: ERIK BERGLUND

Første stikk til Kongsberg

– Alle som kom inn brakte energi i laget, sa Doug Marty etter at Kongsberg Miners hadde stoppet Gimle og vunnet den første NM-semifinalen. Kamp to er i Gimlehallen onsdag.

Kongsberg Miners – Gimle 90-82

 – Det var viktig å vinne denne første kampen og forsvare hjemmebanefordelen, fastslo Ognjen Nisavic.

Lagkapteinen var sentral, ble toppscorer med 25 poeng og satte inn flere viktige scoringer da Gimle nærmet seg på poengtavla i tredje og fjerde periode. – Vi kom ut fokusert på å spille et spill som passer oss og begrense antallet turnovers. Så gjorde vi en god jobb med å nekte Gimle å komme inn i rytmen, sa Miners-kapteinen.

Gimle ledet etter første periode (25-21) og var foran med 33-32 midtveis i den andre, men etter det måtte gjestene jage en Miners-ledelse som flere ganger var oppe i rundt 10 poeng.

 

Viktige Nisavic-scoringer

Lars Fredrik Espe reduserte til 74-70 tidlig i fjerde periode, men igjen var det Ognjen Nisavic som utgjorde forskjellen. Først med en 2+1-situasjon til 77-70, noen minutter senere med scoringen til 81-71.

Gimle kom innpå til 81-76 med 2:20 igjen og på 85-79 etter en trepoenger fra Milovan Savic inne i siste spilleminutt, men hjemmelaget holdt unna.

– Energien fra laget ble avgjørende, konkluderte Doug Marty.

– Alle som kom inn brakte energi, det må du ha mot et lag som Gimle, som spiller så stabilt og med så mye energi og tøffhet. Det var viktig for oss å vinne den første kampen hjemme, men det er en lang serie med best av fem kamper. Vi vet hvor gode Gimle er på hjemmebane og må være på vårt beste for å vinne igjen onsdag, fastslo Kongsberg Miners’ trener.

 

– For mye stang-ut

Gimle-trener Audun Eskeland fikk se sitt lag fyre av 35 trepoengere og treffe bare 10 – som gir 28 prosent. Frustrerende for et lag som i stor grad baserer seg på langskyting.

– Vi bomma litt mye og spiller med litt lavt tempo, sa Eskeland.

– Å treffe bare én av fire på treerne er selvfølgelig ikke bra nok, og vi har mange ledige skudd. Vi må treffe bedre for å vinne og i dag ble det for mye stang-ut. Vi fulgte ikke planen vår defensivt heller. Når vi bommer så mye, må vi spille perfekt forsvar og det gjorde vi ikke, understreket Gimle-coachen.

– Men vi må bare nullstille, så er vi tilbake onsdag.

 

Ruvende Mornar

Marin Mornar hadde en bunnsolid kamp for Miners og høyest effektivitet i semifinalen med 17 poeng og 10 returer.

Milovan Savic dominerte for Gimle og endte på 26 poeng og 9 returer, Lars Fredrik Espe var i full fyr og noterte seg for 22 poeng, 7 returer og 4 assists.

 

Poengscorere:

Kongsberg Miners: Ognjen Nisavic 25, Marin Mornar 17, Bryan Alberts 14, Torgrim Sommerfeldt 14, Matias Save 8, William Lybæk 7, Aly Hudgins 2, Valen Tejada 2, Djo Loo Yele 1.

Gimle: Milovan Savic 26, Lars Fredrik Espe 22, Jørgen Odfjell 14, Bryan Coleman 10, Espen Fjærestad 6, Mikkel Kolstad 4.