Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Fordel Bærum i semifinalen
Stian Mjøs utfordrer med et helt Frøya-lag rundt seg, og får lagt en floater over Cam Gregory. Bærum-kapteinen traff fire 3-poengere og endte på 19 poeng i den første semifinalen. De øvrige spillerne er fra venstre Juan Ferrales, Johan Flaa, Jørgen Lamo (bak) og Wayne Stewart.
FOTO: BRAGE TITLESTAD
Stian Mjøs utfordrer med et helt Frøya-lag rundt seg, og får lagt en floater over Cam Gregory. Bærum-kapteinen traff fire 3-poengere og endte på 19 poeng i den første semifinalen. De øvrige spillerne er fra venstre Juan Ferrales, Johan Flaa, Jørgen Lamo (bak) og Wayne Stewart. FOTO: BRAGE TITLESTAD

Fordel Bærum i semifinalen

Bærum traff 19 trepoengere, styrte inn til 95-84 over seriemester Frøya på bortebane og skaffet seg overtaket i semifinalen. Likevel var ikke Bærum-trener Mathias Eckhoff fornøyd.

Frøya – Bærum 84-95

– Jeg er vel overraskende irritert, men vi var litt for trege i dag. Jeg følte ikke at vi hadde kontroll, vi spilte for å unngå å tape i fjerdeperioden mer enn for å kverne på og vinne. Jeg syns vi har veldig mye mer å gå på, sa Eckhoff.

Frøya ledet 9-6 i åpningsminuttene og lå likt på 22-22, men etter at Ludvig Bergh med to trepoengere og Stian Mjøs med én hadde gitt Bærum en 9-0-run, var gjestene i føringen resten av kampen.

De blåkledde var oppe i 15 poeng (77-62) tidlig i fjerde periode, uten at helt ble kvitt et hardtkjempende Frøya. Hjemmelaget kom innpå til 6 poeng med en trepoenger fra Johan Flaa (82-88) og like etter da Cam Gregory kjempet seg til scoring inside (84-90).

 

Viktig Mjøs-treer

Da la Stian Mjøs dagens viktigste trepoenger til 93-84 og Bærum-kontroll med 1:25 igjen.

– Vi skal gi kred til Frøya som virkelig prøvde å klinke til, men jeg likte ikke hvordan vi fremsto på slutten av kampen. Jeg håper vi har lært litt av denne kampen og syns vi skal ha rutinen til å gjøre det bedre i neste kamp, sa Mathias Eckhoff.

Men laget hans tok en sterk seier borte mot seriemestrene, og Bærum viste all sin rutine i den første semifinalen.

 

– Ikke konsekvente nok

Da de utklasset Frøya 110-83 i desember endte det med 21 trepoengstreff, denne gang ble det 19 treff på 43 forsøk. Hjemmelaget var på nesten samme prosent (44 vs 43), men med 10 av 23 betyr det at Bærum «vant» 57-30 i trepoengsskyting.

Gjestene spilte ballen raskt i angrep, kom til ledige skudd og har et kobbel av sterke skyttere. Philipp Schwethelm viste klasse med 7 av 11, Stian Mjøs la 4 av 8, Ludvig Bergh 3 av 5.

– Når ballen flytter på seg og vi får åpne skudd, er vi gode. Men vi er ikke konsekvente nok, og vi kan heller ikke levere bare av å skyte utenfra, presiserte Mathias Eckhoff.

 

73 av 84 poeng

Frøya vant returstatistikken så klart som 37-25, men de gule og røde slet mot Bærums aggressive forsvar. Gjestene har også langt bedre dybde, mens de tre importspillerne og Johan Flaa må bære mye av ansvaret hos Frøya.

27 poeng fra både Juan Ferrales og Wayne Stewart og 19 fra Cam Gregory betyr at USA-trioen sto for 73 av lagets 84 poeng. Ferrales og Stewart spilte på hele sitt register og holdt hjemmelaget inne i kampen med sterke scoringer og prestasjoner.

– Jeg syns egentlig vi spilte en god kamp, men vi møtte et Bærum-lag som skjøt veldig bra og vi «turna over» ballen en del unødvendig, mente Baard Stoller. Laget hans hadde 17 turnovers.

Frøya har mistet hjemmebanefordelen og trenger seier i Nadderudhallen for å unngå at Bærum går opp i 2-0-ledelse i best-av-5-serien.

– Vi må klare å gjøre det vanskeligere for dem i angrep, vi er nødt til ikke å gi de beste skytterne deres den type skudd de fikk i dag. Og vi må sørge for å ta bedre vare på ballen, understreker Frøya-treneren.

 

– En x-faktor

Bærum kan glede seg over at Philipp Schwethelm har spilt seg i stadig bedre form utover i sesongen.

– En veldig god spiller, en veteran og en nøkkel for oss med flere «winning plays». Ikke bare skytingen, selv om han er som en «stor Stian Mjøs», det viktigste er at vi får allsidighet defensivt. Han er en x-faktor for oss, sier Mathias Eckhoff om den tidligere tyske landslagsspilleren og Bundesliga-profilen.

– Jeg tror ikke det vi viste i dag vil holde til å vinne mesterskapet, så vi må løfte oss. Men det blir ofte knokkelkamper i et sluttspill, og da er det erfarne spillere som Philipp vi trenger. Han blir ikke veldig nervøs i sånne kamper, fastslår Bærum-treneren.

 

Poengscorere:

Frøya: Juan Ferrales 27, Wayne Stewart 27, Cam Gregory 19, Johan Emaus Flaa 8, Ionas Berg Garras 3.

Bærum: Philipp Schwethelm 24, Stian Mjøs 19, Eric Gilchrese 17, Shane Temara 13, Sjur Dyb Berg 9, Ludvig Bergh 9, Gaute Haugen 4.