Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Fokus mot EM og nordisk
Severine Uggen er tilbake fra Florida Tech og klar for Small Countries-EM på Kypros 28. juni til 3. juli. Senior kvinner er først ut av de sju norske landslagene som skal i aksjon i sommer. På bildet dekkes den tidligere Sandvika- og Bærum-spilleren av Tori Solberg Halvorsen, med ryggen til er Fatima Mohammad.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Severine Uggen er tilbake fra Florida Tech og klar for Small Countries-EM på Kypros 28. juni til 3. juli. Senior kvinner er først ut av de sju norske landslagene som skal i aksjon i sommer. På bildet dekkes den tidligere Sandvika- og Bærum-spilleren av Tori Solberg Halvorsen, med ryggen til er Fatima Mohammad. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Fokus mot EM og nordisk

12 spillere får plass i hver av de sju norske basketlandslagene som skal spille EM og nordisk i sommer. Kristi Himmelfartshelgen begynte innspurten mot mesterskapene for fem av lagene.

– Oppløftende etter to år med korona. Det jobbes tydeligvis godt rundt omkring i klubbene, sa vikariende sportssjef Mathias Eckhoff, som var innom alle lagene flere ganger i treningene fra torsdag (Kristi Himmelfartsdag) til søndag.

Senior kvinner trente i Nadderudhallen, U18 og U16 jenter på Persbråten videregående skole og U18 og U16 gutter på Apalløkka.

U-troppene er nede i 18-20 spillere, som etter hvert skal bli til 16 eller 14 og så de endelige 12 som får reise til nordisk i Finland 29. juni til 3. juli. Så kan det bli justeringer i uttaket fram mot B-EM for de fire U18- og U16-landslagene senere i sommer.

Uansett er det alltid tøft for landslagstrenerne å foreta de siste valgene mellom jevngode spillere.

 

– Utviklingen skjer i klubbene

– Tøffe valg, men bordet fanger jo ikke. Spillere utvikler seg i forskjellig tempo, skader kan oppstå og vi ønsker jo «flest mulig lengst mulig» og prøver å tilpasse og være fleksible. Utviklingen skjer primært i klubbene og gjennom det arbeidet spillerne gjør selv, så jeg håper flest mulig er motivert til å gjøre den jobben, sier Mathias Eckhoff.

U20 kvinner møtes til første samling i Bergen neste helg, mens A-landslaget for menn som coaches av Eckhoff og Audun Eskeland har kandidatcamp fra fredag 24. juni for U24-spillere som også skal kjempe om de siste plassene til Norges lag mot Danmark i Jordal Amfi 3. juli.

 

Samarbeid og gjensidig inspirasjon

Sportssjefen var innom alle fem landslag på avslutningsdagen søndag og har i løpet av helgen hatt mange og gode samtaler med trenerteamene i de forskjellige lagene.

– Vi har fått i gang et A-landslag for kvinner også nå, og jeg tror vi framover skal være i stand til å få til det etterlyste samarbeidet mellom lagene på tvers av landslagene. En slags rød tråd og et klima der man gjensidige kan inspirere og peppe hverandre, understreker Eckhoff.