Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Fire "finaler" for Frøya
Cam Gregory (nr 6) og Wayne Stewart hadde all grunn til å være fornøyde etter at Frøya kontrollerte inn til 91-71 over Gimle i onsdagens toppkamp. Hjemmelagets spillere i bildet er Espen Fjærestad (til venstre) og Simon Emil Jensen.
FOTO: BRAGE TITLESTAD
Cam Gregory (nr 6) og Wayne Stewart hadde all grunn til å være fornøyde etter at Frøya kontrollerte inn til 91-71 over Gimle i onsdagens toppkamp. Hjemmelagets spillere i bildet er Espen Fjærestad (til venstre) og Simon Emil Jensen. FOTO: BRAGE TITLESTAD

Fire "finaler" for Frøya

Etter seieren over Gimle har Frøya stø kurs for seriemesterskapet. – Vi må ha samme innstilling når vi går inn i de fire siste kampene, både for å sikre ligatittelen og for å være i rute foran sluttspillet, presiserer lagkaptein Juan Ferrales.

Gimle – Frøya 71-91

Asker Aliens – Centrum Tigers 85-59

Gimle og Frøya sto begge med 5 tap før onsdagens duell i Gimlehallen, vinneren ville plassere seg i pole position foran innspurten i Firi-ligaen.

Hjemmelaget hadde fått med igjen Bryan Coleman fra skade og kvartetten Milovan Savic, Lars Fredrik Espe, Jørgen Odfjell og Espen Fjærestad fra koronaisolasjon og var på offensiven gjennom store deler av første omgang.

Ved pause sto det 41-36. Men fra start i tredje periode koblet Frøya grepet om kampen, overtok ledelsen og lot aldri et slitent Gimle-lag komme ajour.

Det endte 91-71 til gjestene, som er alene på tabelltoppen med sine 5 tap, mens Kongsberg Miners og Gimle har 6.

 

Møter Fyllingen

Det betyr at Frøya vinner seriemesterskapet og skaffer seg hjemmebanefordel gjennom sluttspillet, om de vinner sine fire gjenstående kamper. På papiret ser det høyst overkommelig ut:

Tre hjemmekamper mot Tromsø Storm (nr 7 på tabellen), Centrum Tigers (9) og Fyllingen (5) før de gule og svarte avslutter borte mot Ammerud (8).

Men spesielt lokaloppgjøret mot Fyllingen og bortekampen mot Ammerud er vriene.

 

– Prøve å fortsette fremgangen

– For oss er det bare å prøve å fortsette fremgangen, ikke tenke for mye på resultat, men gå ut og gjøre vårt beste i hver av kampene, fastslo Juan Ferrales.

– Vi må ha samme innstilling når vi går inn i de fire siste kampene, både for å sikre ligatittelen og for å være i rute foran sluttspillet, presiserte Frøya-kapteinen.

– I pausen var vi enige om at vi trengte å spille mer sammen og spille gjennom systemene våre. Jeg syns vi steppet opp, spesielt i forsvar, sa han.

 

Gullet glipper?

Gimle hadde lenge kurs for et nytt seriegull, men nå er det i ferd med å glippe. Ikke så rart, med tanke på alle frafallene Audun Eskelands lag har hatt de siste månedene og ukene.

Fortsatt mangler Mikkel Kolstad og Eivind Lamo, og heller ikke lagkaptein Ali Ouakkaha spilte onsdagens kamp.

– Frøya var mye bedre enn oss, og vi er nødt til å komme oss i bedre form, understreket Eskeland.

– Det er tydelig at vi ikke har god nok kondisjon nå. Vi klarer ikke spille med intensitet og trykk lenge nok, men det klarer Frøya. Den dårlige skytingen vi har i dag, er jo en del av å være i dårlig form. Spillerne ble slitne, og da er det bare vanskeligere å treffe, påpekte Gimle-treneren.

 

– Må få fullt lag igjen

Audun Eskeland er enig i at Frøya har kurs for seriemesterskapet nå.

– Det ser sånn ut. Frøya er solide og godt trente, de har mange spillere med god kondis og har ikke vært rammet av de største skadeproblemene og forfallene. De har hatt kontinuitet i gruppen og har god kjemi, så akkurat nå vil jeg anta at de ender på førsteplass i ligaen.

– For vår del må vi bare få fullt lag igjen. Den gjengen vi har utpå i dag er absolutt god nok, men de er ikke i god nok form. Vi må stikke fingeren i jorden og bli tøffere, sa Gimle-coachen.

 

Gimle-bom og Frøya-treff

Gimle manglet sin vanlige intensitet og slurvet mye i angrep, med 15 turnovers og elendig skyting: Hjemmelaget bommet på 21 av 28 trepoengsforsøk, langt under pari.

Frøya på sin side traff 47 prosent på treerne (11 av 23), med 3 av 4 fra Ionas Berg Garras og 2 av 3 fra Cam Gregory (!).

2,03 m lange Gregory hadde 21 poeng og 10 returer, Wayne Stewart var toppscorer med 28 poeng og noterte seg i tillegg for 7 returer, 6 assists og 4 steals.

Frøya hadde alle sine beste menn på banen, men coach Baard Stoller var hjemme i koronaisolasjon.

Milovan Savic var Gimles ledende spiller og endte med 13 poeng og 13 returer, Lars Espe hadde 12 poeng og 8 assists.

 

Poengscorere:

Gimle: Bryan Coleman 14, Jørgen Odfjell 14, Milovan Savic 13, Lars Fredrik Espe 12, Espen Fjærestad 10, Kristoffer Gjerde Sætren 4, Reidar Greve 2, Gard Beinnes 2.

Frøya: Wayne Stewart 28, Cam Gregory 21, Juan Ferrales 14, Johan Flaa 10, Ionas Berg Garras 9, Ulrik Stranger-Johannessen 3, Jørgen Lamo 2, Daniel Alsaker Sandven 2, Faris Verlasevic 2.

 

 

Hellebust: 34 poeng på bursdagen

Haakon Hellebust markerte sin 26-årsdag med en monsterkamp hjemme i Leikvollhallen: Forwarden la 34 poeng da Centrum Tigers ble slått 85-59, satte 3 av 3 trepoengere og hadde i tillegg 10 returer, 3 assists, en steal og en blokk.

Centrum åpnet friskt, spesielt Georg Helvik som hadde 11 av lagets poeng i første periode som endte 16-16.

Gjestene fikk flyt også i andre periode da Øyvind Torsetnes (3 av 3 trepoengere!) og Giorgos Kotrotsios begynte å storspille, og kunne gå til pause med ledelse 39-36.

Men tidlig i tredje periode var det slutt på orken for laget som på grunn av koronasmitte ikke hadde nok spillere til å kunne møte Kongsberg Miners forrige torsdag.

Centrum må spille resten av sesongen uten ankelskadde Johannes Dolven, mens Asker Aliens på sin side fortsatt var uten Aksel Bolin, Joshua Hart og Anders Stien.

Asker løftet seg likevel og utklasset gjestene fra Oslo 20-9 og 29-11 i de to siste periodene.

Morsomt var det også å se 17-årige Eldar Alagic, som la 3 av 7 trepoengere og endte på 11 poeng og 5 returer i kampen.

Begge lag skal ut i viktige og spennende kamper lørdag: Asker Aliens får besøk av Gimle, Centrum Tigers møter Nidaros Jets i Trondheim.

 

Poengscorere:

Asker Aliens: Haakon Hellebust 34, Eldar Hjertø Alagic 11, Stian Emil Berg 11, Miilah Kombat 9, Petar Kutlesic 7, Roy Nwachukwu 7, Christian Støring Bakken 4, Håkon Blekeli Spiten 2.

Centrum Tigers: Giorgos Kotrotsios 16, Georg Helvik 14, Øyvind Torsetnes 11, Bendik Aunan 7, Yannick Onifade 4, Moritz Anglero 3, Simon Midtvedt 3, Marcus Barnett 1.