Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Endelig satt 3-poengerne!
Ullern måtte prøve å gi Abbey Hoff minst mulig plass, siden 24-åringen fra St. Louis satte 18 av sine 24 poeng i kampen på trepoengere. Her er det Sophia Priestley som dekker opp Bærums og kampens toppscorer. 15-årige Priestley var Ullerns beste spiller og endte på 10 poeng, 5 returer og 4 steals til tross for at hun måtte ut med fem feil og ikke spilte mer enn 24 minutter.
FOTO: ERIK BERGLUND
Ullern måtte prøve å gi Abbey Hoff minst mulig plass, siden 24-åringen fra St. Louis satte 18 av sine 24 poeng i kampen på trepoengere. Her er det Sophia Priestley som dekker opp Bærums og kampens toppscorer. 15-årige Priestley var Ullerns beste spiller og endte på 10 poeng, 5 returer og 4 steals til tross for at hun måtte ut med fem feil og ikke spilte mer enn 24 minutter. FOTO: ERIK BERGLUND

Endelig satt 3-poengerne!

Abbey Hoff hadde bare 26 prosent treff på 3-poengerne før Ullern-kampen, men satte sine fire første og endte på 6 av 9 og totalt 24 poeng da Bærum sikret seieren i årets siste BLNO-kamp.

Bærum – Ullern 60-47

Med 4 av 4 fra Hoff og 3 av 4 fra Makana Stone hadde USA-duoen dominert førsteomgangen i Nadderudhallen, der de scoret hjemmelagets 22 første poeng og hadde 27 da de blåkledde ledet 32-20 ved pause.

– Det var en god dag for oss og viktig å starte på den måten, sa Abbey Hoff.

– Skytingen min har ikke vært så bra i begynnelsen av sesongen, men jeg har vært i hallen mye og trent og skutt mye og nå viser det seg endelig, fastslo 24-åringen.

Bærum har slitt i de to første kampene mot Ullern denne sesongen:

Hjemmekampen i Nadderudhallen i oktober endte 60-59 og vippet til aller siste sekund, returen i Ullern Flerbrukshall 3. desember var jevnere enn resultatet 66-54 forteller – Ullern ledet to-tre minutter ut i fjerdeperioden.

 

9-0-start og ledelse hele kampen

Nå måtte Oslo-laget jage Bærums ledelse fra 9-0-starten (Hoff, Stone og Hoff på 3-poengere, selvfølgelig) og gjennom 4 x 10 minutter.

Det lyktes bare nesten, Ullern var nede i 5 poeng (44-39) etter en treer fra Lily Izadi og 6 bak da Selma Freng Sørensen reduserte til 47-41 med 7:40 igjen å spille.

Men igjen tok hjemmelagets importduo ansvar:

Abbey Hoff la sin sjette 3-poenger til 50-41, Makana Stone sørget for 52-41 og Hoff fintet seg fri til en enkel layup og 54-41, en 7-0-run som avgjorde kampen.

 

44 av 60 poeng

Så endte Hoff og Stone med 44 av Bærums 60 poeng og bare 3 poeng mindre enn hele Ullerns lag klarte.

– Vi har veldig god flyt i begynnelsen av kampen og Abbey og Makana får skutt på seg selvtillit, vi scorer mer på trepoengere enn ellers i kampen, påpekte Ola Gravem Knutsen.

Ved pause var 21 av 32 poeng fra trepoengsland, til slutt ble det 30 av 60 poeng etter at Bærum hadde truffet 10 av 27 (37 prosent).

Abbey Hoff hadde 6 av 9 og Makana Stone ble stående på 3 av 4, mens resten av laget endte på 1 av 14 (!), det ene treffet fra Bodil Brokhaug.

Ullern satte bare 3 av 18 på usedvanlig dårlig skuddag, og dermed ble 3-poengsscoren 30-9 til Bærum og den store forskjellen mellom lagene.

 

– For mange layup-bom

Gjestene fra Oslo ble rett og slett skutt i senk.

– I det store og det hele ja, samtykket Eirik Ljostvedt, som har rykket opp som head coach mens Ståle Frey er i California.

– Vi ble dratt litt for langt inn mot midten og klarte ikke komme oss ut på skytterne. Samtidig hadde både Abbey og Makana en veldig god skytedag. Men det lugget også for mye for oss offensivt, vi kom ikke inn i flyten og hadde for mange bom og spesielt layup-bom da kampen sto og vippet og vi var 6-10 poeng bak, det ble helt avgjørende, mente Ljostveit.

 

Bærum-trøbbel og turnovers

Ullerns press skapte i perioder mye trøbbel for Bærum, som pådro seg 20 turnovers i de tre første periodene, men skjerpet seg og hadde bare to i fjerdeperioden. 

– I perioder spiller vi veldig bra basketball, men vi lar oss altfor lett stresse ut av rytmen og pådrar oss turnovers, erkjenner Ola Gravem Knutsen.

– Vi vinner kamper uten at jeg føler vi spiller opp mot potensialet vårt, og sånn sett er det jo betryggende. Men vi går og venter på at ting skal løsne litt mer offensivt, at det skal bli mer rytme og flyt. Defensiven vår bra er stort sett bra, vi holder lag til 40-50-tallet, men må få opp vår egen score.

– Dessuten må vi kunne «drepe» kampen når vi bygger en ledelse og ikke slippe motstanderen inn igjen, som vi gjorde mot Ullern i dag, understreket Bærum-treneren.

 

Pinnekjøtt og langrenn for Stone

Makana Stone var kampens store spiller med 20 poeng, 10 returer, 7 steals og 4 assists. Abbey Hoff hadde også gode statistikker ved siden av sine 24 poeng, mens Julie McCarthy endte på 7 poeng og 10 returer.

Nå splittes amerikanerduoen i juleferien:

Abbey Hoff flyr hjem til St. Louis, Missouri allerede onsdag og er tilbake 2. januar, mens Makana Stone skal ha norsk jul for første gang.

– Med pinnekjøtt, og så er det snakk om at jeg skal gå langrenn. I barneløype, forsikrer 24-åringen som er fra staten Washington.

 

15-åring imponerte

15-årige Sophia Priestley (fyller 16 lille julaften) var Ullerns store lyspunkt selv om hun kom i foultrøbbel og måtte ut med fem fouls i sisteperioden. På 24 minutter hadde den 1,80 m høye forwarden 10 poeng, 5 returer og 4 steals.

– Hun er en av de få på laget som kan være en naturlig matchup på Bærums amerikanere og gjorde en god jobb i forsvar samtidig som hun får scoret litt, fastslo Eirik Ljostveit.

– Vi er mindre enn Bærum og det ble tungt mot slutten å stå og dytte på de ekstra centimetrene og kiloene, mente Ullern-coachen.

Tori Solberg Halvorsen hadde også en solid kamp for gjestene, med 11 poeng og 11 returer.

Micol Torresani har tempo og driv og mange lekre detaljer - og noterte seg for 4 steals og 3 assists i tillegg til 8 poeng. Men pointguarden hadde en dag hvor skuddene stort sett gikk stang-ut.

Bærum manglet pointguard Shiba Haji Ahmadi, mens Ullern stilte uten Fanny Dyngeland-Sundén, Camilla Wold Wægger og Laura Martínez Basora.

 

2023-starten: Asker Aliens - Bærum

Kvinnenes BLNO begynner igjen over nyttår med Asker Aliens mot Bærum i Leikvollhallen onsdag 4. januar, dagen etter at Bærum – Oppsal møtes i Nadderudhallen i mennenes BLNO og starter det nye basketåret.

Ullern skal også i aksjon igjen mot Asker Aliens i Leikvollhallen, lørdag 7. januar.

 

Poengscorere Bærum – Ullern (60-47):

Bærum: Abbey Hoff 24, Makana Stone 20, Julie McCarthy 7, Bodil Brokhaug 5, Camilla Gjerstad 2, Lea Heiene Tveteraas 2.

Ullern: Tori Solberg Halvorsen 11, Sophia Priestley 10, Micol Torresani 8, Lily Nieuwenburg Izadi 5, Selma Freng Sørensen 5, Malin Schneidt 4, Ariam Germeskel 2, Hannah Ledsten-Ullersmo 2.