Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Dårlig dag for Norge
Tori Solberg Halvorsen og Norge fikk det tøft mot kypriotenes forsvar og klarte heller ikke å demme opp for Petra Orlovic (nr 11), Marissa Pangalos (nr 8) og 1,92 m høye Eleni Pilakouta, som skimtes i høyre bildekant.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Tori Solberg Halvorsen og Norge fikk det tøft mot kypriotenes forsvar og klarte heller ikke å demme opp for Petra Orlovic (nr 11), Marissa Pangalos (nr 8) og 1,92 m høye Eleni Pilakouta, som skimtes i høyre bildekant. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Dårlig dag for Norge

Kvinnelandslaget holdt følge med Kypros til starten av tredje periode, men klarte ikke å demme opp for hjemmelagets ledende kvartett og leverte under pari i angrep.

Kypros – Norge 81-62

– Vi visste de hadde fire gode spillere, men de fikk kontrollere for mye offensivt og to av dem var også veldig sentrale defensivt, fastslo Gunnar Nesbø.

– De to dreper rytmen for oss, guardene våre sliter med å finne flyt og vi har mange markante skyttere som har en veldig dårlig dag på skuddene.

Kypros hadde spillefri på åpningsdagen i Small Countries-EM tirsdag og fikk se Norge utklasse Andorra 95-36.

Nå kom hjemmelagets spillere uthvilt og sto distansen bedre enn de norske.

 

Ruvende center 

Pointguarden Marissa Pangalos spiller i 2. Bundesliga i Tyskland, guarden Veatriki Akathiotou i rumensk liga og den allsidige serbisk-kypriotiske veteranen Petra Orlovic (32 år og 1,78) er tilbake på Kypros og spiller for AEL Limassol.

Men aller vanskeligst ble kanskje robuste og 1,92 m høye Eleni Pilakouta. 21-åringen som spiller for University of Nebraska var både oppspillspunkt og angrepstrussel, og gjorde livet vanskeligere for Julie McCarthy og de norske forwardene.

Kvartetten sto for 68 av hjemmelagets 81 poeng – og altså flere poeng enn hele Norges lag.

 

Ledet med 25 poeng

Norge holdt følge til midtveis i tredje periode (53-48) før spesielt Orlovic, Pangalos og Pilakouta begynte å herje og det norske angrepsspillet stoppet helt opp.

Kypros var oppe i 25 poengs ledelse (79-54) og det var først i sluttsekundene en trepoenger fra Karyn Sanford fikk Norge opp fra 50-tallet i score, til 62.

Det norske laget traff bare 20,5 prosent på trepoengere (7 av 34!) og 40,5 på topoengsskudd (15 av 37).

 

Kosovo lørdag, Malta søndag

Nå har Norge to dagers hvile i turneringen, før Kosovo er motstander lørdag og Malta i avslutningen i Eleftheria Arena søndag. Gunnar Nesbø er ikke så sikker på at onsdagens kamp mot Kypros var en «moralsk finale».

– Det er vanskelig å si, for vi vet at Kosovo har flere gode spillere og at de tapte for Malta. Jeg tror det er jevnt blant topp-4-lagene her, så får vi se hvordan det blir, sier landslagssjefen.

 

Poengscorere Norge: Tori Solberg Halvorsen 14, Karyn Sanford 12, Julie McCarthy 10, Stine Hoff Austgulen 8, Karoline Teigland 6, Tina Stenerud Moen 4, Fatima Mohammad 3, Synne Jacobsen 3, Ingrid Selvik 2.

Toppscorer Kypros: Petra Orlovic 24.