Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Bærums importer imponerte
Makana Stone var vanskelig å få tak på for Asker Aliens-forsvaret. Her er Bærums allsidige amerikaner på vei gjennom til to av sine 33 poeng i kampen. De gulkledde er fra venstre Tayler Bennett, Hannah Reynolds, Fredrikke Hylen og Ingrid Selvik. FOTO: ERIK BERGLUND

Bærums importer imponerte

Med 33 poeng fra Makana Stone og 22 poeng, 14 returer og to avgjørende straffer fra Abbey Hoff vant Bærum det underholdende og jevnspilte lokaloppgjøret mot et Asker-lag som kom sterkt mot slutten.

Asker Aliens – Bærum 74-78

Midtbyen – Bergen Elite 70-55

Tromsø Storm Ungdom – Ulriken Eagles 40-102

– Vår beste kamp så langt, samtykket Makana Stone.

– Vi delte ballen bra, tok skuddene vi skulle og var mer offensive-minded enn vi har vært i de første kampene, sa den 1,82 m høye guarden, som likevel syntes forsvarsspillet i de to første periodene var viktigst. Og kanskje spesielt i den andre, der Asker Aliens bare maktet å score 10 poeng (10-18).

– Fokuset vårt før kampen var å snakke og kommunisere godt i forsvar, i hjelpeforsvar og transition. Vi har fortsatt mye å jobbe med, men det var mye bra, mente 24-åringen fra Coupeville i staten Washington.

Stone var banens klare ener, hadde 17 poeng midtveis i andre periode etter å ha truffet 8 av 8 field goals (og 1 av 1 straffe) og endte med 33 poeng, 8 returer, 2 assists og 2 steals.

Samtidig hadde Abbey Hoff 22 poeng og 14 returer og satte de avgjørende straffekastene til 78-74 med 17 sekunder igjen å spille i Leikvollhallen.

Bærum tapte åpningskampen mot Ulriken Eagles (43-66), slet for å slå Ullern (60-59) og var langt fra imponerende hjemme mot Tromsø Storm Ungdom (55-36).

Tilbake i pausen

Nå manglet de også pointguard Shiba Haji Ahmadi som var på jobb, og Julie McCarthy som kom fra jobbreise i Portugal i pausen i kampen.

Lagkapteinen endte med 2 poeng og 3 returer på sine 11 minutter, og forsvant ut med 5 fouls da 3:30 gjensto av kampen.

– De første 20 minuttene spiller vi solid offensiv basketball med god ballflyt, rytme i skuddene og gode avslutninger. I andre periode greide vi også å bremse Askers angrep, fastslo Ola Gravem Knutsen.

– At de kommer tilbake i kampen handler om at vi slipper opp litt defensivt samtidig som Julie kommer inn og det skapes litt mer offensiv urytme: De høye spillerne søker inn i det samme rommet og vi blir mer stillestående, mente Bærum-treneren.

Ledet med 15 poeng

Asker Aliens ledet 25-24 før Bodil Brokhaug la en trepoenger helt på slutten av førsteperioden.

Gjestene var oppe i 15 poengs ledelse (50-35) midtveis i tredje periode og så ut til å ha full kontroll. Men Asker kom tilbake, anført av pointguard Tayler Bennett (20 poeng og 3 av 4 på trepoengere) og Ingrid Selvik, som endte med 13 poeng og 17 returer.

Andrine Bergseth kom også sterkt med trepoengere (4 av 8) og driver, mens 1,94 m høye Hannah Reynolds var viktig med sine 15 poeng og 8 returer.

– Kommer for sent

– Vi kjempet veldig bra i deler av tredje og fjerde periode, men kommer for sent inn i kampen, sa Ingrid Selvik.

– Vi lar amerikanerne deres herje for mye. All ære til dem og de er kjempegode, men de får altfor høye tall tidlig i kampen.

– Likevel vet vi at vi kan slå Bærum, vi har det i oss, men i dag var ikke dagen, sa 30-åringen.

– Begynner å finne flyten

Makana Stone og Abbey Hoff sto for 55 av Bærums 78 poeng.

– Både Makana og Abbey begynner å finne den flyten vi ønsker de skal ha. Alle importene vi har hatt i Bærum har brukt to-tre kamper på å tilvenne seg spillet her og komme inn i laget. Nå begynner vi å se kvalitetene de har, understreket Ola Gravem Knutsen.

Samtidig tok flere av de unge spillerne i laget ansvar, som var spesielt viktig med Shiba Haji Ahmadi og Julie McCarthy ute. Blant annet la Cecilia Riise og Malena Waage Thomsen hver sin viktige trepoenger (til 57-45 og 60-50) i en periode der Asker-forsvaret var begynt å få bedre kontroll på Bærums amerikanere og hjemmelaget nærmet seg på poengtavla.

– Det var veldig viktig. Når Asker legger press på spillerne vi har under kurven og vi sliter med å score, er vi avhengige av at de unge skytterne kan senke poeng, fastslo Bærum-coach Knutsen.

Poengscorere Asker Aliens – Bærum (74-78):

Asker Aliens: Tayler Bennett 20, Hannah Reynolds 15, Andrine Bergseth 14, Ingrid Selvik 13, Siri Granheim 4, Julie Skorpen 3, Kristine Nyegaarden 2, Fredrikke Hylen 2, Karianne Øysted Sørbye 1.

Bærum: Makana Stone 33, Abbey Hoff 22, Selma Deisz 5, Sofia Brokhaug Koch 4, Lea Heiene Tveteraas 3, Bodil Brokhaug 3, Cecilia Riise 3, Malena Waage Thomsen 3, Julie McCarthy 2.

Leonidas i gang for Midtbyen

Midtbyens kamp mot Bergen Elite var også debuten for hjemmelagets nye importspiller, pointguarden Dominique Leonidas. 24-åringen fra Stone Mountain i Georgia ruver ikke med sine 165 centimeter, men bringer fart, rutine og scoringer til Trondheimslagets angrep.

Sammen med Henriette Höfermann vil Leonidas sørge for at Midtbyen blir et lag å regne i BLNO denne sesongen.

Höfermann ble toppscorer med 22 poeng da Bergen Elite ble slått 70-55 i det første av lagenes møter i Trondheim Spektrum denne helgen. Guarden fra Alba Berlin satte fem nye straffekast og har nå 26 av 27 i ligaen – 26 på rad etter at hun bommet det første i åpningskampen mot Ullern! Hun traff også 7 av 7 topoengere, og hadde i tillegg 6 assists, 6 returer og 5 steals.

Leonidas spilte 31 minutter og noterte seg for 18 poeng, 6 steals, 6 assists, 5 returer og 1 blokk i sin BLNO-debut.

Bergen Elite holdt følge til 15-15, før Midtbyen fikk inn en 9-0-run ut førsteperioden til 24-15.

Men gjestene kom tilbake og var bare ett poeng bak fire ganger i 3. periode og så sent som på 47-46 før det sprakk. Med en 14-0-run til 61-46 et minutt ut i fjerdeperioden var kampen avgjort.

Ulrikke Bentsen har også startet sesongen meget godt for Midtbyen og endte med en double-double: 16 poeng og 10 returer ble det for lagkapteinen.

Hos Bergen Elite var Maren Schütz og Tuva Andersen dominerende med henholdsvis 18 og 17 poeng og to trepoengere hver.

Poengscorere Midtbyen – Bergen Elite (70-55):

Midtbyen: Henriette Höfermann 22, Dominique Leonidas 18, Ulrikke Bentsen 16, Nina Nyegaarden 10, Ingeborg Nævdal Gundersen 2, Pernille Mellem 2.

Bergen Elite: Maren Eskeland Schütz 18, Tuva Andersen 17, Ane Schanke-Næss 5, Emma Thowsen Harloff 4, Sunniva Vik Pettersen 4, Rikke Sjumarken 4, Hanna Nordtveit Sand 3.

Ulriken i 100 igjen

Ulriken Eagles har scoret over 100 poeng i fire av de fem siste kampene mot Tromsø Storm Ungdom, og greide det igjen i Tromsøhallen lørdag.

En trepoenger fra Aurora Sørbye sendte gjestene fra Bergen opp i 100-40 i sluttminuttene, før Nora Hisdal fastsatte sluttresultatet til 102-40 i serielederens favør.

Tromsø begrenset antall turnovers til 23 – høyst akseptabelt mot Ulriken – men klarte ikke å demme opp for bergensernes angrepsspill. Ulriken traff 11 av 21 trepoengere (52 prosent), etter 5 av 8 fra Stine Austgulen og 3 av 3 fra Katrine Fjærestad.

Maren Austgulen hentet ned 12 returer, Celine Klett hadde 8 assists og Stine Austgulen 7.

Lagene møtes igjen i Tromsøhallen søndag formiddag.

Poengscorere Tromsø Storm Ungdom – Ulriken Eagles (40-102):

Tromsø Storm Ungdom: Ingeborg Nitter Gruber 10, Ingrid Elise Karlsen 8, Oda Marie Austheim 7, Victoria Gundersen 5, Vilde Havnes 5, Lea Sommersten Brandstadmoen 3, Vilde Robertsen Sjåvik 2.

Ulriken Eagles: Stine Hoff Austgulen 27, Synne Jacobsen 19, Aurora Sørbye 15, Katrine Vinther Fjærestad 13, Celine Klett 9, Maren Hoff Austgulen 8, Riley Fitzwater 7, Nora Anie Hisdal 4.