Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Bærum bygger seg opp igjen
Julie McCarthy ble vanskelig å få has på for Hannah Ledsten-Ullersmo (nr 18), Elin Kjølseth og de øvrige Ullern-jentene. Bærums 1,89 m lange center og kaptein endte på 24 poeng og 14 returer i søndagens kamp i Ullern Flerbrukshall.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Julie McCarthy ble vanskelig å få has på for Hannah Ledsten-Ullersmo (nr 18), Elin Kjølseth og de øvrige Ullern-jentene. Bærums 1,89 m lange center og kaptein endte på 24 poeng og 14 returer i søndagens kamp i Ullern Flerbrukshall. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Bærum bygger seg opp igjen

Sykdom, isolasjoner og skader gjennom desember og januar har satt Bærum tilbake, men søndag var de lyseblå fulltallige igjen og sto distansen mot et aggressivt og hardtkjempende Ullern.

Ullern – Bærum 45-69

Tromsø Storm Ungdom – Bergen Elite 60-70

Høybråten – Ulriken Eagles 31-121

– Vi har omtrent ikke trent som et lag siden begynnelsen av desember, fordi vi har hatt spillere ute med kyssesyke, Covid, isolasjoner og skader. Vi har ikke fått den kontinuiteten vi trenger og det er først denne siste uka vi har hatt alle til stede igjen, forklarte Bærum-trener Ola Gravem Knutsen etter søndagens seier over Ullern.

Det lugget offensivt for begge lag i Ullern Flerbrukshall, der hjemmelaget ledet 19-18 og 21-20 tidlig i 2. periode og bare var 6 poeng bak (43-49) etter to kjappe trepoengere fra Felicia Dyngeland-Sundén tidlig i den fjerde.

Men scoringer fra Josefin Winther, Raziyah Farrington og Keelie Lamb innledet det som ble en 16-0-run for Bærum og som fullstendig punkterte kampen og stoppet Ullerns seiersrekke.

Hjemmelaget hadde vunnet sine tre siste kamper og kom fra en sterk borteseier (74-65) over Asker Aliens, men hadde lite å komme med mot slutten av søndagens kamp og scoret bare 8 poeng i sisteperioden.

 

– Er ikke der de skal være

Bærum skal ut i en ny, tøff kamp tirsdag hjemme mot Asker Aliens, men fremfor alt håper Ola Gravem Knutsen å få fart på treningene de neste ukene.

– Vi trenger å få jobbe med ting og øke kvaliteten, det har vi ikke hatt muligheten til på lang tid. Spillestilen vi ønsker, med hurtig og aggressivt spill, er blitt veldig skadelidende. Keelie (Lamb) og Shiba (Haji Ahmadi) har vært ute med kyssesyke og er ikke der de skal være. Raziyah (Farrington) hadde Covid på nyåret, og kroppen hennes har ikke hentet seg inn foreløpig. Det betyr at vi foreløpig ikke greier å spille med den intensiteten vi ønsker, presiserer treneren.

– Men i fjerde periode fikk vi inn mer fart og spilte smartere. Da reiste vi fra dem, fastslo Knutsen.

 

McCarthy, 24 poeng: – Den store forskjellen

Da Ullern slo Asker Aliens forrige lørdag, dominerte Tori Solberg Halvorsen og noterte seg for 19 poeng og 11 returer.

Mot Bærum søndag ble alt vanskeligere da Ullern-kapteinen pådro seg tre fouls allerede i første periode og måtte sitte hele andreperioden på benken.

Det ga enda bedre vilkår for Julie McCarthy, som leverte en ny monsterkamp med 24 poeng og 14 returer.

– Julie var den store forskjellen, fastslo Ståle Frey.

– Vi begynner å treffe noen skudd i andre omgang og får en liten run, og vi spiller ålreit forsvar i første omgang. Men vi klarer ikke å stoppe Julie, og når Tori får tre feil, blir det ingen match der. Og jeg er ikke så fornøyd med hva vi presterer i kampen, vi klarer ikke å følge planen, sa Ullern-treneren.

 

Toppscoreren hjemme i Sverige

Lagets toppscorer Ella Eklöv har flyttet tilbake til Sverige, 19-åringen snittet på 13,4 poeng pr. kamp.

– Hun var en veldig god spiller og toppscoreren vår, men det betyr bare at noen andre må steppe opp, understreker Frey.

Mot Bærum var også Malin Schneidt ute, men pointguardrollen ble godt ivaretatt av Micol Torresani, som fordelte lange og korte pasninger, fant medspillere i gode posisjoner og styrte farten i Ullern-angrepene.

Det var langt mer vrient for hjemmelaget å score inside, med Julie McCarthy på 1,89 som ruvende forsvarer – og da må Ullern treffe bedre på langskudd enn de gjorde søndag.

8 av 36 på trepoengere (22 prosent) er ikke godt nok, 45 poeng selvfølgelig også for lite til å vinne en toppkamp i basket.

 

Josefinenes comeback

Kampen bød på comeback fra Bærums Josefin Winther (35) og Ullerns Josephine Traberg (28). Sistnevnte var i Asker Aliens for to sesonger siden, men er nå tilbake fra England og Loughborough.

– Jeg har ikke fått spille i proffserien på grunn av Brexit, men har spilt for universitetslaget deres. Jeg kom i august, fikk to måneders preseason med godt hardkjør og rakk to kamper før det ble Covid-kanselleringer, forteller Josephine Traberg.

Josefin Winther spilte sist for Bærum i januar i fjor før ligaen ble koronastoppet og stengt, og ser ikke på det som noe seriøst comeback.

– Ola (Gravem Knutsen) har prøvd å lure meg med på treninger, og jeg har trent tre ganger nå. Jeg syns basket er utrolig gøy, men tenker det er uskyldige treninger og satser ikke på samme måte som før. For min del er det viktigst å trene og ha den gleden, men hvis Ola vil ha meg med i kampene, stiller jeg nok opp, sier den 35-årige musikeren.

Bærum-coachen er ikke i tvil om at han ønsker Winthers rutine i den unge ligatroppen.

– Josefin er en veteran som er smart og som skjønner verdien av å gjøre gode valg. Hun vil bli bedre og bedre etter hvert, forsikrer Knutsen.

 

Poengscorere:

Ullern: Tori Solberg Halvorsen 11, Felicia Dyngeland-Sundén 8, Marika Kromberg 8, Micol Torresani 7, Elin Kjølseth 4, Hannah Ledsten-Ullersmo 3, Josephine Traberg 2, Cathelijm Wendel 2.

Bærum: Julie McCarthy 24, Keelie Lamb 19, Raziyah Farrington 12, Bodil Brokhaug 5, Lea Heiene Tveteraas 3, Josefin Winther 2, Shiba Haji Ahmadi 2, Camilla Gjerstad 2.

 

Viktig Bergen-seier i Tromsø

Tromsø Storm Ungdom manglet sin toppscorer Vilde Havnes (14,0 poeng pr. kamp), men startet oppløftende hjemme mot Bergen Elite.

Stefan Petterssons jenter ledet 19-10 etter Isabel Iversens andre trepoenger i første periode og 20-15 før andre begynte, men trepoengere fra Emma Thowsen Harloff og Tuva Andersen bidro sterkt til en 9-0-run som sendte gjestene i føring for godt i kampen.

Spenningen holdt seg helt til sluttminuttene. Etter at Tromsø-jentene hadde vært nede i 1 poeng (46-47) og 2 (50-52) i tredjeperioden, kom de tilbake igjen og reduserte til 60-63 med en treer fra Vilde Robertsen Sjåvik med 2:50 igjen å spille.

Kampen vippet og Tromsø misset to trepoengere til utligning 63-63 før gjestenes Maren Eskeland Schutz traff med en treer: 60-66 inne i siste spilleminutt, helt avgjørende.

Med seieren tok Bergen Elite (4-9) et solid grep om sjetteplassen i Firi-ligaen, de har også 2-0 i innbyrdes oppgjør mot Tromsø Storm Ungdom (1-10).

Rikke Sjumarken var vinnerlagets ledende spiller med 20 poeng og 9 returer. Tuva Andersen er tilbake som giftig skytter: 15 poeng ble det denne gang etter 3 av 5 på trepoengere, flere av dem akkurat da Tromsø begynte å nærme seg i poengprotokollen.

Alexandra «Sasja» Polishchuk førte an for Tromsø Storm Ungdom og noterte seg for 8 poeng, 8 returer, 10 assists og 6 steals!

Ingrid Elise Karlsen hadde også en solid kamp, med 11 poeng og 9 returer.

 

Poengscorere:

Tromsø Storm Ungdom: Vilde Robertsen Sjåvik 12, Ingrid Elise Karlsen 11, Hannah Ørjansdatter Wasmuth 9, Alexandra Polishchuk 8, Oda Marie Austheim 7, Isabel Anne Iversen 6,

Stine Rasmussen Schjølberg 4, Nora Kristine Karlsen 3.

Bergen Elite: Rikke Sjumarken 20, Tuva Andersen 15, Hanna Nordtveit Sand 14, Maren Eskeland Schutz 13, Emma Thowsen Harloff 7, Ane Schanke-Næss 1.

 

Ulriken med 58-0-run!

Ulriken-jentene slo Høybråten 128-27 på Furuset i oktober og med rekordsifrene 141-22 hjemme i Landåshallen i november, så søndagens 31-121 i Apalløkkahallen er sesongens hittil «peneste» tap for Høybråten mot de suverene serielederne.

Det plaget ikke Ulriken mye at guardtrioen Karyn Sanford, Fatima Mohammad og Celine Klett pluss coach DuRell Sanford er i koronakarantene hjemme i Bergen. Gjestene presset Høybråten til 52 turnovers og leverte en rekke flotte scoringer.

Kanskje satte de også en liten, uoffisiell rekord? Fra Høybråtens jubelstart med 4-0 gikk scoren rett til 4-58 før Sigrid Male Davidsen sprakk andreperiode-nullen for hjemmelaget i sluttsekundene før pause. Etter en sjelden 58-0-run fra Ulriken.

 

Poengscorere:

Høybråten: Sigrid Male Davidsen 10, Emily Osborn Andersen 6, Milena Kodzhailieva 5, Adrianna Live Berg 4, Ingrid Jansen Gjersvik 2, Tina Emilie Nordve 2, Ralitsa Topalova 2.

Ulriken Eagles: Hanne Løkkebø Nybø 22, Terae Briggs 20, Synne Jacobsen 20, Stine Hoff Austgulen 17, Aurora Sørbye 17, Sunniva Sørbye 13, Maren Hoff Austgulen 8, Maya Carroll 2, Vilde Tveito 2.