Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Avtale om anleggsutvikling skal sikre ytterligere vekst
pressebilde.bergo.jpg

Avtale om anleggsutvikling skal sikre ytterligere vekst

Norges Basketballforbund satser hardt på å utvikle anlegg, for å ta bort dette som flaskehals for fortsatt utvikling. Derfor ha NBBF inngått en avtale med den svenske leverandøren Bergo Flooring om utendørs sportsgulv til 3x3. Det er det norske selskapet Pureplay AS som kommer til å stå for salg og distribusjon i Norge.

Mangelen på nok og gode nok spilleflater er prekær i norsk idrett. Dette gjelder også norsk basketball. Derfor legger NBBF nå til rette for at norske basketballklubber kan skaffe seg utendørsflater med FIBA-sertifisering, for å forlenge utendørssesongen, og rendyrke 3x3-grenen. Avtalen strekker seg ut 2025 og vil dermed

Lavere terskel for deltakelse
Utendørsgulvene som leveres av Bergo Flooring kommer både som fullbane og i 3x3-format. Det er Pureplay AS som kommer til å stå for distribusjonen i Norge. Nå som selve avtalen er på plass, jobber NBBF iherdig med å finne finansieringsmodeller som gjør at å kjøpe disse gulvene skal bli mer enn overkommelig for norske klubber. - Det er viktig å gjøre terskelen så lav som mulig for å sikre gode flater og høy deltakelse, sier generalsekretær i NBBF Espen A. Johansen.

Han er veldig opptatt av rollen gode anlegg spiller for ytterligere utvikling av norsk basketball. - Klarer vi å påvirke anleggssituasjonen og forbedre denne er jeg sikker på at norsk basket vil ta enda større byks de kommende årene enn vi har vist med de siste årenes vekst, avslutter han.

Satsing på ny olympisk gren
Så sent som i fjor var 3x3 for første gang olympisk gren, og antallet aktive utøvere vokser. Flere av de norske klubbene med mest vekst de siste årene har fått en betydelig andel i 3x3-segmentet. Det er satt i gang flere andre tiltak for å styrke nettopp 3x3 i Norge, der avtalen med Mihail Mihaylov og 3x3 Streetbasketfestivalen er de to viktigste. Med flere gode anlegg vil det bli enklere for alle norske klubber å satse på både 5 mot 5-basket og 3x3.

Partnere med lang erfaring
Bergo Flooring har jobbet med gulvløsninger for basketball i mange år og vet hva et sportsgulv for ulike klimaer og med ulike forhold krever. Med 50 års erfaring er Bergo Flooring en erfaren aktør som har levert tusenvis av idrettsbaner til foreninger, skoler og kommuner over hele verden. Basketballbanene er sertifisert av FIBA, som er et viktig kvalitetsstempel både for bedriften og produktene, og en forutsetning for NBBF.

Pureplay er totalleverandør av utendørsbaner til innebandy, basket og fotball. Klubbene i Norge som investerer i gulvflater vil kunne få hjelp fra Pureplay alt fra befaring, montering og serviceavtaler.

- Vi ser frem til å hjelpe klubber og Norges Basketballforbund med å få ut utendørsbaner i hele Norge, sier Tommy Skjønsholt, daglig leder Pureplay AS. Espen A. Johansen gleder seg også til å se resultatene av samarbeidet, og større tilgang på kvalitetsanlegg utendørs.

Vi gleder oss til å tilby løsninger som skaper fellesskap, glede, integrering og bedre helse, sier Peder Ståhl, som er prosjektleder i Bergo Flooring. Vi ser frem til et godt samarbeid med Norges Basketballforbund, avslutter han.

Pressekontakt NBBF:
Espen A. Johansen, generalsekretær
Mobil: 458 76 123

Pressekontakt Pureplay:
Tommy Skjønsholt, daglig leder
Mobil: 468 17 677