Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Avgjorde alt i andre periode
Ognjen Nisavic leverte solid for Kongsberg Miners med 16 poeng, 7 returer og 7 assists mot Frøya. Bildet er fra lagenes møte i Kongsberghallen i desember og viser den serbiske guarden i en drive mellom Wayne Stewart (nr 20) og Faris Verlasevic. Bak til venstre ser vi Ionas Berg Garras.
FOTO: ERIK BERGLUND
Ognjen Nisavic leverte solid for Kongsberg Miners med 16 poeng, 7 returer og 7 assists mot Frøya. Bildet er fra lagenes møte i Kongsberghallen i desember og viser den serbiske guarden i en drive mellom Wayne Stewart (nr 20) og Faris Verlasevic. Bak til venstre ser vi Ionas Berg Garras. FOTO: ERIK BERGLUND

Avgjorde alt i andre periode

Frøya ledet 30-25 tidlig i andre periode da Kongsberg Miners plutselig traff på «alt», vant en seksminuttersperiode 28-4 og sikret et forsprang gjestene aldri var i nærheten av å hente inn.

Kongsberg Miners – Frøya 97-89

Kongsberg Miners revansjerte hjemmetapet fra 19. desember (89-101), utlignet til 1-1 i innbyrdesoppgjørene mot Frøya og skapte topp spenning i Firi-ligaen før kommende uke og helgs storkamper i Bergen:

Gimle – Frøya onsdag og de utsatte kampene Gimle – Kongsberg og Frøya – Kongsberg fredag og lørdag.

– Vi følte vi spilte veldig godt som et lag, fant hverandre og hjalp hverandre til åpne skudd, forklarte Miners-kaptein Ognjen Nisavic.

– Frøya spilte en sone, ganske logisk for alle som har sett skuddprosentene våre denne sesongen. Men vi er et godt skytterlag, selv om skytingen i dag er omtrent første gang denne sesongen vi viser det. Vi skal alltid ha fordel hvis lag spiller sone mot oss og vi følte oss bra i kveld. Det var med på å avgjøre kampen, men vi hadde også stor intensitet og løp godt i angrep, presiserte Nisavic.

 

Knockout på seks minutter

Fra Frøya-ledelse 20-18 etter første periode og 30-25 tre og et halvt minutt ut i den andre, snudde alt i Kongsberghallen.

Miners åpnet med en 10-0-run, forlenget den til 18-2 og kunne notere 28-4 på litt over seks minutter og 19-poengsledelse (53-34) like før pause. Hjemmelaget traff 5 av 9 trepoengere i de minuttene: William Lybæk og Matias Save to hver, Ognjen Nisavic den siste.

Det var en ren knockout og Frøya var aldri i nærheten av å komme tilbake.

Hjemmelaget suste opp i 21 poengs ledelse (60-39, 71-50, 77-56), var 20 foran tidlig i fjerdeperioden (82-62) og hadde 16 poeng (95-79) før Frøya viste moral og fikk begrenset nederlaget til 8 poeng i sluttminuttene: 97-89.

– Vi har jo hatt problemer av forskjellig slag på Kongsberg denne sesongen, og spillere har kommet ut og inn, vi har aldri hatt fullt lag, forteller Ognjen Nisavic.

– Men nå er alle tilgjengelige. Samtidig har vi trent veldig bra. Doug (Marty) kom rett inn i ligaen uten å kjenne spillerne og laget, trengte tid på å bli kjent med oss og bygge kjemi. Vi måtte lære å spille sammen. Nå etter nyttår har alt sett bedre ut, og vi viser fremgang for hver kamp, understreker den serbiske guarden.

 

Lybæks gjennombrudd

Dagens store, positive overraskelse var William Lybæk, som var toppscorer for Miners med 19 poeng (det samme som Aly Hudgins) og la 3 av 5 trepoengere, flere av dem særdeles viktige for opphentingen og utklassingen i andre periode.

– William har hatt stor fremgang i det siste og er blitt en nøkkelspiller for oss, fastslår Ognjen Nisavic.

– En hardtarbeidende fyr som har trent veldig bra og som gir laget masse energi. Vi vet hvor god han er, for vi har sett det hele veien på trening. Men jeg var veldig glad for å se ham på det ut i kamper, sa Miners-kapteinen om 24-åringen fra Trondheim.

Aly Hudgins er i storform og leverte en ny kjempekamp – med 19 poeng, 6 returer, 5 assists og 5 steals. Ognjen Nisavic hadde 16 poeng, 7 returer og 7 assists, Marin Mornar en ny double-double med 10 poeng og 11 returer.

 

– Klarte aldri å svare

Stemningen var naturlig nok ikke høy i Frøya-leiren etter tapet og kollapsen i andre periode.

– De skjøt veldig bra i den perioden, traff masse treere og dro ifra. Vi klarte egentlig aldri å svare på det, erkjente Baard Stoller.

– Samtidig hadde vi ikke god nok ballbevegelse i angrep, så det ble noen turnovers og lette scoringer for dem. Men spillerne skal ha for at de står på så hardt de kan hele kampen, at de aldri resignerer eller gir opp, presiserte Frøya-coachen.

Wayne Stewart spilte samtlige 40 minutter for Frøya og leverte solid igjen. Den allsidige amerikaneren var kampens toppscorer med 33 poeng og hadde 7 returer, 4 assists, 2 blokker og 1 steal.

 

Tre toppkamper

Etter søndagens kamp står Frøya med 16-4 i seire og tap, mens Kongsberg i praksis er rett bak på 13-5. Gimle har færrest tap, tre (14-3), mens Fyllingen på 12-6 er nærmeste utfordrer.

Bildet kan bli klarere etter toppkampene i Bergen onsdag, fredag og lørdag.

Baard Stoller tror absolutt muligheten til å slå tilbake mot Kongsberg Miners er til stede.

– Men det blir en litt annen kamp siden vi ikke kan bruke de spillerne som ikke var klarert på det opprinnelige kamptidspunktet i oktober. Vi spiller uten Cam (Gregory) og de spiller uten (Bryan) Alberts og Djo (Loo Yele). For oss blir det en utfordring å miste den beste returtageren og den største spilleren vår mot et lag som har mye size.

 – Men først er det Gimle onsdag, så kan vi tenke på neste kamp mot Kongsberg, sier Stoller.

 

Poengscorere:

Kongsberg Miners: Aly Hudgins 19, William Lybæk 19, Ognjen Nisavic 16, Bryan Alberts 14, Marin Mornar 10, Djo Loo Yele 8, Matias Save 6, Valen Tejada 5.

Frøya: Wayne Stewart 33, Juan Ferrales 21, Cam Gregory 21, Faris Verlasevic 10, Johan Flaa 3, Ionas Berg Garras 1.