Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Åtte av ti deltakere er tilreisende på Elite Camp
JG_12819_EliteBasketballCamp19_198.jpg

Åtte av ti deltakere er tilreisende på Elite Camp

Bergenserne selv rakk nesten ikke å melde seg på før Elite Basketball Camp ble fulltegnet.

For andre året på rad ble Elite Basketball Camp fulltegnet allerede få uker etter at påmeldingen åpnet i januar. Bare to av ti deltakere kommer fra Bergensområdet. Fra Rogaland stiller mer enn tre av ti, mens de aller fleste deltakerne kommer fra Østlandet.

I år har arrangøren (Bergen Elite) valgt å utvide tilbudet med en ekstra amerikansk coach. I tillegg til sportslig ansvarlig Jeff Christensen som selv driver Showcase Basketball i Los Angeles og har tidligere vært landslagstrener i Norge, kommer tre amerikanske coacher som har erfaring fra NBA og G-League; Dave Severns, Tim diFrancesco og Chris Leazier. Se nærmere presentasjon nedenfor. Den ekstra coachen gjør det mulig å utvide tilbudet fra 96 til 120 deltakere på campen.

Årets coacher:

  • Dave Severns: Har vært director player development-coach for LA Clippers, og dermed trent blant annet Blake Griffin og Chris Paul. Deltar på Elite Basketball Camp for femte gang.
  • Tim diFrancesco: Har vært strength & conditioning coach for LA Lakers, og dermed en av trenerne til blant annet Kobe Bryant, Pau Gasol og Dwight Howard. Deltok på Elite Basketball Camp i 2015.
  • Chris Leazier: Har vært trener i NBA G-Leaue for herrer (Bakersfield Jam) og NCAA Division 1 for kvinner (University of North Carolina). Har også vært landslagstrener for Nigeria. Har ikke deltatt tidligere på Elite Basketball Camp.
  • Jeff Christensen: Driver egen basketballskole i Los Angeles (Showcase Basketball), og har ledet NBAs basketskoleaktiviteter i en rekke land i hele verden. Har tidligere vært norsk landslagstrener for U18 Kvinner, samt trener i Hop og Ulriken.

- Kampen om plassene har vært enorm. Det er tydelig at norske spillere begynner å forstå at det er ganske spesielt å kunne tilby en camp her i Norge der trenere med NBA-erfaring står på parketten i Haukelandshallen i hele fire dager for å undervise norske ungdommer, sier styreleder i arrangørklubben Bergen Elite, Fredrik Hannestad. Elite Basketball Camp har blitt gjennomført årlig siden 2013, med unntak av 2020 og 2021 da koronapandemien hindret NBA-coachene å reise inn til Norge.

Savner jentene

Hannestad forteller at påmeldingen er desidert størst blant guttene. – Vi har valgt å holde av inntil 16 plasser til jenter frem til 8. mars. Jenter trenger vanligvis litt mer tid på seg enn guttene før de melder seg på. Hvis ikke det kommer flere jenter, blir de siste plassene fylt opp med gutter. På campens Facebook-side må man følge med på nyheter dersom man vil kjempe om de siste plassene.

Coach clinic

Norske trenere som ønsker å etter- og videreutdanne seg kan delta på coach clinic under campen og få godkjent dette av NBBF. Trenerne tar del i undervisningen og observerer spillerne i alle de fire dagene. I tillegg får trenerne ta del i undervisning fra de amerikanske coachene under egne lunsj-sessions. Trenere fra Østlandet og Rogaland har allerede meldt sin ankomst.

Medbragt fotograf

De amerikanske coachene har med seg en egen sportsfotograf fra Los Angeles (Daniel Freitas) som tar bilder under campen. Freitas har jobbet for ulike merkevarer som for eksempel Mercedes Benz og Nike Los Angeles, i tillegg til en rekke NBA-spillere. Det legges opp til at deltakerne kan laste ned bildene som tas under campen.

Elite Basketball Camp gjennomføres i Haukelandshallen (Bergen) 9.-12. august 2022. Det er Bergen Elite som er teknisk arrangør.

www.elitebballcamp.no