Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Asker tilbake på vinnersporet
Med 10 poeng, 20 returer (!) og 5 steals var Siri Granheim kampens mest effektive spiller da Asker Aliens slo Høybråten onsdag. Her scorer hjemmelagets forward på en layup mot Frida Liholm Strøm. De øvrige spillere i bildet er fra venstre Ingrid Jansen Gjersvik, Solveig Mildestvedt og Jofrid Jansen Gjersvik. FOTO: ERIK BERGLUND

Asker tilbake på vinnersporet

– Vi løftet oss virkelig fra kampen mot Ullern. En skikkelig lagseier, fastslo Asker Aliens-kaptein Kristine Nyegaarden etter at hjemmelaget hadde slått Høybråten 87-47 og vunnet for første gang i den nye Leikvollhallen.

Asker Aliens – Høybråten 87-47

Tapet for Ullern i åpningskampen i den nye arenaen (65-74) skjerpet åpenbart Asker-jentene, som leverte en godt gjennomført kamp og scoret 87 mot et Høybråten-lag som også viser klar fremgang sammenlignet med kampene før jul.

Med jevn spilletid, alle ti på scoringslista og åtte spillere mellom 14 og 7 poeng i score har Kristine Nyegaarden også sine ord om «lagseier» i behold.

– En deilig seier der alle bidro og vi holdt høyt tempo hele veien. Gøy, konkluderte Asker-kapteinen.

Asker fikk kontroll utover i førsteperioden, ledet 24-11 i første pause og økte på i de tre siste periodene.

– Får til mer samspill

Høybråten, som satte sesongbeste i scoringer med 72 poeng mot Bærum søndag (72-89), var spillemessig godt med. Men hjemmelaget vant returstatistikken 54-28 og var klart mye bedre i treffprosent: 42 mot 26 på topoengsskudd. Høybråten bommet rett og slett for mange åpne sjanser.

– Noen skudd sitter ikke ennå, men det skal vi bli bedre på. Men ting begynner å forbedre seg nå. Vi får til mer samspill enn forrige sesong, og Bærum-kampen var kul, sa Emily Osborn Andersen.

– Vi roer ned bedre med ball nå, og det har mye å si at vi har fått med Suzanne (Rochette), mente lagkaptein Sigrid Male Davidsen.

Franske Rochette sto for en av kampens villeste scoringer med et skudd fra praktisk talt død vinkel i siste sekund av førsteperioden.

Duo med double-double

I et jevnt Asker-lag var Siri Granheim og Ingrid Selvik igjen ruvende. De leverte hver sin double-double, Granheim med 10 poeng og 20 returer og Selvik med 13 og 14 i de to kategoriene.

Kampens yngste spiller markerte seg også: 15-årige Teodora Borojevic hadde 2 poeng, 3 returer, 1 assist, 1 steal og null turnovers på 9 minutter i sin andre ligakamp.

Bærum neste for Asker

Neste oppgave blir tøffere for Asker Aliens, som møter Bærum i Nadderudhallen tirsdag. Asker tapte første kamp mot naboen med klare sifre, 54-97 i Vollenhallen 14. november.

– Vi forventer jo en tøff kamp, men har lyst til å heve oss fra forrige kamp og skal jobbe hardt, lover Kristine Nyegaarden.

Strømbrudd og svart tavle

Begge lag roterte med mange spillere og det ble en underholdende kamp i Leikvollhallen, selv om spenningen og nerven manglet.

Onsdagens kveldskamp (start 20.30) fikk for øvrig en ufrivillig, 20 minutter lang stopp tidlig i fjerde periode da alt plutselig svartnet på den nye og flotte resultattavla i arenaen. Strømforbindelsen til tavla forsvant og kom ikke tilbake.

«En barnesykdom», kalte arrangørene det, og forsikret at Asker kommune vil få beskjed om å ordne en servicemann allerede torsdag, før helgens seriekamper i hallen.

Poengscorere:

Asker Aliens: Kristine Nyegaarden 14, Ina Marie Ekholt 13, Ingrid Selvik 13, Julie Skorpen 12, Siri Granheim 10, Karianne Øysted Sørbye 8, Solveig Mildestvedt 7, Cristina Ferrer Teixidor 7, Teodora Borojevic 2, Mia Præsttun 1.

Høybråten: Adrianna Berg 8, Sigrid Male Davidsen 8, Ariam Germeskel 7, Ingrid Jansen Gjersvik 7, Emily Osborn Andersen 6, Frida Liholm Strøm 5, Henon Ogbazion 3, Suzanne Rochette 3.