Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Asker på vei mot sjetteplass?
Stian Emil Berg og Asker Aliens lå under med 17 poeng like før pause, men hentet inn alt og vant 80-77 over Ammerud torsdag. Bildet er fra lagenes møte i Leikvollhallen 2. februar og viser Asker-kapteinen i en drive mellom Mustafa Dibba og AJ Harris.
FOTO: ERIK BERGLUND
Stian Emil Berg og Asker Aliens lå under med 17 poeng like før pause, men hentet inn alt og vant 80-77 over Ammerud torsdag. Bildet er fra lagenes møte i Leikvollhallen 2. februar og viser Asker-kapteinen i en drive mellom Mustafa Dibba og AJ Harris. FOTO: ERIK BERGLUND

Asker på vei mot sjetteplass?

Seieren over Ammerud betyr at Asker Aliens har overtaket på Tromsø Storm i kampen om sjetteplassen i Firi-ligaen, og at de gule og svarte fortsatt kan ta igjen Fyllingen og bli nummer fem.

Ammerud – Asker Aliens 77-80

Også det tredje oppgjøret mellom Ammerud og Asker ble spennende helt til siste sekund.

Etter Ammerud-seier 83-79 i Vollenhallen i desember og Asker-revansj med 63-62 i Leikvollhallen for tre uker siden, var det ørsmå marginer som skilte i Apalløkkahallen torsdag.

Ammerud ledet med 17 poeng (49-32) like før pause, men allerede midtveis i tredjeperioden hadde gjestene jobbet seg tilbake og tok ledelsen 56-55 på en trepoenger fra Roy Nwachukwu.

Så byttet lagene på ledelsen før Asker fikk overtaket i fjerde periode.

Men med ett minutt igjen sto det 74-74 på tavla, og så fulgte en intens avslutning:

Haakon Hellebust la inn 76-74 for gjestene, Mustafa Dibba bommet to straffer og Hellebust satte én av to etter å ha blitt feilet av AJ Harris: 77-74 til Asker med 20 sekunder igjen.

Da var tiden kommet for Harris til å legge sitt første trepoengstreff for kvelden, etter fem bom. En lang treer satt perfekt, Ammerud utlignet til 77-77 og 11,9 sekunder gjensto. Asker tok timeout, og så traff også Joshua Hart sin første treer i kampen. 80-77, og Harris’ siste treer-forsøk i aller siste sekund var ikke i nærheten av å treffe.

 

Uten fire sentrale spillere

Asker Aliens kom fra tre strake tap og spilte uten Aksel Bolin, Miilah Kombat, Anders Stien og Petar Kutlesic, men leverte en sterk kamp.

– Vi var for stillestående og for lite fantasifulle i første og andre periode, men fikk mer struktur fra start i tredje, sa Stian Emil Berg.

– Vi kom oss til bedre skudd og skrudde opp intensiteten i forsvar, så de ikke fikk like lett for å løpe mot oss, forklarte den spillende treneren.

 

Ny 17-åring traff

Etter at Eldar Alagic, Oliver Bergstad og Brage Brustad har markert seg i flere kamper gjennom sesongen, slo Askers fjerde spiller fra 04-årgangen til på Apalløkka.

Niklas Sandström la sine to første 3-poengere og endte på 3 av 4 og 9 poeng.

Joshua Hart var mestscorende for Asker med 23 poeng og hadde i tillegg 6 returer og 6 assists, mens Roy Nwachukwu var lagets og kampens mest effektive spiller med sine 18 poeng, 14 returer og 5 steals.

Jordan Session hadde 27 poeng og 12 returer for Ammerud og Mustafa Dibba 23 poeng og 8 returer, mens AJ Harris noterte seg for 13 poeng, 12 assists, 8 steals og 6 returer.

 

Frøya – Ammerud i kvartfinale

Med tapet er Ammerud på 9-15 etter 24 kamper og kan ikke bli annet enn nummer åtte på tabellen. Tromsø kan også få 15 tap, men de vil ved poenglikhet gå foran Ammerud på tabellen.

Dermed er også den første sluttspillkvartfinalen klar: Seriemester Frøya mot Ammerud i best av tre kamper.

 

Innbyrdes-overtak

Asker Aliens (13-12) har overtaket på Tromsø Storm (12-13) og fortsatt en mulighet til å ta igjen Fyllingen (14-10) og bli nummer fem.

Tromsø og Asker møtes i grunnspillets siste kamp i Tromsøhallen mandag 7. mars, men før det skal Asker spille hjemme mot Fyllingen og Tromsø mot Gimle. Men Asker har 2-0 i innbyrdes på Tromsø, som må slå både Gimle og Asker for å kunne kapre sjetteplassen – i tillegg til at Asker må tape for Fyllingen.

Asker kan ta igjen Fyllingen om de vinner hjemmekampen mot bergenserne lørdag 5. mars, hvis Fyllingen i tillegg taper minst én av de to kampene borte mot Frøya og Bærum – og avhengig av om Asker taper eller vinner i Tromsø.

I dette scenarioet vil Asker gå foran Fyllingen ved eventuell poenglikhet etter 2-1 innbyrdes – de har vunnet hver sin hjemmekamp tidligere i sesongen.

 

Poengscorere:

Ammerud: Jordan Session 27, Mustafa Dibba 23, AJ Harris 13, Orji Okoroafor 7, Aksel Barkvoll 3, Andreas X. Isaksen 2, Jonatan Hjelseth Mæhlum 2.

Asker Aliens: Joshua Hart 23, Roy Nwachukwu 18, Haakon Hellebust 14, Niklas Sandström 9, Stian Emil Berg 8, Oliver Bergstad 6, Eldar Alagic 2.