Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Asker og Gimle måtte kjempe
Med 21 poeng og 12 returer var Haakon Hellebust sentral da Asker Aliens slo Nidaros Jets 85-74 i sin første hjemmekamp i Nye Leikvollhallen. På bildet er Asker-forwarden i en drive mot Christian Tøfte.
FOTO: ERIK BERGLUND
Med 21 poeng og 12 returer var Haakon Hellebust sentral da Asker Aliens slo Nidaros Jets 85-74 i sin første hjemmekamp i Nye Leikvollhallen. På bildet er Asker-forwarden i en drive mot Christian Tøfte. FOTO: ERIK BERGLUND

Asker og Gimle måtte kjempe

– Heldigvis klarer vi å samle oss litt i fjerde periode og berge en seier, fastslo Haakon Hellebust etter at Asker Aliens hadde vunnet sin første kamp hjemme i Nye Leikvollhallen.

Asker Aliens – Nidaros Jets 85-74

Centrum Tigers – Gimle 68-82

Den nye, lekre arenaen var utvilsomt det som gledet mest for Asker Aliens lørdag.

– Jeg syns den er helt fantastisk og bare gleder meg til fortsettelsen. En så stor arena har jeg ikke spilt i, jeg har jo ikke spilt så mye i utlandet heller, sa Haakon Hellebust.

25-åringen var sentral med 21 poeng og 12 returer da hjemmelaget til slutt gikk seirende ut av duellen med tabelljumbo Nidaros Jets.

Etter at klubbens Firi-liga-lag for kvinner hadde tapt åpningskampen i Leikvoll C mot Ullern (64-75), var det opp til gutta å ordne en seier på festdagen.

Det ble vanskelig nok.

Et Asker-lag som har slitt med korona, skader og sykdom, manglet denne gang Aksel Bolin og Joshua Hart. Samtidig var gjestene hardere rammet: Max Dahl Svendsen, Brage Sørensen, Torkel Westby og Arne Marius Grevskott måtte alle bli hjemme i Trondheim.

 

Carter ut med 5 feil

Likevel sørget Nidaros for å gi Asker jevn match og kjempe om seieren helt til sluttminuttene.

Thor Inge Øvermos menn ledet etter første periode (18-17), lå likt etter tre perioder (59-59) og ledet flere ganger i fjerdeperioden, senest da Mihajlo Krivokapic la en trepoenger til 72-70 da det gjensto 5:35 av kampen.

Men på stillingen 76-72 til Asker pådro Chris Carter seg en offensiv feil som var hans femte, og uten ligaens toppscorer ble det for tøft for Nidaros i sluttminuttene.

 

– Mangler struktur

Mats Selboe ga nytt håp med redusering til 76-74, men Håkon Blekeli Spitens trepoenger like etter sørget for 79-74 og så var det ikke mer ork igjen i gjestene.

– Vi mangler fortsatt mye struktur og har ikke fått trent ordentlig med hele laget på nyåret. Nå får vi forhåpentligvis mange uker med god trening fram mot playoffs, så vi skal bli bedre, sa Haakon Hellebust.

 

– Surt når vi er så nær

Gjestenes Asker-gutt, Mikkel Aarnes, var bare mellomfornøyd.

– Vi spiller en jevn kamp som vi gjorde det mot Bærum forrige helg (64-78), så vi henger stadig bedre med i kampene. Men på dette stadiet i sesongen er målet å komme til sluttspillet, og da må vi i tillegg til å slå de andre bunnlagene også stjele et par seire fra lagene høyere på tabellen. Så det er litt surt når vi er så nær og ikke klarer å «close» ut kampene. Men Asker er rutinerte og spiller bra i siste periode, konstaterte Nidaros-guarden.

Chris Carter er trondheimslagets fremste angrepsvåpen og ble igjen mestscorende, denne gang med 31 poeng – i tillegg til 14 returer.

Nidaros Jets skal i aksjon igjen søndag mot Ammerud på Apalløkka. Askers neste kamp er torsdag, borte mot Kongsberg Miners.

 

Poengscorere:

Asker Aliens: Haakon Hellebust 21, Stian Emil Berg 13, Miilah Kombat 13, Anders Stien 12, Roy Nwachukwu 11, Eldar Hjertø Alagic 7, Håkon Blekeli Spiten 6, Oliver Bergstad 2.

Nidaros Jets: Chris Carter 31, Mihajlo Krivokapic 15, Mikkel Aarnes 9, Christian Tøfte 8, Mats Selboe 6, Jo Mathias Bjørnevog Ramberg 3, Mateusz Nilsen 2.

 

Gimles skyttere senket Centrum

Gimle kom fra en råsterk seier over Fyllingen (83-80) onsdag, med bare åtte spillere og uten Milovan Savic, landslagstrioen Lars Fredrik Espe, Mikkel Kolstad og Eivind Lamo og i tillegg Reidar Greve.

Mot Centrum lørdag var Espe med igjen som pointguard, men serielederen måtte slite før nestjumbo Centrum var satt på plass.

Gimle ble reddet av sterk skyting hver gang hjemmelaget var kommet i siget og nærmet seg.

Centrum ledet 16-15 i første periode etter en trepoenger fra Georg Helvik, men treere fra Ali Ouakkaha og Bryan Coleman brakte Gimle opp i ledelsen for godt.

Inge-Aleksander Kristiansens menn var ett poeng bak på 32-33 og 34-35, men nye treere fra Espen Fjærestad og Ouakkaha ga gjestene en ny run.

Lagene leverte en særdeles poengfattig tredjeperiode (9-10!), men fra ledelse 64-55 tidlig i fjerdeperioden fikk Gimle inn en 11-2-run og hadde 18 poengs forsprang med 4 minutter igjen. Det var game over.

Ali Ouakkaha var kampens ledende spiller med blant annet 15 poeng – etter å ha satt 5 av 7 trepoengere – og 10 returer.

Jørgen Odfjell traff 3 av 4 og Espen Fjærestad 3 av 5, mens Bryan Coleman absolutt ikke hadde dagen: 2 av 11 var uvanlig dårlig uttelling på trepoengere fra amerikaneren.

Begge lag traff godt utenfra, med 40 prosent på trepoengere fra Gimle (14 av 35) og 39 fra Centrum (11 av 28).

19-årige Georg Helvik hadde en stor kamp for hjemmelaget med 24 poeng, 10 returer, 3 assists og 3 blokker. Bendik Aunan var også i slag og endte på 13 poeng etter 3 av 5 på trepoengere, pluss 8 assists.

Gimle skal videre til toppkamp borte mot Kongsberg Miners søndag, Centrums neste kamp er hjemme mot Frøya førstkommende lørdag, 22. januar.

 

Poengscorere:

Centrum Tigers: Georg Helvik 24, Bendik Aunan 13, Johannes Dolven 11, Marcus Barnett 8, Rasmus Linnestad 6, Moritz Anglero 3, Simon Midtvedt 3.

Gimle: Jørgen Odfjell 20, Espen Fjærestad 16, Ali Ouakkaha 15, Lars Fredrik Espe 11, Bryan Coleman 10, Gard Beinnes 5, Magnus Elgmork 2, Kristoffer Gjerde Sætren 2, Simon Emil Jensen 1.