Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Asker kan sikte høyere
Asker Aliens stiller sterkt i BLNO-sesongen 2022/23. Fra venstre ser vi Kristine Lindholm, Kristine Nyegaarden, Julie Skorpen, Siri Granheim, Andrine Bergseth, Cristina Ferrer Teixidor, Hannah Reynolds, Mina Zinchenko, Ingrid Selvik og Teodora Borojevic.
FOTO: ERIK BERGLUND
Asker Aliens stiller sterkt i BLNO-sesongen 2022/23. Fra venstre ser vi Kristine Lindholm, Kristine Nyegaarden, Julie Skorpen, Siri Granheim, Andrine Bergseth, Cristina Ferrer Teixidor, Hannah Reynolds, Mina Zinchenko, Ingrid Selvik og Teodora Borojevic. FOTO: ERIK BERGLUND

Asker kan sikte høyere

Med solide forsterkninger og god dekning på alle plasser stiller Asker Aliens sitt beste lag på flere sesonger. – Målet er alltid medalje og spiller for spiller er vi litt bredere i år, sier Jan Henrik Nyegaarden beskjedent.

1,94 m lange Hannah Reynolds er kommet fra Division 2-spill i Texas, Midtbyens bergenske toppscorer Fredrikke Hylen forsterker laget og Kristine Lindholm er tilbake fra Frankrike.

Fra å ha vært en tynn spillergruppe, har Asker nå 23 jenter i treningsgruppa, riktignok iberegnet ti spillere fra Askers og samarbeidsklubben Centrum Tigers’ U19-lag – og Ina Ekholt, som befinner seg i Sør-Amerika i første seriehalvdel.

Men det betyr at det vil bli kamp om å komme på laget.

– Plutselig må vi ta ut 12 spillere til hver kamp, fastslår Jan Henrik Nyegaarden.

 

Dobbel dekning

I et toppet mannskap har han Julie Skorpen som backup for Tayler Bennett på pointguard, mange alternativer til de to andre guardplassene og kan tillate seg rotasjon på insidespillerne.

Siri Granheim og Ingrid Selvik har dominert på returer i ligaen i flere sesonger, nå får de selskap av Hannah Reynolds på 1,94 og kanskje også tyske Kaysa Bast som er 1,95 og tilhører klubbens U19-lag.

Reynolds kom primært til Norge for å være trener, og er hentet inn av Nesodden som samarbeider med Centrum Tigers om U19-talentene og dermed også med Asker.

– Jeg bor på Nesodden og trener fire lag der – gutter og jenter 13 år, jenter 15 og gutter 16. Det er hektisk, men jeg stortrives med det, de er herlige å ha på trening, forteller centeren fra Dallas, Texas.

 

Båt, tog og buss: - Deilig

Hun kommer rett fra collegespill i Midwestern State i Texas til Norge.

– Det er første gang jeg spiller utenlands, jeg har vært her i to uker og trives med laget. Det blir spennende å lære norsk basket å kjenne, og jeg ser fram til utfordringer og være sammen med laget på og utenfor banen. Lære mye av dem og håper de kan lære noe av meg også, sier Reynolds, som kjører Nesoddenbåten, tog og buss for å komme seg til Askers treninger.

– Det liker jeg godt, sånt får du ikke gjort i USA og jeg har kjørt nok bil der. Det er deilig bare å sette seg tilbake og la andre styre, fastslår hun.

 

Bronse og NM-nedtur

Asker Aliens sikret seg seriebronse etter en sterk sesong i fjor. De gulkledde vant 15 av 21 kamper og hadde bare Ulriken (21-0) og Bærum (17-4) foran seg på tabellen.

NM-sluttspillet ble derimot en liten nedtur med 69-76 mot Ullern i en bronsekamp som vippet helt til det siste.

 

Tilbake fra Frankrike

Kristine Lindholm (27) spilte fast for Asker Aliens i Kvinneligaen fram til 2015 og var også på forskjellige norske U-landslag. De siste årene har hun bodd i Paris og spilt for Eiffel Basket (!) på nivå tre, men var hjemme i Asker et par måneder i 2019/20-sesongen og fikk med seg fire ligakamper.

– Jeg skal dra litt frem og tilbake mellom Paris og Oslo frem til jul, men etter det håper jeg å kunne være med for fullt, sier den 1,80 m lange forwarden, som blir en solid forsterkning som 3-er eller 4-er i Aliens-laget.

– Det er veldig morsomt med så mye kontinuitet i laget for en gangs skyld, så dette lover bra, sier Lindholm.

 

ASKER ALIENS

Trener: Jan Henrik Nyegaarden.

Spillere INN: Hannah Reynolds (Midwestern State University, Texas), Fredrikke Hylen (Midtbyen), Kristine Lindholm tilbake fra Frankrike (Eiffel Basket, Paris).

Spillere UT: Solveig Mildestvedt.

 

SPILLERSTALL 2022/23

1 Tayler Bennett, 2 Mina Zinchenko, 3 Ingrid Selvik, 4 Teodora Borojevic, 5 Silje Reite, 6 Ina Ekholt, 7 Kristine Nyegaarden, 8 Julie Skorpen, 9 Siri Granheim, 10 Andrine Bergseth, 11 Kaysa Bast, 12 Karianne Øysted Sørbye, 14 Nittaya Klubbenes, 15 Elise Sandnæs, 16 Tindra Pack, 20 Elena Salvesen, 21 Vaar Elnan, 22 Cristina Ferrer Teixidor, 23 Hannah Reynolds, 24 Mia Præsttun, 26 Kristine Lindholm, 31 Mira Øyberg.

Sannsynlig starting-5: Bennett, Bergseth (Hylen), Nyegaarden (Lindholm), Granheim, Selvik (Reynolds).

Åpningskamp: Asker Aliens – Ulriken Eagles, Leikvollhallen lørdag 8. oktober kl. 14.30.