Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / – Vi blir et skummelt lag
Xavier Sewell har drivet seg gjennom Oppsal-forsvaret, flyr forbi Jonathan Linnestad (til venstre) og Jacquez Henderson og legger to av sine 25 poeng for Ammerud.
FOTO: ERIK BERGLUND
Xavier Sewell har drivet seg gjennom Oppsal-forsvaret, flyr forbi Jonathan Linnestad (til venstre) og Jacquez Henderson og legger to av sine 25 poeng for Ammerud. FOTO: ERIK BERGLUND

– Vi blir et skummelt lag

Xavier Sewell og Bryan Battle ble spilleklare for Ammerud dagen etter tapet for Oppsal 5. oktober og førte an da de grønnkledde revansjerte seg hjemme i Apalløkkahallen onsdag.

Ammerud – Oppsal 84-73

– Jeg har ventet på denne kampen, etter at vi tapte for dem uten Bryan og meg og med Miilah (Kombat) ute med skade. Så det var godt å vinne i dag, fastslo Xavier Sewell da Ammerud hadde vunnet Oslo-derbyet med 11 poeng, 84-73.

Hjemmelaget tok kommandoen allerede i første angrep da Bryan Battle la en trepoenger, før han drivet inn 5-0 like etter.

Ammerud ledet i 40 minutter, var foran med 18 poeng ved pause (50-32) og med 19 på det meste (56-37), men fikk likevel Oppsal ubehagelig tett innpå seg tidlig i fjerde periode.

 

Tryon ruvet: 35 poeng

2,11 m lange Jacob Tryon leverte en monsterkamp for Oppsal med 35 poeng, 13 returer, 4 blokker og 3 steals – og satte 4 av 6 trepoengere i kurven.

24-åringen fra Temecula mellom Los Angeles og San Diego var hovedårsaken til at gjestene plutselig kom tilbake i kampen. Tryon satte de to første poengene i sisteperioden (64-56), la to trepoengere med 40 sekunders mellomrom til 68-59 og 68-62 og fikk lyd i Oppsal-supporterne på tribunen.

Da tok spesielt Xavier Sewell ansvar. Den elegante guarden danset seg gjennom Oppsal-forsvaret og la inn 70-62, før han litt senere stoppet ved straffen og prikket inn 74-63 og i neste angrep drivet hele veien og fikk en 2+1-situasjon til 77-63.

– Basketball er et «game of runs», men i dag fikk vi definitivt en bedre start enn i flere av de siste kampene, sa 26-åringen fra Germantown utenfor Washington D.C.

– Nå har vi pause til vi skal møte Bærum (19. november) og må bruke tida godt de neste ukene. Trene med samme intensitet som vi hadde i dag og være klare igjen, understreket den 1,90 m høye guarden.

 

Sterk førstefemmer

Med Sewell og Battle på guard og trioen Mustafa Dibba, Roy Nwachukwu og Miilah Kombat inside har Ammerud en rutinert og fysisk sterk femmer.

Xavier Sewell ser også fram til at Andreas Isaksen og Orji Okoroafor skal komme tilbake fra skader til andre seriehalvdel.

– Vi blir et skummelt lag når de kommer tilbake og er klare for å klatre på tabellen, sa han.

 

Ustoppelig

For overraskelseslaget Oppsal ble kampen en nedtur, men på mange måter likevel oppløftende – mest på grunn av Jacob Tryons kamp.

Centeren på 2,11 begynte beskjedent i de første kampene, men mot rekka av fysiske Ammerud-forwarder ble han nærmest ustoppelig i Apalløkkahallen.

Tryon tok returer, blokket og markerte seg først og fremst som scorer. Han la 4 av 6 trepoengere, 11 av 14 topoengere og 1 av 1 straffe. De færreste kan stoppe en så høy spiller på skudd utenfra, og både på halvdistanse og treere er Jacob Tryon imponerende treffsikker, også under press.

Med 13 returer, 4 blokker, 3 steals og 1 assist i tillegg oppnådde han 49 i effektivitet, høyest i BLNO denne sesongen – delt med Fyllingens Devin Gilligan i utklassingsseier 107-48 over Nidaros Jets.

 

– Hater å tape

– Han er blitt den spilleren vi har venta på å se, så det er deilig at potensialet hans blir forløst, sier Jarl Jespersen.

– Så har både Jacob og Thomas (Ble) et veldig killerinstinkt, de hater å tape og er helt sikkert veldig irriterte nå, fastslo Oppsal-treneren.

Tre seire i oktober har gitt Oppsal en pangstart i ligaen, og utsiktene til flere seire er gode.

Jacob Tryon vil være en gigant i alle kamper, Thomas Ble styrer og skaper fra pointguarden og BLNO-debutantene har hatt flere kamper med lavt antall turnovers. Men denne gang ble det 19.

 

– Tungt offensivt

– Vi falt litt ut av det vi skal gjøre, Ammerud spilte høyt og vi greide ikke helt å finne åpne skudd. Det gikk tungt offensivt og vi hadde ikke noen bra skytedag, jeg var spesielt dårlig, sa en selvkritisk Ble, som måtte nøye seg med 8 poeng i tillegg til 9 returer, 3 assists og 2 steals. Men 6 turnovers og 2 av 9 på field goals var han naturlig nok ikke fornøyd med.

– Ammerud matchet energien vår og vi begynte igjen for slarkete, presiserte 33-åringen.

Hos hjemmelaget hadde både Roy Nwachukwu og Mustafa Dibba double-doubles: Nwachukwu med 14 poeng og 13 returer pluss 4 steals, Dibba med 14 poeng og 11 returer.

Nick Kervens hadde 17 poeng og 6 steals (mest i kampen) for Oppsal.

 

Oppsal til Tromsø lørdag

Oppsal skal ut i en tøff bortekamp lørdag mot Tromsø Storm, mens Ammerud ikke spiller igjen før etter landslagspausen.

Lørdag 19. november er det Ammerud – Bærum, mens Oppsal møter Centrum Tigers i Vulkanhallen i en ny Oslo-duell.

 

Poengscorere Ammerud – Oppsal (84-73):

Ammerud: Xavier Sewell 25, Bryan Battle 17, Mustafa Dibba 14, Roy Nwachukwu 14, Miilah Kombat 9, Erick Silva 3, Tom Sjöman Talgø 2.

Oppsal: Jacob Tryon 35, Nick Kervens 17, Thomas Ble 8, Jonathan Linnestad 8, Jørgen Haakonsen 3, Sebastian Larsen 2.