Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / – Veldig stort at vi fyller 50
Mustafa Dibba (til venstre), Andreas Isaksen og Orji Okoroafor var stolte over å kunne feire Ammerud Baskets 50-årsdag, og gledet seg til å spise jubileumskaken - etter BLNO-kampen mot Kongsberg Miners.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Mustafa Dibba (til venstre), Andreas Isaksen og Orji Okoroafor var stolte over å kunne feire Ammerud Baskets 50-årsdag, og gledet seg til å spise jubileumskaken - etter BLNO-kampen mot Kongsberg Miners. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

– Veldig stort at vi fyller 50

Ammerud måtte til slutt gi tapt for Kongsberg Miners, men klubbens 50-årsdag ble feiret med kake, gaveoverrekkelse og en toppkamp av hjemmelaget.

Ammerud – Kongsberg Miners 61-75

 – Jeg har vært i denne klubben siden jeg var 14 år, så det er veldig stort at vi fyller 50, fastslo Orji Okoroafor etter at de grønnkledde hadde gitt serielederne fra Kongsberg tøff kamp til langt ut i fjerde periode.

– Vi har hatt mange store talenter i denne klubben, det er en type fabrikk for basketballspillere og den har ikke minst skapt et sosialt miljø som har vært med på å forebygge en masse sosiale problemer.

– Hvert av disse 50 årene har hatt betydning for meg og alle medlemmene i klubben, sa 42-åringen som er BLNOs eldste spiller og som akkurat er tilbake etter en langvarig skade – avrevet akillessene, i juli.

 

Kake og gaver

Det var mer feiring, flere mennesker og større stemning i hjemmekampen mot Bærum lørdag enn det kunne bli med kampstart 20.00 en onsdagskveld og full vinter utenfor hallen på Apalløkka.

Men jubileumskaken var på plass og etter hvert fikk alle gratis kake, mens klubbleder Helle C. Stokke ble hyllet og overrakt gaver fra styremedlemmene Andreas Isaksen og Frode Midtgård.

 

Rykk og napp

Ammerud startet kampen topptent og holdt Kongsberg Miners til 9 poeng (!) i førsteperioden som endte 19-9.

Gjestene viste klasse i andreperioden der de med 28-9 snudde alt, men i en «rykk og napp»-kamp kom Ammerud tilbake med 18-11 i tredjeperioden.

Og tre minutter i den siste sto det 50-52. Men så gikk det fort:

I løpet av drøye fire minutter vant Miners 13-3, etter at Aly Hudgins sto for to 2+1-situasjoner og en insidescoring og Marin Mornar hadde en tip-in og en trepoenger. 65-53, og like etter at Orji Okoroafor satte treeren som var hans eneste scoring i kampen, avgjorde Mornar og Juan Ferrales med to kjappe trepoengere: 71-56.

Dermed ble det bare nesten i 50-årsfesten for Ammerud.

 

– Må være konsekvente

– Vi fant rytmen, men datt ut av den igjen. Det kan det være flere årsaker til, men vi må klare å være konsekvente gjennom fire perioder, understreket Orji Okoroafor, som også er spillende coach-assistent for Marco Sanders denne sesongen.

– Kongsberg er et godt lag, disiplinerte og kanskje litt mer fullkomne enn oss, men vi kommer. Når vi får satt vår «missing link», blir vi et farlig lag, presiserte 42-åringen.

 

Hudgins tilbake: 21 poeng og 14 returer 

Kongsberg Miners måtte slite mer for den 14. strake seieren enn ventet, men hadde kontroll i sluttminuttene.

Torgrim Sommefeldt hadde fått hvile i det som var de mørkeblås fjerde kamp på åtte dager.

Samtidig var Aly Hudgins tilbake etter en uke med magesyke, han sto over hjemme mot Asker Aliens forrige onsdag og begge kampene i Bergen i helgen.

Forwarden ble avgjørende med 21 poeng, 14 returer, 3 steals, 2 assists, 1 blokk pluss forsvar og bare tilstedeværelsen. Ikke minst ble 28-åringen viktig i fjerdeperioden da Miners sikret seieren.

– Det kommer seg, men jeg var ute av rytme i begynnelsen. Jeg har bare hatt én trening nå og kunne ikke forvente så mye mer, sa Hudgins.

– Jeg tenkte på laget og at hvis de doblet oss inne i midten, skulle vi bare «kicke» ballen ut igjen og så begynte vi å treffe trepoengere på slutten der. Sånn er det noen ganger, man må finne en annen måte å vinne på, fastslo den 1,96 m høye forwarden.

 

Kongsbergs score: 9, 27, 11, 28

Åke Bärlins lag scoret bare 9 og 11 poeng i første og tredje periode, men 27 og 28 i andre og fjerde.

– Vi er ikke besluttsomme nok angrepsmessig, men etter hvert begynner vi å dele ballen bedre og gjøre det vi skal, sa Miners-coachen.

Han ga ros til det jubilerende hjemmelaget.

– Ammerud kriger på sin måte og viser at de vil slå oss. De leder 19-9 og får oss ut av rytmen. Så overtar vi ledelsen og tror vi har snudd det for godt, men de fortsetter å jobbe og går på offensive returer og vi blir altfor passive offensivt. Men derfra og inn kunne vi trykke på og vinne, konstaterte Bärlin.

Og forsvaret har serielederne stort sett god kontroll på. Borte mot Frøya og Gimle slapp de inn 54 og 68, mot Ammerud onsdag 61.

 

Traff ikke

Aly Hudgins og Marin Mornar hadde til sammen 45 poeng. Mornar ble kampens toppscorer med 24 poeng og hadde i tillegg 11 returer og 3 assists. Xavier Green var tredjemann med double-double hos gjestene med sine 14 poeng og 11 returer.

Men amerikaneren traff ikke som han pleier (4 av 12 field goals) og Miners satte bare 7 av 26 trepoengere (26 prosent), men flere da kampen ble avgjort i fjerdeperioden.

Gjestene vant returstatistikken 50-34, men var mer slurvete med ball enn vanlig, noe 19 turnovers forteller mye om.

Mustafa Dibba hadde en glimrende kamp for Ammerud og var lagets mest effektive spiller med blant annet 13 poeng, 8 returer og 3 assists. Heller ikke hjemmelaget skjøt godt: 5 av 23 på trepoengere var langt under pari på de vanligvis «snille» kurvene på Apalløkka.

 

Poengscorere Ammerud – Kongsberg Miners (61-75):

Ammerud: Xavier Sewell 15, Mustafa Dibba 13, Roy Nwachukwu 11, Hamewend Arif 6, Bryan Battle 4, Miilah Kombat 4, Jonatan Hjelseth Mæhlum 3, Orji Okoroafor 3, Tom Sjöman Talgø 2.

Kongsberg Miners: Marin Mornar 24, Aly Hudgins 21, Xavier Green 14, William Lybæk 9, Juan Ferrales 5, Simon Müller-Landsvik 2.