Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / – Veldig glade for å møtes igjen
Ulrika Dalen ser ut til å vinne denne duellen med Annette Butt, men Ullern ble etter hvert sjanseløse mot det sterke Gimle-laget i finalen som endte 51-20 til bergenserne. Bak i bildet med nummer 12 er Gimles Silje Helland Kaada.
FOTO: ERIK BERGLUND
Ulrika Dalen ser ut til å vinne denne duellen med Annette Butt, men Ullern ble etter hvert sjanseløse mot det sterke Gimle-laget i finalen som endte 51-20 til bergenserne. Bak i bildet med nummer 12 er Gimles Silje Helland Kaada. FOTO: ERIK BERGLUND

– Veldig glade for å møtes igjen

Veteran-NM i Bergen beholder populariteten og posisjonen som en av norsk baskets viktigste møteplasser. Den første veteranfesten siden 2019 trakk 37 lag, 19 av dem tilreisende.

– Vi feilberegnet formtoppen, beklaget Arild Buen og Per Fedje og måtte le litt beskjemmet av seg selv.

Vi var kommet til Haukelandshallen for å se veteran-NMs grundere og store ledere i +50-finale, de var naturligvis store favoritter.

Men naboene fra Landås ble for tøffe i semifinalen, og i finalen var Tromsø sterkest mot Landås og vant knepent, 37-33.

 

Nesten-rekord: 37 lag

Etter koronaavlysninger de to siste årene, var det heltente gjenger som stilte opp til kampene i Haukelandshallen og Høgskulen på Vestlandet som nærmest ligger vegg i vegg. Til det tiende norgesmesterskapet, etter at Buen og Fedje startet moroa i 2011.

– 37 lag er det nest høyeste antallet lag vi har hatt. Vi hadde 41 påmeldte for noen år siden, men da var det ett eller to som trakk seg, forteller Ulriken-duoen.

 

Bekymret for rekrutteringen!

Vi kan vel plassere rekorden på 40, som må være et mål å slå neste år. For verken Arild Buen eller Per Fedje har til hensikt å gi seg som arrangører med det første.

Men i én av de sju klassene var det syltent. Bare to lag var påmeldt i yngste klasse for menn, 34-40 år.

– Så den måtte vi avlyse. Vi er litt bekymret for rekrutteringen, spøker Arild Buen.

 

Hederstegn, feiring og taler

Lørdag ble 56-åringen tildelt Hederstegnet for sin innsats for norsk basketball gjennom mer enn fire tiår, under den årlige veteran-NM-festen på spillerhotellet Scandic Bergen City. En fest som garanterer stor stemning og en rekke taler. Denne gang også fra mesterskapets mest langveisfarende gjest, Ulrikens coachlegende David Swan som nå holder til i Wisconsin.

– Det har gått strålende hele veien. Dette er bare kjempegøy og givende, understreker Buen og Fedje.

– Folk har vært veldig glade for å møtes igjen etter tre år, både med tanke på det sosiale, men også for å komme litt i gang igjen. Det er jo noen kropper som har vært i opplag i noen år, påpeker de.

 

Dommerutfordring

– Men på ett område slet vi. Det var for få dommere, og jeg må si jeg var veldig nervøs torsdag kveld, forteller Arild Buen.

– Heldigvis fikk vi inn en stor gruppe lokale dommere som hjalp oss. Men dommersituasjonen blir en utfordring, når det samtidig går regionkamper og BLNO-kamper over hele landet, presiserer han.

 

Forskjellige vinnere

Vinnerne fordelte seg på seks forskjellige klubber og lag:

Sandvika i eldste gutteklasse +60 år med sterke Asker-innslag, Griffens rutinerte jenter i +50, Tromsøs gutter +50, Gimle Sparks anført av Marianne Hella og Maren Lillehaug Agdal fra laget som vant sju NM-gull på rad, «24/8» i klasse menn over 40 år med profiler som Orji Okoroafor, Thor Afam Hagen og Peter Bullock og «Mix Masters» anført av Tina Evjen Nesse i yngste kvinneklasse.

Flere klubber rekrutterer godt blant de eldre og Kjelsås imponerte som eneste klubb med lag i alle de tre kvinneklassene.

Da er det bare å begynne planleggingen for neste års veteran-NM. Vi tipper ny rekord i september 2023 – kan det bli 50 lag?