Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / – På vei i riktig retning
Hanna Nordtveit Sand var både toppscorer og beste rebounder for Bergen Elite forrige sesong og hadde flere gode innhopp på Norges U20-landslag under B-EM i sommer. 19-åringen blir en viktig brikke i første halvdel, men forsvinner til militærtjeneste i januar. Her er hun i en drive mellom Lucia Ruiz og Maren Eskeland Schütz på trening i Amalie Skram-hallen.
FOTO: NICHOLAS NORENG
Hanna Nordtveit Sand var både toppscorer og beste rebounder for Bergen Elite forrige sesong og hadde flere gode innhopp på Norges U20-landslag under B-EM i sommer. 19-åringen blir en viktig brikke i første halvdel, men forsvinner til militærtjeneste i januar. Her er hun i en drive mellom Lucia Ruiz og Maren Eskeland Schütz på trening i Amalie Skram-hallen. FOTO: NICHOLAS NORENG

– På vei i riktig retning

Etter en kronglete fjorårssesong er Bergen Elite fulltallige og på offensiven før seriestarten i BLNO. – Det ser bra ut, vi har veldig god stemning og en klar retning mot prestasjonskultur, fastslår Geir Bangstad, lagets trener siden ligadebuten i 2014.

Situasjonen var ikke like oppløftende på samme tid i fjor.

Bergen Elite hadde mistet profiler og nøkkelspillere som Sigrid Hardie, Sofie Paulsen, Kaia Brendesæter, Ulrikke Galtung Døsvig Hoff og søstrene Ingrid og Kristin Skåtun Hannestad, og samtidig var det mye skadetrøbbel i den tynne troppen.

– Det var mye grums i systemet og vi var veldig få på treninger og til kamper, erkjenner Bangstad.

– Vi kom oss gjennom med æren i behold, men nå ser vi fram til å spille en normal sesong. Vi hadde et veldig godt lag før pandemien, men i postpandemien ble det mye oppgitthet – og sesongen i fjor var viktig bare å komme gjennom, presiserer han.

 

Seks seire og sjetteplass

Bergen Elite vant alle de tre kampene mot Tromsø Storm Ungdom og de tre mot Høybråten som nå er ute av ligaen, og havnet på en trygg sjetteplass blant de åtte lagene.

I flere andre kamper spilte Bangstads jenter jevnt i flere perioder, men kom ikke nærmere enn 53-63 mot Midtbyen og 61-77 mot Ullern.

Så ble det tap for Tromsø i sluttspillet (44-59) og 7.- plass etter 69-41 over Høybråten i siste kamp.

 

Forsvinner halvveis i sesongen

Hanna Nordtveit Sand og Tuva Andersen hadde 13 og 11,9 poeng i snitt pr. kamp og er klare for en ny sesong sammen med de aller fleste fra forrige sesong. Frida Drivenes har reist i militæret og er unntaket.

Dit forsvinner også Hanna Nordtveit Sand i januar, og dermed mister bergenserne sin beste scorer og rebounder (7,6 pr. kamp) fra i fjor.

– Det vil påvirke oss og balansen i laget, sier Geir Bangstad.

 

Tilbake fra skader

Samtidig har Bergen Elite flere spillere som trenger litt tid på å komme i gang.

Ane Schanke-Næss er den eneste genuine pointguarden i troppen og tilbake etter en skade som holdt henne utenfor U20-landslaget i sommer. Kristin Skåtun Hannestad har meldt seg til tjeneste igjen, men må prioritere medisinstudier og har praksis i Stavanger i høst.

– Startingen vår vil helt sikkert forandre seg en del utover i sesongen, det blir en helt annen dynamikk når folk får spilt seg varmere, understreker Geir Bangstad.

Emma Thowsen Harloff kom med igjen i fjor etter to års skademareritt, Rikke Sjumarken og 16-årige Christina Ørner (1,80) har også vært gjennom operasjoner de siste årene. Nå stiller de fra start i sesongen.

 

– Ett steg av gangen

– Det var godt gjort av oss å være såpass konkurransedyktige som vi var og komme gjennom sesongen på den måten vi gjorde. Jeg føler definitivt vi er på vei i riktig retning og i ferd med å utvikle en prestasjonskultur, sier treneren.

– Vi fortsetter utviklingslinjen vår og er blitt bedre og mer samspilt. Vi tar ingen gigantiske steg, men ett steg av gangen og jeg forventer en jevn progresjon. Det ser bra ut, fastslår Geir Bangstad.

 

BERGEN ELITE

Trener: Geir Bangstad.

Spillere INN: Lucia Ruiz (Asker, studerer i Bergen), Kristin Skåtun Hannestad tilbake fra studier, Victoria Minne og Sofie Mehl Lode fra Hops U-lag.

Spillere UT: Frida Drivenes (militærtjeneste).

 

SPILLERSTALL 2022/23

Tuva Andersen, Emma Thowsen Harloff, Kristin Skåtun Hannestad, Anne Charlotte Horn, Victoria Minne, Sunniva Vik Pettersen, Lucia Ruiz, Hanna Nordtveit Sand, Ane Schanke-Næss, Maren Eskeland Schütz, Rikke Sjumarken, Christina Brevig Ørner.

Sannsynlig starting-5: Schütz (Schanke-Næss), Andersen, Harloff, Sand (Hannestad), Sjumarken.

Åpningskamp: Ullern – Bergen Elite, Ullern Flerbrukshall lørdag 8. oktober kl. 16.00.