Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / – Gruppe som skal passe oss bra
Harald Eika Frey og Norge møter Danmark på nytt hjemme og borte i prekvalifiseringsrunde 2 for EM i 2025. I første runde vant danskene begge kamper, 84-68 i Næstved og 64-62 på Jordal Amfi.
Nå er det klart at danskene er motstandere i Norges første hjemmekamp 28. august og at kampen vil bli spilt i Haukelandshallen i Bergen.
FOTO: ASTRID HAGLAND GJERDE
Harald Eika Frey og Norge møter Danmark på nytt hjemme og borte i prekvalifiseringsrunde 2 for EM i 2025. I første runde vant danskene begge kamper, 84-68 i Næstved og 64-62 på Jordal Amfi. Nå er det klart at danskene er motstandere i Norges første hjemmekamp 28. august og at kampen vil bli spilt i Haukelandshallen i Bergen. FOTO: ASTRID HAGLAND GJERDE

– Gruppe som skal passe oss bra

Nord-Makedonia, Slovakia og Danmark ble trukket ut som Norges motstander i runde to av prekvalifiseringen for EM 2025, der alle lag møter hverandre i hjemme- og bortekamper.

– Artig å møte Danmark igjen, og jeg føler det er en gruppe der vi kanskje kan vinne et par kamper. Jeg tror den skal passe oss bra, sier landslagssjef Mathias Eckhoff.

Kampoppsettet er nå bekreftet:

Norge starter med bortekamp mot Slovakia torsdag 25. august og skal deretter møte Danmark hjemme søndag 28. august.

Hjemmekampen mot danskene legges til Haukelandshallen i Bergen.

Kampene:

Torsdag 25/8: Slovakia - Norge og Danmark - Nord-Makedonia.

Søndag 28/8: Norge - Danmark og Nord-Makedonia - Slovakia.

Torsdag 10/11: Nord-Makedonia - Norge og Slovakia - Danmark.

Søndag 13/11: Norge - Slovakia og Nord-Makedonia - Danmark.

Torsdag 23/2: Danmark - Norge og Slovakia - Nord-Makedonia.

Søndag 26/2: Norge - Nord-Makedonia og Danmark - Slovakia.

 

– Lag vi kan gjøre noe med

Nord-Makedonia er nummer 53 på siste FIBA-ranking, Danmark nummer 56, Slovakia 62 og Norge på 91.- plass blant de 164 lagene. Norge unngikk puljen der Polen (nummer 13) og Kroatia (21) allerede var trukket ut som to av seks lag på sisteplass i den pågående VM-kvalifiseringen for 2023.

– Hvis jeg skulle valgt meg ut et seedet lag, tror jeg Nord-Makedonia er ganske OK. Så vil jeg tro at Slovakia i tillegg til Danmark er lag vi kan gjøre noe med. Slovakia har size, men er ikke i samme klasse som naboene Tsjekkia, fastslår Mathias Eckhoff.

– Jeg syns vi skal være nysgjerrige og positive.

 

Gruppevinnerne videre - de øvrige til ny kvalifisering

Trekningen av 2. runde i prekvalifiseringen for EM 2025:

Gruppe D: Slovakia, Danmark, Nord-Makedonia og Norge.

Gruppe E: Polen, Sveits, Østerrike og Kroatia.

Gruppe F: Kypros, Romania, Portugal og Bulgaria.

Gruppevinnerne og Kypros (en av fire EM-arrangører i 2025) går videre til neste runde. Alle øvrige lag, samt fire som ikke gikk videre fra prekvalifiseringsrunde 1, går inn i runde 3 som starter i august 2023.