Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / – En seier som betyr enormt mye
Thomas Ble har driblet seg gjennom Ammerud-forsvaret og legger to poeng for Oppsal. Fredrik Trana til venstre i bildet, Mustafa Dibba til høyre.
FOTO: ERIK BERGLUND
Thomas Ble har driblet seg gjennom Ammerud-forsvaret og legger to poeng for Oppsal. Fredrik Trana til venstre i bildet, Mustafa Dibba til høyre. FOTO: ERIK BERGLUND

– En seier som betyr enormt mye

Oppsal slo knockout på Ammerud med en 17-4-run i minuttene før pause, holdt på ledelsen kampen ut og kunne juble for sin første seier i BLNO.

Oppsal – Ammerud 79-64

– Da var den i boks! Veldig deilig å få den første seieren i et Oslo-derby og å sette Ammerud på plass, fastslo Jarl Kristian Jespersen.

– Vi skulle ta med oss det beste fra Kongsberg-kampen (58-88) og jobbe videre med det i dag. Game-planen fungerte ikke helt som den skulle, men vi satte viktige skudd og var solide hele veien, sa Oppsal-treneren.

Ammerud har fortsatt ikke sine nye amerikanske guarder Bryan Battle og Xavier Sewell spilleklare, mangler i tillegg Miilah Kombat som pådro seg en strekk i åpningskampen mot Centrum Tigers – og har Andreas Isaksen og Orji Okoroafor langtidsskadet.

 

Sterk Ammerud-start

Sett på den måten hadde gjestene et langt bedre mannskap på benken i Oppsal Arena onsdag, men ingen kan klage på innsatsen spillerne på banen gjorde.

De grønnkledde åpnet sterkt anført av Mustafa Dibba, ledet 17-16 etter første periode og 25-23 med litt over tre minutter igjen av den andre da Dibba ble idømt sin tredje foul og måtte ta en hvil på benken.

De minuttene benyttet Oppsal til å gå forbi etter flere steals og enkle scoringer, og med en 17-4-run var hjemmelaget plutselig i en klar føring ved pause, 40-29.

 

Viktige 3-poengere

Ammerud kom tilbake og var bare 8 poeng bak (47-39) da Jørgen Haakonsen ble sendt på banen for Oppsal og la to befriende 3-poengere til 50-39 og 53-39.

Så økte hjemmelaget til 18 poeng (62-44) like før slutt i tredjeperioden, men fortsatt var ikke Ammerud slått.

Kevin Austria reduserte til 67-60 og Muhammed Mete Basan tråklet seg gjennom og satte 69-62 med 3 minutter igjen på tavla.

Da dukket Sebastian Larsen med en 3-poenger (72-62) før Thomas Ble spilte fri Jacob Tryon til en dunk (74-62) og Ble selv løp inn to nye poeng etter å ha tatt sin sjuende steal i kampen.

 

– En skikkelig lagseier

– Veldig gøy og en seier som betyr enormt mye for oss. Vi er jo kommet hele veien fra 2. divisjon og opp hit, så dette gir stor motivasjon før de neste treningene og kampene, fastslo lagkaptein Ble.

Han hadde en uvanlig svak skudd-kamp med 0 av 7 på trepoengere, men fikk likevel bestemannsprisen hos hjemmelaget. 33-åringen styrte tempoet og angrepsspillet fra pointguardplassen og hadde 7 steals og 4 assists i tillegg til 8 poeng.

– En skikkelig lagseier, mange noterer seg for poeng og vi jobber inn dette kollektivt. Alle brikkene er ikke på plass og vi ser fram til at Nick (Kervens) kommer tilbake, men dette er noe å bygge videre på, sa Thomas Ble.

 

Ruvende Tryon nær triple-double

2,11-mannen Jacob Tryon ble også bedre og bedre utover i kampen. Amerikaneren var nær en triple-double med sine 12 poeng, 9 returer og 8 assists – i tillegg til 4 blokker.

Samtidig debuterte landsmannen Jacquez Henderson med 5 poeng på sine 15 minutter, og viste at han kan bli en verdifull guard.

– Vi har fortsatt ikke sett det beste av Jacob, men han bidrar på sin måte og det sier alt at han nesten har en triple-double. «Quez» ble klarert for spill i dag og viser hvor viktig han kan bli i forsvar, presiserte Jarl Jespersen.

 

– Vanskelig situasjon

For Ammerud og Marco Sanders er mannskapssituasjonen frustrerende.

– Vi har valgt inn to guarder som skal håndtere ballen, og så er de bare utilgjengelige for oss i de tre første kampene, det er en vanskelig situasjon, understreket treneren.

– Nå må mange spille utenfor sine normale roller, og vi har ikke spillere som kan håndtere ballen godt nok når vi mangler de to guardene som både skal sette oss opp i angrep og dekke i forsvar. Mustafa (Dibba) var kjempebra, men at han og Roy (Nwachukwu) skal gjøre så mye hele tiden, er ikke meningen, sa Sanders.

Mustafa Dibba endte med 26 poeng og 12 returer for Ammerud, mens Roy Nwachukwu hadde 8 poeng og 13 returer.

 

10 Oppsal-spillere scoret

Ammerud vant returstatistikken 40-26, men hjemmelaget hadde 10 mann på scoringslista og flere med viktige bidrag.

17-årige Etienne Nasser Aspevik ble toppscorer med 14 poeng, Jørgen Haakonsen la 3 av 3 trepoengere og 2 av 2 straffer og Fredrik Trana noterte seg for 6 poeng og 6 returer.

Ammerud håper å ha Battle og Sewell klare til bortekampen mot Tromsø Storm søndag, men det krever klarering i løpet av tre dager.

Oppsal har spillefri kommende helg, mens både Oppsal og Ammerud har hjemmekamper mot regjerende mester Gimle lørdag 15. og søndag 16. oktober.

 

Poengscorere Oppsal – Ammerud (79-64)

Oppsal: Etienne Nasser Aspevik 14, Jacob Tryon 12, Jørgen Haakonsen 11, Thomas Ble 8, Isac Ashraf Angelsen 7, Jonathan Siggaard Linnestad 7, Fredrik Hårstad Trana 6, Sebastian Nordstrøm Larsen 6, Jacquez Henderson 5, Christian Andersen 3.

Ammerud: Mustafa Dibba 26, Roy Nwachukwu 8, Kevin Austria 8, Sebastian-Ionut Slabu 6, Jonatan Hjelseth Mæhlum 6, Muhammed Mete Basan 6, Sivuyile Qavane 4.