Norges Basketballforbund / Nyheter / 2021 / Ulriken utilnærmelige i toppkampen
Stine Austgulen førte an i Ulrikens angrep og ble toppscorer med 17 poeng, delt med Fatima Mohammad. Her er lillesøster Austgulen kommet gjennom Bærum-forsvaret og får skutt over Massoutar Caiampitim. Til venstre i bildet er Keelie Lamb og Julie McCarthy, med ryggen til og nummer 23 er Terae Briggs.
FOTO: ERIK BERGLUND
Stine Austgulen førte an i Ulrikens angrep og ble toppscorer med 17 poeng, delt med Fatima Mohammad. Her er lillesøster Austgulen kommet gjennom Bærum-forsvaret og får skutt over Massoutar Caiampitim. Til venstre i bildet er Keelie Lamb og Julie McCarthy, med ryggen til og nummer 23 er Terae Briggs. FOTO: ERIK BERGLUND

Ulriken utilnærmelige i toppkampen

- Vi kom treigt ut, men det er gøy når vi får en «W» i serieåpningen. Og spesielt greit når vi får første stikk mot Bærum, sa Stine Austgulen etter Ulrikens overbevisende seier.

Bærum – Ulriken Eagles 57-80

Midtbyen – Ullern 71-70

Asker Aliens – Bergen Elite 54-38

Bærum ledet med 7 poeng etter første periode i den TV 2-sendte åpningskampen, men lå under med 7 ved pause etter å ha scoret bare 7 i andreperioden.

Med lagkapteinen og den ruvende centeren Julie McCarthy i feiltrøbbel tidlig ble det nesten umulig for hjemmelaget å holde følge med det samspilte og godt forberedte Ulriken-laget utover i kampen.

De lyseblå hadde en slags kontakt da veteranen Bodil Brokhaug la en 3-poenger til 44-50 like før pause, men to raske Ulriken-steals resulterte i en hjørne-treer fra Fatima Mohammad og en layup  Celine Klett bare sekunder før slutt, og plutselig var det 11 poengs forskjell før fjerdeperioden.

 

- Gjorde noen justeringer

Der var ikke Bærum i nærheten av å kunne holde følge med Ulriken lenger. Hjemmelagets turnovers økte til 28 til slutt og de rødkledde kunne løpe inn enkle poeng. Så endte det med utklassingsseier, 80-57.

- Vi var litt rustne i førsteperioden, men gjorde noen justeringer før den andre, som tok bort Bærums styrker, forklarte DuRell Sanford.

- Ballbevegelsen vår var bra, men vi traff ikke spesielt godt. Når vi likevel scorer 80 poeng på en halvveis off-dag, er det lovende. Men vi må opp flere hakk, det trengs mer trening og vi skal være mye bedre neste gang, forsikret Ulriken-treneren.

De to topplagene møtes igjen i Landåshallen 12. desember og så for tredje gang 20. februar i Frøya Arena, to hjemmekamper for Ulriken.

 

- Kun en måned sammen

Men også Bærum er trygge på at de kommer en helt annen utgave etter hvert.

- Amerikanerne våre må lære norsk basket å kjenne, vi har kun hatt en måned sammen nå og ser at det blir altfor mye tilfeldig offensivt, fastslo Ola Gravem Knutsen.

- Vi begynner kampen veldig bra og spiller kontrollert og disiplinert de første 20 minuttene, men dabber av midtveis i andre og ut kampen. Det henger også sammen med Julies feiltrøbbel og at vi må inn med spillere som er veldig unge og urutinerte på dette nivået ennå. Ulriken drar nytte av en fysikk vi rett og slett ikke kan matche når Massou (Massoutar Caiampitim) eller Julie eller begge to er ute.

- At det blir så mange turnovers henger sammen med at vi stresser altfor mye og ikke klarer å kontrollere tempoet. Vi må lære oss å løse presset deres uten at vi kaster vekk ballen, konstaterte Bærum-treneren.

 

Kom ikke til skudd

Bærums nye amerikanere Keelie Lamb og Raziyah Farrington viste mye fint med ball og skapte mye på driver, men kom ikke til skudd og måtte nøye seg med 11 og 9 poeng i debutkampen.  

Farrington var lagets mest effektive spiller og ikke langt unna en triple-double med sine 9 poeng, 10 returer og 8 assists.

Men ved pause hadde ikke Bærum skutt mer enn tre 3-poengere og bare truffet én ved Shiba Haji Ahmadi.

- Vi får ikke inn skuddene i dag og det er for lite å bare drive mot kurven, erkjente Julie McCarthy.

 

- Sinna på meg selv

Hun ble lagets mestscorende med 13 poeng og hadde 8 returer på 23 minutters spill, men var alt annet enn fornøyd.

- Jeg er veldig sinna på meg selv, jeg har for mye energi og rett og slett litt overtenning, innrømmet hun.

- Før jeg kom inn igjen i 2. periode lovte jeg Ola ikke å få den tredje feilen, og så kommer den med en gang, sukket 28-åringen.

 

Toppkamp av Mohammad

Stine Austgulen var lederen i Ulrikens angrep og la tidlig to 3-poengere, men gjestene hadde mange angrepsvåpen og viste sin imponerende bredde. Fem spillere endte på mellom 17 og 12 poeng, med Stine Austgulen og Fatima Mohammad som toppscorere.

Fatima Mohammad hadde en glimrende kamp med 3 av 4 på 3-poengere og 100 prosent både på 2-poengere (3 av 3) og straffer (2 av 2) i tillegg til fart på ballen opp banen, utsøkte driver og blikk.

- Vi spøkte med at Fatima er bedre når hun kommer fra benken, og det var hun både i Liège og i dag. Det tar kanskje av litt av presset, at hun bare kan komme utpå der og slappe av, mente DuRell Sanford.

 

- Mange våpen

1,90 m lange Terae Briggs blir også stadig varmere i Ulriken-trøya og endte på 14 poeng etter 6 av 7 inside.

Maren Austgulen (som feiret 30-årsdagen i Nadderudhallen!) hadde 12 poeng etter god uttelling, pluss 7 returer og 4 assists.

- Ulriken har skyttere og driver og solid inside-presence, mange våpen. Det handler om kontinuitet og samspill og der er ikke vi foreløpig. Men vi må slite mye mer for poengene våre enn de må, presiserte Ola Gravem Knutsen.

- Vi kom treigt ut, men det ble mye bedre etter hvert, sa Stine Austgulen.

- Det ble grei kontroll og kjekt at alle fikk komme innpå og bidra. Vi får inn enkle poeng mot slutten av kampen, og det er jo sånn vi spiller. Så er det også en fordel for oss i dag at vi har spilt EuroCup-kamper allerede og fått opp game-kondisen. Men er det er veldig gøy å få en «W» og greit å ta første stikk mot Bærum, forsikret 27-åringen.

I tillegg til 17 poeng bidro hun med 6 returer, 5 assists og 3 steals og hadde ingen turnovers i løpet av 35 minutter på banen.

 

Poengscorere:

Bærum: Julie McCarthy 13, Keelie Lamb 11, Raziyah Farrington 9, Bodil Brokhaug 8, Shiba Haji Ahmadi 5, Massoutar Caiampitim 4, Cecilia Riise 3, Mathea Lindbråten 2, Camilla Gjerstad 2.

Ulriken Eagles: Stine Hoff Austgulen 17, Fatima Mohammad 17, Terae Briggs 14, Karyn Sanford 13, Maren Hoff Austgulen 12, Celine Klett 5, Sunniva Sørbye 2.

 

Midtbyens pangstart
For en debut det ble for Midtbyen i Firi-ligaen!

Stemningen var stor i Trondheim Spektrums hall F2 da Ullern ble slått 71-70 i en særdeles jevn og spennende åpningskamp.

Ingen av lagene scoret de siste et og et halvt minuttene. Etter at Ulrikke Bentsen hadde gitt hjemmelaget 71-66 og Malin Schneidt og Tori Solberg Halvorsen reduserte to ganger, misset Ullern to 3-poengere, to 2-poengsskudd og to straffer, men heller ikke Midtbyen maktet å få ballen i kurven flere ganger.

- Veldig morsomt å komme i gang med en seier, forsikret Frode Ramberg.

- Vi var usikre på hvor vi sto og målet var å ha energi og entusiasme og holde den gjennom kampen. Vi klarte heldigvis å gjøre de dårlige periodene våre korte, fastslo Midtbyen-treneren.

Det var mange helter hos hjemmelaget.

Kari Kyrkjebø er lederskikkelsen i Midtbyen og bidro med 9 poeng, 11 returer og 6 assists. Fredrikke Hylen ble toppscorer med 20 poeng, 17-årige Maja Osmundsvåg la tre 3-poengere og endte på 12 poeng pluss 5 steals – og pointguard Pernille Mellem hadde 11 poeng, 8 returer, 4 steals og 3 assists.

Ulrikke Bentsen la viktige poeng, spesielt mot slutten av kampen.

Midtbyen har også Julie Wilborn i bakhånd, men den sterke forwarden fra Asker har vært ute med sykdom og vil trenge tid for å komme i gang.

Laget kjempet likevel jevnt med Ullern på returene, med 44-48 i statistikken.

Tori Solberg Halvorsen var dominerende for Ullern med 15 poeng, 18 returer (!) og 7 assists. Micol Torresani traff sine tre første 3-poengere, endte på 3 av 5 og hadde 12 poeng pluss 4 assists, Felicia Dyngeland-Sundén noterte seg for 11 poeng, 7 returer og 3 steals. Ella Eklöv var toppscorer i åpningskampen med 16 poeng.

 

Poengscorere:

Midtbyen: Fredrikke Hylen 20, Maja Osmundsvåg 16, Pernille Mellem 11, Ulrikke Bentsen 10, Kari Kyrkjebø 9, Ingeborg Nævdal Gundersen 5.

Ullern: Ella Eklöv 16, Tori Solberg Halvorsen 15, Micol Torresani 12, Felicia Dyngeland-Sundén 11, Malin Schneidt 7, Hannah Ledsten-Ullersmo 5, Cathelijn Wendel 2, Manon Albin 2.

 

Åpningsseier til Asker Aliens

Anført av Hanna Nordtveit Sand åpnet Bergen Elite friskt i Vollenhallen og ledet 16-11. Men etter hvert ble Askers rutinerte lag både for gode og for fysisk sterke for gjestene.

Hjemmelaget spilte solid forsvar og holdt Bergen til 4 poeng i hver av de midterste periodene.

Det endte med en trygg Asker-seier, 54-38.

For Bergen Elite scoret Hanna Nordtveit Sand og Maren Eskeland Schutz 30 av de 38 poengene, med Sand som kampens mestscorende med 18.

Siri Granheim og Kristine Nyegaarden var Askers ledende spillere. Granheim markerte seg med 20 returer i tillegg til 9 poeng og 4 steals, Nyegaarden var toppscorer med 12 og hadde 9 returer, 6 assists og 5 steals.

 

Poengscorere:

Asker Aliens: Kristine Nyegaarden 12, Julie Skorpen 10, Siri Granheim 9, Karianne Øysted Sørbye 9, Mia Præsttun 7, Ina Marie Ekholt 3, Andrine Bergseth 2, Cristina Ferrer Teixidor 2.

Bergen Elite: Hanna Nordtveit Sand 18, Maren Eskeland Schutz 12, Rikke Sjumarken 4, Emma Thowsen Harloff 2, Frida Drivenes 2.