Norges Basketballforbund / Nyheter / 2021 / Ulriken noen nummer for små
Ulriken-jentene fikk det vanskelig med å nå opp til Liège Panthers'  Brittany Brewer. Her scorer hun to av sine 27 poeng selv om Sunniva Sørbye (til venstre) og Karyn Sanford gjør det de kan for å forstyrre den 1,96 m lange amerikaneren. Til venstre i bildet ser vi Celine Klett.
FOTO: NICHOLAS NORENG
Ulriken-jentene fikk det vanskelig med å nå opp til Liège Panthers' Brittany Brewer. Her scorer hun to av sine 27 poeng selv om Sunniva Sørbye (til venstre) og Karyn Sanford gjør det de kan for å forstyrre den 1,96 m lange amerikaneren. Til venstre i bildet ser vi Celine Klett. FOTO: NICHOLAS NORENG

Ulriken noen nummer for små

Brittany Brewer på 1,96 og to robuste belgiske forwarder var den største forskjellen på Ulriken og Liège Panthers i EuroCup-kvalifiseringen i Haukelandshallen. Men det blir en helt annen kamp hvis bergenserne får med seg Terae Briggs (1,90) i returen om seks dager.

Bergen

Ulriken Eagles – Liège Panthers 57-98

Basketfans ble det uansett i Haukelandshallen, der Ulriken fikk lov til å ta inn 500 tilskuere i to kohorter, på langsiden og den ene kortsiden.

­– Det var kjempekult, gøy at vi fylte hallen og veldig stemning med tilskuere som heiet hele veien, fastslo Stine Austgulen.

Hun ble hjemmelagets toppscorer med 20 poeng og fikk vist av sin klasse, men Ulriken ble etter hvert sjanseløse mot et belgisk lag som først og fremst var overlegne fysisk.

 

Brewer ruvet

Brittany Brewer måler 196 cm og er draftet av Atlanta Dream i WNBA, så det er en gigant Liège Panthers har fått tak i. Den tidligere Texas Tech-stjernen herjet i Haukelandshallen og endte på 27 poeng og 17 returer – 10 av dem offensive – i løpet av 26 minutter på banen.

Julia Franquin på 1,86 og lagkapteinen Jaleesa Maes på 1,88 gjorde det nærmest håpløst for Ulriken under kurvene, som uten Briggs har sin høyeste spiller i Synne Jacobsen som er 1,83.

 

52 prosent på 3-poengere

I tillegg styrte israelske Eden Rotberg (16 poeng) fra pointguard på glimrende vis, og gjestene fra Belgia ble etter hvert også drepende på 3-poengerne: 12 av 23 (52,2 prosent), mot Ulrikens tross alt godkjente 40 prosent av 6 av 15.

- Bare der tar de oss med 18 poeng, konstaterte DuRell Sanford.

- Men når vi er så små, er vi også nødt til å være mer fysiske. Nå spilte vi ikke fysisk nok, Liège fikk posisjonene og altfor mange offensive returer og putbacks. Da de også begynte å treffe trepoengere, ble det en perfekt miks for dem, sa treneren.

 

Spilte jevnt lenge

Fatima Mohammad fikk æren av å score de to første EuroCup-poengene for Ulriken, 2-0 til et enormt jubelbrøl fra de 500 tilskuerne i Haukelandshallen.

Så gikk belgierne til 8-2 og 12-4, men tre minutter før pause sto det 25-32 etter at Karyn Sanford hadde senket sin andre 3-poenger i kampen. Det betyr at de rødkledde hadde spilt jevnt og faktisk «vunnet» en 10-minutters periode 21-20.

Som igjen viser at det ikke var noen klasseforskjell mellom lagene.

Og uten 24-årige Briggs spilte Ulriken med bare tre «overårige» (Austgulen--søstrene og Vilde Tveito) og spillere som er 18 år eller yngre.

 

- Blir bedre i Belgia

- Jeg kommer ikke til å dra hjem og gråte over dette, presiserte DuRell Sanford.

- Vi gjorde mye bra, men det er også veldig mye kan gjøre det bedre på. Men vi har ikke spilt en kamp siden januar og de kom med seks-sju kamper bak oss, det er en viktig forskjell.

- Vi må bare håpe at Terae blir klar til returkampen. Med henne på plass vil vi både få en ekstra offensiv trussel og forsvare oss langt bedre mot dem, og da vil ikke Brewer kunne ta så mange lette offensive returer, sa Ulriken-treneren.

- Uansett skal vi bli bedre i Belgia, presiserte han.

 

- Altfor lite fysiske

Liège Panthers vant returstatistikken 49-35, hadde også 49-39 i field goals og bare 7 turnovers mot Ulrikens 17.

- Vi ble vel både for små og altfor lite fysiske, konkluderte Stine Austgulen.

- Det vil hjelpe hvis vi får med Terae Briggs i returkampen i Belgia, og det er jo et mål å spille jevnt og prøve å vinne der. Vi var ganske bra i begynnelsen, men fikk noen enkle layups mot oss etter egne scoringer fordi vi ikke løp hjem. Så skjærer det seg litt og baller på seg. Men det er vanskelig når de har alle de høye inside og i tillegg begynner å treffe treere, erkjente lillesøster Austgulen.

Hun tror likevel laget lærte mye av den første kampen.

- Først og fremst at vi må være mer fysiske, bumpe kuttene så de ikke kommer til så lett og bokse ut på returene. Så er det jo heller ikke ideelt at vi ikke har spilt på åtte måneder og så kastes rett ut i dette, presiserte 27-åringen.

 

Poengscorere Ulriken Eagles: Stine Austgulen 20, Karyn Sanford 12, Maren Austgulen 10, Celine Klett 6, Sunniva Sørbye 4, Vilde Tveito 3, Fatima Mohammad 2.

Toppscorer Liège Panthers: Brittany Brewer 27.