Norges Basketballforbund / Nyheter / 2021 / U18-landslagene reiser ikke til Nordisk mesterskap
Basketlandslagene logo - ikon - farge - positiv - liten.jpg

U18-landslagene reiser ikke til Nordisk mesterskap

Beredskapsgruppen, forsterket med presidenten, tok i dag den tunge beslutningen om å trekke lagene fra deltagelse i mesterskapet. Fra midnatt mellom 15. og 16. august blir området i Finland der mesterskapet avholdes definert som "rødt", og spillerne vil bli pålagt innreisekarantene ved hjemkomst. I tillegg har en deltaker i reisefølget også testet positivt.

Fredag ettermiddag kom beskjeden på Regjeringens sider om at området Nordisk mesterskap arrangeres i blir rødt fra mandag morgen. I henhold til styrets beslutning i juni skal det ikke være vesentlig risiko for karantene på vei tilbake til Norge, og det er det med endringen i status på mandag morgen.


Norges Basketballforbund har vært i dialog med FHI om mulighetene for å reise hele fredagen etter at det ble oppdaget en positiv test i reisefølget som skulle til Finland.
 
-Fokuset nå blir nå å ivareta de aktuelle spillerne og det øvrige reisefølge som totalt teller 36 personer, og som alle nå er samlet i Oslo, for så å bistå dem med hjemreisen, forklarer fung. generalsekretær Espen A. Johansen, som på vegne av NBBF er meget lei seg for den oppståtte situasjonen.