Norges Basketballforbund / Nyheter / 2021 / U-spillerne sikter mot nordisk
Fire av U16-jentene som stortrivdes med landslagssamling på Apalløkka i helgen. Fra venstre Amanda Waage Thomsen (EB85), Camilla Wold Wægger (Ullern), Aurora Sørbye (Ulriken Eagles) og Andrea Karlsen (Tromsø Storm Ungdom). 
FOTO: ARILD SANDVEN
Fire av U16-jentene som stortrivdes med landslagssamling på Apalløkka i helgen. Fra venstre Amanda Waage Thomsen (EB85), Camilla Wold Wægger (Ullern), Aurora Sørbye (Ulriken Eagles) og Andrea Karlsen (Tromsø Storm Ungdom). FOTO: ARILD SANDVEN

U-spillerne sikter mot nordisk

Endelig var det lov å ha nasjonal landslagssamling igjen. Mens U18-jentene trente i Gimlehallen i Bergen, var de tre øvrige U-landslagene samlet til doble økter lørdag og søndag på Apalløkka.

Totalt var 100 spillere i aksjon på de fire lagene, men bare rundt halvparten slipper gjennom nåløyet til nordisk i Finland i august.

12 eller 14 spillere fra hvert lag får sjansen. Mesterskapet i Kisakallio-senteret utenfor Lohja er denne gang delt i to: U16-lagene for både jenter og gutter møtes 1. til 5. august, U18-lagene fra mandag 16. til fredag 20.

Nesten to år er gått siden NBBF kunne gjennomføre nasjonale landslagssamlinger. I fjor ble nordisk mesterskap, B-EM og alle andre kamper og turneringer avlyst som følge av koronapandemien.

 

- Kjempemotiverte

På Apalløkka var spillere, trenere, ledere og andre basketinteresserte veldig enige i at det var godt å kunne samles igjen – og se framover mot mesterskap.

- Helt fantastisk å være tilbake med spillere som koser seg med å være inne med basketballvenner og som er kjempemotiverte og elsker idretten sin, fastslo U16-landslagets trener, Ellen Hamremoen.

- Her får de spille mot andre fra andre deler av landet og kjenne den motstanden de trenger for å utvikle seg. Det er jo det som er landslaget.

 

Kutter i troppene

Troppene som i helgen var på maksimalt 26-27 spillere skal kuttes før de neste samlingene i juli.

- Det er utfordrende, men planen er å gå ned til 16 eller kanskje 18 til neste gang vi treffes, forteller Ellen Hamremoen, som har med seg David Cox og Dana Meknas som trenerassistenter for U16-jentene.

 

Har sett 96 spillere

Pål Berg og medtrenerne Nicholas Phillip og Jarl Kristian Jespersen skaffet seg god oversikt over spillerne i 05-årgangen under regionale samlinger i fjor høst.

- Nicholas var i Tromsø og Bergen, Jarl i Trondheim og jeg i Kristiansand, så vi har sett totalt 96 spillere. 25 er her nå, og så har vi et par mann i karantene som skal få vise seg fram, sier Pål Berg.

Han ser for seg mellom 14 og 18 spillere på neste samling i juli.

U18-landslaget hadde også 25 spillere i Oslo i helgen, iberegnet de aller fleste som spilte U16-nordisk og -EM for to år siden – og med flere utfordrere fra 04-årgangen som den gangen var U15 og hadde eget landslag. Kjetil Andresen er head coach og har med seg Kevin Juhl-Thomsen og Marco Sanders.

 

Høyere U18-jenter

Størst forventning vil det utvilsomt knytte seg til U18-jentene, som for to år siden hentet sølv i nordisk og kom til semifinalen i B-EM i Sofia, der de slo ut Ukraina i kvartfinalen og tapte knepent for Slovenia i semifinalen og Kroatia i bronsefinalen.

Ola Gravem Knutsen har fått med seg Mark DiGiacomo som assistent og samlet 20 spillere i Gimlehallen i helgen.

- En balansert og bra spillergruppe der vi også har fått inn mer høyde, forteller coach Knutsen og nevner spesielt Ulrikens Maya Carroll, Bøler/Høybråtens Frida Liholm Strøm og Skjetten-forwarden Tiril Løtveit Frogner, som spiller for Aabyhøj i Danmark.

 

Fra Vermont til nordisk

Ulriken Eagles har seks spillere blant de 20: Karyn Sanford, Fatima Mohammad, Sunniva Sørbye, Synne Jacobsen og 04-modellene Celine Klett og Maya Carroll.

Maria Thoresen Myklebust er også med på samlingen i Bergen. Den tidligere Sandvika-spilleren er klar for University of Vermont, men nordisk i Finland 16. til 20. august skal hun i utgangspunktet kunne rekke.

- Maria drar over til USA nå til uka og skal være med på sommertreningen med Vermont, men planen er at hun kommer tilbake til nordisk, bekrefter Ola Gravem Knutsen.