Norges Basketballforbund / Nyheter / 2021 / Tromsøs tredje strake seier
Johannes Lange styrte Tromsø Storm fra pointguard-posisjonen, ble hjemmelagets mestscorende med 17 poeng og la det avgjørende straffekastet i kampen 11 sekunder før slutt. Her dekkes 22-åringen av Johannes Dolven (til venstre) og Simon Midtvedt. FOTO: HÅKON STEINMO

Tromsøs tredje strake seier

Centrum Tigers presset Tromsø Storm helt inn i siste minutt, men hjemmelaget sikret seieren da Johannes Lange traff ett av to straffekast 11 sekunder før slutt og sørget for 68-64.

Tromsø Storm – Centrum Tigers 68-64

Fyllingen – Bærum 95-92 (OT)

Frøya – Ammerud 90-78

- En ordentlig sliteseier, men en seier vi trengte. Nå har vi tre på rad og noe å bygge videre på, sa Tromsøs 22-årige pointguard og lagkaptein etter at gjestene fra Oslo til slutt var blitt nedkjempet og slått.

- Det går i rykk og napp for oss. Vi har noen gode perioder, men legger oss nedpå igjen og lar dem komme tilbake i kampen et par ganger. Vi er ikke fornøyd, men en seier er en seier. Og Centrum har et godt lag, med (Johannes) Dolven inside som er veldig tøff å stoppe, erkjente Lange.

Tromsø Storm ledet 18-9, men Centrum snudde til 24-21 i sin favør. Tromsø hadde 44-37, men gjestene utlignet til 48-48. Fra 57-56 kom en 8-0-run for hjemmelaget til 65-56, men med 40 sekunder igjen av kampen reduserte Bendik Aunan til 67-64.

Tromsø rotet bort ballen og Centrum hadde muligheten til å utligne med 20 sekunder igjen, men misset. Gjestene fikk nesten en ny steal, men Johannes Lange snappet ballen før han ble foulet og sendt til straffelinja. Hjemmelagets kaptein bommet det første skuddet, men satte 68-64 med det andre og 11,5 sekunder igjen. Det holdt til seier.

Centrum-fremgang

Johannes Dolven hadde en ny, massiv kamp: 20 poeng, 15 returer, 5 assists og 3 steals ble tallene for Centrum-forwarden.

Etter seieren over Nidaros Jets lørdag (92-86) var de hvitkledde nær en double, til tross for at viktige Georg Helvik (2,01) fortsatt er ute med skade.

Inge-Aleksander Kristiansen valgte da også å se fremgangen, i stedet for å irritere seg over tapet i Tromsøhallen.

- Vi tapte med 31 for Nidaros forrige gang og slo dem i går. Her oppe tapte vi ganske voldsomt i den første kampen (57-76) da de hadde én amerikaner, og nå har de fått en amerikaner til og spilt veldig gode kamper og slått sterke lag. Vi mangler Georg og likevel spiller vi en kamp som går helt ned til ett eller to skudd. Så alt i alt er jeg ganske godt fornøyd, fastslo Centrum-coachen.

Femte seier, Bærum og Asker neste

Tromsø Storm tok sin femte seier og er inntil videre på 5.- plass i ligaen, riktignok med fem tap i tillegg og flere kamper spilt enn lagene rundt. Men tre seire på rad gir Pål Bergs menn selvtillit før neste helgs bortekamper mot Bærum og Asker Aliens.

- Det blir tøffere, men vi tapte for begge sist og satser på revansj, forsikret Johannes Lange.

Poengscorere:

Tromsø Storm: Johannes Lange 17, Olle Welander 12, Kevin O’Brien 10, Hallvard Venstad Staff 10, Aron Nielsen Finstad 8, Rasheed Worrell 6, Simen A. Samuelsen 3, Vakaris Rogaciovas 2.

Centrum Tigers: Johannes Dolven 20, Moritz Anglero 13, Bendik Aunan 11, Simon Midtvedt 8, Rasmus Linnestad 6, Yannick Onifade 4, Marcus Barnett 2.

Jevnere blir det ikke!

22-22, 17-17 og 24-24 i de tre første periodene – og Fyllingen-utligning til 79-79 i siste sekund av den fjerde!

Bærum ledet 79-76 med 2,8 sekunder igjen av ordinær tid i Fyllingsdalshallen, da Nikola Vasojevic ble tildelt to straffekast. To poeng var ikke nok, så serberen traff det første og bommet det andre. I kaoset rundt returen steg Magne Fivelstad opp og tippet inn to poeng idet sluttsignalet lød: 79-79 og overtime!

Firi-ligaens hittil mest underholdende kamp var ikke over der. I ekstraomgangen fulgte lagene hverandre til 84-84 før Fyllingen tilrev seg et lite overtak. To straffer fra Stian Mjøs reduserte hjemmelagets ledelse til 87-86, men så fikk Sjur Dyb Berg sin femte feil mot Ljubomir Campara, som satte to straffer. Og etter en Bærum-miss drivet Nikolas Skouen inn 92-87. Det greide ikke Bærum å reise seg fra, med bare sekunder igjen og både Berg og Philipp Schwethelm ute av kampen. Fyllingen vant 95-92.

Flere spillere på begge lag utmerket seg. Magne Fivelstad var Fyllingens mestscorende med 24 poeng og hadde 7 returer, mens dagens mest oppsiktsvekkende prestasjon kom fra 42 år gamle Edmunds Gabrans, som prikket inn alle sine fire 3-poengere!

Bærum hadde kampens toppscorer i Gaute Haugen med 26 poeng, mens Ludvig Bergh la inn fire 3-poengere (4 av 10) og endte på 20 poeng.

Fyllingen: Magne Fivelstad 24, Nikola Vasojevic 18, Ljubomir Campara 17, Maurice Jones 14, Edmunds Gabrans 12, Nikolas Skouen 7, Karl Otabor 3.

Bærum: Gaute Haugen 26, Stian Mjøs 22, Ludvig Bergh 20, Sjur Dyb Berg 16, Philipp Schwethelm 4, Jørgen Kjesbu 2, Anders Lislevatn Landenget 2.

Frøya best i finishen – igjen

Frøya tok sin åttende seier, men fikk tøff kamp av Ammerud.

Mustafa Dibba sendte de grønnkledde fra Oslo Øst foran med 74-73 seks minutter før slutt, men nok en gang viste Frøya seg sterkest i sluttminuttene av en jevn kamp. De tre neste minuttene ga en 11-0-run til hjemmelaget som plutselig var foran med 84-74. Rykket kom da Faris Verlasevic la en 3-poenger til 78-74 før 18-årige Jørgen Lamo satte inn 80-74 og i neste angrep sto for et spektakulært forspill og assist til Wayne Stewarts 82-74.

Det svingte voldsomt i de to første periodene: Frøya kjørte over Ammerud og ledet 32-12 etter første periode, gjestene svarte med 29-12 i den andre!

Så jevnet det seg ut og kampen vippet helt til Frøyas run mot slutten av fjerde periode.

Frøya: Wayne Stewart 22, Faris Verlasevic 20, Juan Ferrales 18, Corey Brown 15, Johan Flaa 10, Daniel Alsaker Sandven 3, Jørgen Lamo 2.

Ammerud:  Mustafa Dibba 25, AJ Harris 22, Orji Okoroafor 13, Jordan Session 12, Aksel Barkvoll 3, Ouzhan Farzaneh 3.