Norges Basketballforbund / Nyheter / 2021 / Skjetten størst, Kristiansand har økt mest!
Foto: Øystein Mjelde Skipenes, Skjetten
Foto: Øystein Mjelde Skipenes, Skjetten

Skjetten størst, Kristiansand har økt mest!

Til tross for koronaår har det vært vekst i norsk basketball i 2020. Det er veldig imponerende og noen klubber har gjort en særlig god innsats i dette utfordrede året. Skjetten er Norges klart største klubb, og i Region Midt og trondheimsklubbene har det vært stor vekst.

Skjetten Basketballklubb er fortsatt Norges klart største klubb, viser tallene fra Samordnet rapportering. Etter å ha økt med ytterligere 155 medlemmer i 2020 har klubben nå kommet opp i fantastiske 674 medlemmer. Kristiansand har gjort et enormt byks, og har økt med hele 237 medlemmer.

Noen mindre klubber har fått medlemsøkning gjennom å kunne tilby 3X3. Både Lauvåsen, Byafossen, Arendal og Larvik har fått vekst på medlemssiden her. Dette viser med all ønskelig tydelighet at 3X3 er et veldig godt konkurransealternativ der det kan være vanskelig å stille serielag i rene årsklasser.

Det er gledelig at det er en økning i trondheimsområdet. Både Singsaker, Ranheim, Byafossen og Midtbyen har økt godt i 2020. At Norges tredje største by kommer enda mer på det norske basketballkartet er veldig gode nyheter!

Blant lagene som har økt mest for spillere i ordinær basketball, altså EasyBasket og seriespill, er det Ammerud som kommer best ut, foran EB-85, Skjetten og Nesodden. Nesodden har også gjort et stort byks, og er nå Norges nest største klubb!