Norges Basketballforbund / Nyheter / 2021 / Sesongbeste og sesongrekorder
Stian Mjøs hadde all grunn til å være tilfreds etter møtet med Frøya. Bærum-kapteinen la 9 av 12 trepoengere, satte 37 poeng og bidro sterkt til at laget hans vant med utklassingssifre, 110-83.
FOTO: BRAGE ÆSØY TITLESTAD
Stian Mjøs hadde all grunn til å være tilfreds etter møtet med Frøya. Bærum-kapteinen la 9 av 12 trepoengere, satte 37 poeng og bidro sterkt til at laget hans vant med utklassingssifre, 110-83. FOTO: BRAGE ÆSØY TITLESTAD

Sesongbeste og sesongrekorder

Bærum spilte angrep i høyt tempo, fikk ledige skudd og skjøt Frøya i senk med 21 trepoengere – etter 61 prosent treff. Stian Mjøs satte sesongrekorder med 37 poeng og ni trepoengere.

Frøya – Bærum 83-110

 – Stian skaper sitt eget skudd ofte, men mange av de andre skuddene kommer etter at vi har beveget ballen veldig bra og fått fine, åpne looks, sa Gunnar Nesbø, som har rykket opp som head coach denne helgen fordi Mathias Eckhoff ikke er med til Bergen.

Torsdag traff Bærum bare 27 prosent på trepoengerne da Centrum Tigers ble slått 78-58 i Vulkanhallen, nå ble det 61 prosent etter råsterke 21 av 34.

– Vi følte vi fikk mange av de samme skuddene mot Centrum, men traff jo veldig mye bedre i dag. Den normale prosenten ligger nok et sted mellom der, men vi kan gjerne skyte 61 igjen, fastslo Nesbø.

For bare i trepoengsskyting vant gjestene 63-27, etter at Frøya med helt OK uttelling satte 9 av 21 – 42 prosent.

– Sesongens beste kamp angrepsmessig, samtykket Stian Mjøs.

– Vi var litt slappe på oppvarmingen, men det var tydeligvis bra for oss. Vi kom skjerpet ut, for det viktige kamper denne helgen, vi må ikke tape for mye terreng. Så liker vi denne hallen her, vi skjøt godt her i åpningsturneringen også, sa kapteinen.

 

Sesongrekorder for Mjøs

Med 37 poeng nådde han sesongbeste i scoringer, etter å ha satt 36 mot Ammerud tidlig i oktober. Nikolas Skouen (Fyllingen) og Mustafa Dibba (Ammerud) er nærmest i ligaen hittil i sesongen, begge med 33 poeng i enkeltkamper.

Mjøs tangerte også Mikkel Kolstads ni trepoengere som sesongbeste i Firi-ligaen og 9 av 12 (75 prosent) er jo enda sterkere enn Gimle-guarden og landslagskollegaens 9 av 15 mot Asker Aliens nylig. Reidar Greves 7 av 7 for Gimle borte mot Tromsø Storm er likevel sesongens mest imponerende trepoengsprestasjon, inntil videre.

Gimle som lag hadde 22 trepoengere (på 44 skudd) mot Asker, Bærum var altså bare én unna mot Frøya.

– Trepoengerne ER jo kampen, erkjente Gunnar Nesbø.

– Angrepet vårt flyter i store perioder godt og vi treffer på skudd. Vi holder Frøya til 59 poeng før siste periode, men jeg er likevel ikke helt fornøyd med forsvaret vårt, det er ikke like god disiplin hele veien.

– Samtidig merker vi at vi begynner å få Philipp (Schwethelm) mer og mer inn i spillet nå, han er et kjempebra tilskudd, spesielt nå som Shane (Temara) er ute. Han er med på å skape flyten og nå traff han jo også godt på skuddene, presiserte Bærum-coachen.

Philipp Schwethelm hadde sin beste angrepskamp i Bærum-trøya og endte med 14 poeng etter å ha satt 4 av 7 trepoengere. Her hadde også Ludvig Bergh 3 av 5, Gaute Haugen 2 av 2, Eric Gilchrese 2 av 5 og Jørgen Kjesbu 1 av 1!

Bærum fikk dermed revansj for nederlaget i Nadderudhallen 24. oktober, da Frøya vant 93-87 etter å ha ligget under med 18 poeng og snudd med 32-18 i fjerde periode.

 

Double-double for Gregory

Nå fikk bergenserne sitt tredje strake nederlag etter å ha startet sesongen med 8-0 i seire og tap. Frøya røk på i overtime mot Fyllingen (93-101) og klart i hjemmekampen mot Gimle (61-85).

Cam Gregory spilte sin første kamp for de gulkledde, til godkjent: 20 poeng og 10 returer ble det på 26-åringen, som var på sesongens Allstar-lag og var ligaens beste rebounder med 13,5 pr. kamp i sin siste sesong for Tromsø Storm, 2019/20. Da snittet han også 21,6 poeng.

– Jeg syns han var veldig bra, tatt i betrakning av at han ikke har hatt så mange treninger med oss ennå. Cam er en veldig profesjonell og bra fyr som vil hjelpe oss mye, og som skal bidra til at vi kan utvikle oss gjennom sesongen, sa Baard Stoller.

Frøya måtte klare seg uten Johan Flaa og har fra før Edvard Aamodt Kristiansen ute med skade. Når begge er tilbake og Ulrik Stranger-Johannessen kommer inn på nyåret, får laget både mer klasse og dybde.

Nå sto USA-trioen for 64 av 83 poeng, mens boniske Faris Verlasevic la 3 av 4 trepoengere og endte på 9 poeng. Blant de norske var spesielt 18-årige Jørgen Lamo aktiv og god og bidro med 7 poeng.

 

– Skjøt eventyrlig bra

– Bærum spilte som de gjør på sitt beste og skjøt eventyrlig bra, oppsummerte Stoller.

– Da er det vanskelig å få tak på dem og vi ble slått av et lag som var klart bedre. «Crazy» ting kan skje i basket, men da vi gikk til pause på minus 16 poeng og de startet tredje periode så bra som de gjorde (9-2), var kampen mer eller mindre over, understreket Frøya-treneren.

Bærum vant også returstatistikken så klart som 30-22, etter at Sjur Dyb Berg hadde notert seg for 13 rebounds i tillegg til 11 poeng.

Eric Gilchrese var også bunnsolid med 18 poeng, 8 assists, 6 steals – og styrte Bærum fra pointguardplassen og ikke minst i forsvar.

Stian Mjøs hadde 6 assists i tillegg til sine 37 poeng.

Hos hjemmelaget hadde Wayne Stewart 26 poeng og var som vanlig effektiv, men på en dag hvor Frøya aldri fikk sving på lagspillet.

 

Gimle økte – møter Bærum lørdag

Med Bærums seier økte også Gimles reelle ledelse på tabellen i Firi-ligaen: Audun Eskelands mannskap har 8-0 og tre tap ned til Frøya og Kongsberg Miners på 8-3, mens Asker Aliens og Fyllingen ligger på 8-4.

Bærum (7-6) skal ut i en ny, viktig kamp mot nettopp Gimle lørdag. Lagenes første møte for sesongen endte med Gimle-seier 79-64, også det i Gimlehallen. – Det var første kampen med Philipp (Schwethelm) og uten Eric (Gilchrese), og det kommer til å bli en helt annerledes kamp. Gimle presser oss mye mer enn Frøya gjør – og vi kan ikke regne med å treffe 61 prosent på treerne i morgen, fastslo Gunnar Nesbø.

 

Poengscorere:

Frøya: Wayne Stewart 26, Cam Gregory 20, Juan Ferrales 18, Faris Verlasevic 9, Jørgen Lamo 7, Daniel Alsaker Sandven 2, Samba-Johan Hellebust Jaw 1.

Bærum: Stian Mjøs 37, Eric Gilchrese 18, Philipp Schwethelm 14, Sjur Dyb Berg 11, Ludvig Bergh 11, Gaute Haugen 10, Jørgen Kjesbu 7, Anders Lislevatn Landenget 2.