Norges Basketballforbund / Nyheter / 2021 / Sceneskifte for Celine og Aurora
Celine Klett med MVP-prisen og Aurora Sørbye med vinnerpokalen Ulriken-jentene fikk etter finaleseier 50-27 over EB85.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Celine Klett med MVP-prisen og Aurora Sørbye med vinnerpokalen Ulriken-jentene fikk etter finaleseier 50-27 over EB85. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Sceneskifte for Celine og Aurora

De vant alle kampene sine med klare sifre i Bærum Open, men torsdag skal Celine Klett og Aurora Sørbye prøve seg på langt tøffere motstand: Belgiske Liège Panthers i EuroCup-kvalifisering hjemme i Haukelandshallen.

- Vi vet det blir utrolig tøft og virkelig utfordrende, for Belgia er en veldig bra basketballnasjon. Men vi skal gjøre vårt beste for å vinne, og det blir en stor opplevelse, sier Celine og Aurora.

Belgisk basket er i medvind og kvinnelandslaget overrasket positivt ved å spille seg til kvartfinale i Tokyo-OL for en drøy måned siden. Der tapte Belgia hårfint (85-86) for vertsnasjonen Japan, som ble sølvvinnere etter finaletap for USA.

Liège Panthers hadde ingen spillere i den belgiske OL-troppen, men ble nummer fire i ligaspillet forrige sesong og er store favoritter mot debutantene fra Norge.

 

Nytt basketgulv i Haukelandshallen

Ulriken Eagles har allerede solgt flere hundre billetter til kampen, den første i Europacupene for et norsk kvinnelag siden Høybråten prøvde seg tidlig på ’90-tallet.

Nytt parkettgulv er montert i Haukelandshallen bare for denne kampen – kjøpt i Latvia, bygget i Tyskland og kjørt med lastebil til Norge.

Kravet fra FIBA (det internasjonale basketballforbundet) er at det ikke skal være noen annen merking på banen enn for basketball.

- Nytt gulv og nye kurver, fastslår Celine Klett og Aurora Sørbye, to av de tre yngste i Ulrikens tropp på 12 spillere.

Aller yngst er Anna Linnea Hovig Wikstrøm, som i likhet med Aurora er 15 år - men født i 2006.

 

Seks store seire

Lørdag og søndag matchet Celine og Aurora seg mot jevnaldrende i Bærum Open.

- Det var utrolig deilig å være tilbake i turnering igjen. Det er to år siden sist og vi har virkelig savnet det. Nivået er jo veldig forskjellig her, men vi får spilt kamper og øvet oss på moves og vanskelige skudd, forklarer de.

Både motstandere og tilskuere fikk erfare Ulriken-jentenes nivå og ferdigheter under turneringen. Bergenserne slo Asker Aliens 68-12, Kjelsås 51-20 og EB85 Blue 47-17 i gruppespillet lørdag, før det ble 46-7 over Sverresborg/Midtbyen i kvartfinalen, 53-18 over Centrum Tigers i semifinalen og 50-27 over EB85 Orange i finalen.

 

Celine Klett toppscorer og MVP

EB85 hadde delt inn sin store gruppe i to lag.

- De ga oss mye tøffere enn for to år siden og har virkelig utviklet seg. Det var ikke noe toppet lag vi møtte heller, påpeker Aurora Sørbye.

Hun var lagkaptein og ledende spiller for U16-landslaget som slo Danmark 71-48 i nordisk mesterskap i Finland i sommer og fyller 16 først i oktober.

Den allsidige guarden trener også fortsatt mye med 04/05-jentene.

Celine Klett var den dominerende spilleren i finalen mot EB85, toppscorer med 20 poeng og fikk MVP-prisen. Maya Carroll (også i Ulrikens A-lagsstall) endte på 11 poeng, Aurora Sørbye på 10 og Hannah Neby på 7.