Norges Basketballforbund / Nyheter / 2021 / Scenen klar for Ulriken-jentene
Den nye parketten i Haukelandshallen, klar til torsdagens EuroCup-kvalifiseringskamp mellom Ulriken Eagles og belgiske Liège Panthers.
FOTO: ASTRID HAGLAND GJERDE
Den nye parketten i Haukelandshallen, klar til torsdagens EuroCup-kvalifiseringskamp mellom Ulriken Eagles og belgiske Liège Panthers. FOTO: ASTRID HAGLAND GJERDE

Scenen klar for Ulriken-jentene

- Det blir en intens matchup for oss som ikke har spilt noen ordentlige kamper, men alle jentene er klare og gleder seg, fastslår DuRell Sanford. Det vil si: Ulriken vet ennå ikke om nyervervelsen Terae Briggs får slippe ut av karantene og kan spille.

- Hun kom til Bergen mandag, så nå avhenger alt av testresultatet, om vi får det i morgen, sa coach Sanford onsdag kveld.

Torsdag klokka 19.00 er det hoppball i første kamp i EuroCup-kvalifiseringen mellom Ulriken Eagles og Liège Panthers, den første i E-cupene for et norsk kvinnelag siden Høybråten sent på ’80-tallet.

Returkampen spilles i Belgia onsdag i neste uke og sammenlagtvinneren går videre til gruppespillet i EuroCup, som begynner i oktober.

 

Utsolgt med 400 tilskuere

Parkettgulvet innkjøpt til rundt 1 million kroner ble rullet inn i Haukelandshallen i helgen, nye og FIBA-godkjente kurver er også på plass.

Gulvet legges på langs i hallen, så arenaen vil ligne på den Ulriken Eagles hadde under BLNOs gull-år tidlig på 2000-tallet. Med den forskjell at det på grunn av koronarestriksjonene får komme maksimalt 400 tilskuere.

- Men det er utsolgt, forteller Ulriken-leder Arild Buen, og dermed får Ulriken-spillerne solid støtte fra tribunene i E-cup-debuten.

 

Rett inn på laget?

Derimot er det uvisst om lagets store forsterkning, 190 cm lange Terae Briggs, kan være med i den første kampen.

Den tidligere Nevada-spilleren har vært i karantene siden hun landet på Flesland mandag og har følgelig ikke trent med sine nye lagvenninner.

- Men hun er proff, har sett kampene våre og spillet vårt på video og kan både spille forsvar og løpe. En atletisk spiller som vil gi oss mye, forsikrer DuRell Sanford og satser på at Briggs blir spilleklar. Hun vil uansett være med til returen i Liège og i Firi-ligaen denne sesongen.

 

Egne Ulriken-talenter

Det unike er at resten av laget er rene «Ulriken-produkter», oppvokst og utviklet i klubben.

- Det viser at Ulriken Basketballklubb har gjort noe riktig i jobben vi gjør med å utvikle yngre spillere, presiserer Buen.

 

Liège-stjernen draftet til WNBA

Belgia spilte seg til kvartfinale i sommerens OL i Tokyo der de tapte hårfint 85-86 for arrangørene og sølvvinnerne Japan. Liège Panthers kom på fjerdeplass i den belgiske ligaen forrige sesong, men hadde ikke med noen spillere til OL.

Lagets stjerne er utvilsomt den nye USA-importen Brittany Brewer, 196 cm høy og draftet til WNBA av Atlanta Dream i fjor, som nummer 17.

- Det har ikke vært så lett å finne noen kamper å se med Liège, de har bare spilt preseason-kamper, sier DuRell Sanford.

 

Ulriken-overtak

Ulrikens U-landslagsspillere har iallfall overtaket på én av motstanderne: 03-modellen Lin Schwarz spilte for Sveits mot Norge i U16-EM i Sofia i 2019. Den kampen vant de norske jentene 67-41 og forwarden på 189 cm måtte nøye seg med 6 poeng, men hadde 11 returer. Den gangen var fem av dagens Ulriken-spillere sentrale – Karyn Sanford, Synne Jacobsen, Sunniva Sørbye, Fatima Mohammad og Celine Klett.

Men at Liège har hentet Schwarz, tilsier at de har stor tro på den sveitsiske 17-åringen.

 

Åtte spillere 18 år eller yngre

Hva kan vi vente av Ulriken? Ingen vet helt hvor gode motstanderne er.

- Vi skal spille solid basket og vår stil. Vi har ikke noe lag i Norge som kan matche den intensiteten vi møter i morgen, men må gjøre det beste ut av kampen, understreker DuRell Sanford.

Liège Panthers har et ungt lag med gjennomsnittsalder 22 år, men Ulriken Eagles stiller med det yngste laget i EuroCup:

Snittalder er 20 år og åtte av 12 spillere er 18 år eller yngre. To av dem er 15-åringer: Anna Linnea Hovig Wikstrøm yngst og født i april 2006, Aurora Sørbye i oktober 2005.