Norges Basketballforbund / Nyheter / 2021 / Så er vi kommet til sjette og siste presentasjon på DST
Gunnar og Mathias.jpg

Så er vi kommet til sjette og siste presentasjon på DST

Det er selvfølgelig hovedtrenerne for våre seniorlandslag, Gunnar Nesbø og Mathias Eckhoff, som avslutter lørdagens program på DST med presentasjon av «situasjonsøvelser», som på mange måter blir en oppsummering av dagens gjennomgående tema.

16:00

"Bruk av situasjonsøvelser"

 

Vi er glad for å by velkommen til dagens siste seminar, som vi håper kan sette resten av dagen i perspektiv og dermed fungere som en oppsummering på dagens tema, som har vært bruken av "small-sided games" som læringsverktøy. Det er en sentral del av spillerutviklingen i den sportslige plan for NBBF videre, at spillerne lærer seg lesninger, decisionmaking, collaboration og en lang rekke myke ferdigheter i tillegg til basketball ferdighetene, som vi ofte har mye fokus på. 

Til å presentere dette tema har vi fått fornemt besøk av hovedtrenerne for våre fremste landslag. Gunnar Nesbø som er hovedtrener for kvinnelandslaget vårt og Mathias Eckhoff som er hovedtrener for herrelandslaget vårt. De to trenerne utgjør til hverdag også trenerteamet til Bærum sitt lag i BLNO.


Gunnar Nesbø er en dedikert og engasjert trener med bred erfaring fra basketball i Norge. I tillegg til ungdomslag har han også erfaring fra både BLNO Kvinner og Herrer, samt aldersbestemte landslag, i tillegg til kvinnelandslaget, som han er trener for idag. 

Gunnar er også utvalgt av NBBF til å representere Norge på den internasjonale trenerutdanningen FECC, som pågår akkurat nå. 


Mathias Eckhoff er nok den mest internasjonale trener i, og fra, norsk basketball. Som trener har han vunnet en rekke mesterskap i inn- og utland, og har vært nominert til flere trenerpriser. Han ble «Top in class» på FECC i 2011 og ble dermed plukket ut til å coache All-Star kamp under EM i Litauen.  Han ble «Årets topptrener» i Norge i 2013, Årets trener 2017/18 og plukket ut til ICAB programmet i USA i 2014.

Som assistentrener for Will Voight var Mathias en del av trenerteamet til Nigeria som i august 2015 vant sin første AfroBasket-tittel ved å beseire Angola i finalen og kvalifiserte seg dermed til Sommer-OL i 2016. Samme trenerteam tok Angola til VM i Kina 2019.

Fra 2020 har han også hatt hovedansvaret for Kongo sitt herrelandslag frem til og med AfroBasket 2021 i Rwanda.

 

I dag skal de to landslagstrenerne vise oss, hvordan de arbeider med utvikling av "decision-making" gjennom bruk av situasjonsøvelser/-spill.

 

Dermed er det samlet program for årets DST hermed ferdigpublisert. Vi ønsker dere velkommen til en spennende og lærerik dag i flott selskap.

 

imageb3be.png

Foredraget vil foregå på norsk, og er lagt opp til å være relevant for alle trenere, uansett nivå, selv om det frarådes å implementere de viste øvelser direkte på EB nivå. Vi mener uansett, at det kan være interessant for trenere på EB nivå å oppleve de to forelesere og lære om konseptene som blir presentert.

 

Påmelding:
Påmelding til DST 2021 gjøres via www.minidrett.no. Bruk følgende lenke som dere også finner når dere søker på www.minidrett.no etter Den Store Trenerhelgen under fanen møter. Logg deg inn med brukernavn og passord. Mangler du passord følger du bare brukerveiledning for å få tilsendt dette på nytt. Merk at det er e-postadressen som er registrert i MinIdrett vi bruker til deltakelse. Husk å bekrefte påmeldingen i handlekurven.

Deltakeravgift er kr 200,- og faktureres i ettertid.

Deltakelse på DST er lisensgivende.