Norges Basketballforbund / Nyheter / 2021 / Ny overtidsseier til Fyllingen
Maurice Jones var sentral i Fyllingens opphenting og da hjemmelaget dro fra til 101-93 etter ekstraomgang mot Frøya. Her scorer han to av sine 30 poeng i kampen, i en layup mot Corey Brown. Bak til høyre i bildet er Ljubomir Campara. FOTO: NICHOLAS NORENG

Ny overtidsseier til Fyllingen

For andre gang på fire dager sikret Magne Fivelstad overtime for Fyllingen med en scoring helt på tampen av ordinær tid. Så seilte Fyllingen inn til en ny seier og ble første lag til å slå Frøya i årets Firi-liga.

Fyllingen – Frøya 101-93 (OT)

Da Faris Verlasevic satte sin tredje 3-poenger og Johan Flaa like etter gikk over hele banen og la inn 75-57 noen sekunder før slutt i 3. periode, virket det som Frøya hadde full kontroll på sin niende strake seier i Firi-ligaen.

Men lokaloppgjørene i Bergen lever sitt eget liv, og Fyllingen – Frøya blir så godt som alltid jevnt – og til og med ofte overtime-kamper.

Søndag lå de mørkeblå 3 poeng bak Bærum da Nikola Vasojevic fikk to straffekast med 2,8 sekunder igjen på kampklokka, men serberen traff det første og bommet det andre før Fyllingen fikk flere angrepsreturer og Magne Fivelstad til slutt tippet inn utligningen til 79-79. Så kjempet hjemmelaget seg til seier 95-92.

Våknet i tide

Mot Frøya gikk det tregt for Fyllingen-gutta. Nikola Vasojevic sto med null poeng og Nikolas Skouen med ett da gjestene økte til 18 poengs ledelse, men plutselig ble de to guardene viktige i Fyllingens opphenting.

Vasojevic la inn 3-poengeren til 60-75 rett før perioden var over, og tente et lite håp. Så spilte han fri Ljubomir Campara til en ny redusering da fjerdeperioden begynte, og så våknet endelig også Nikolas Skouen, med steals og skyting.

En 3-poenger fra Skouen sørget for 77-83 og 3:40 igjen, en ny treer for 80-85 bare halvminuttet senere. Nå var det Fyllingen som hadde momentum, mens Frøya plutselig hadde glemt både hvordan de skulle score og hvordan å vinne jevne kamper, som har vært en spesialitet for Baard Stollers mannskap.

Utlignet to ganger - og vant

Karl Otabor satte sin tredje 3-poenger i kampen og utlignet til 85-85 med 1:40 igjen, men Corey Brown sendte Frøya foran (87-85). Wayne Stewart misset hårfint 3-poengeren som ville gitt Frøya 5-poengsledelse, i stedet fikk Fyllingen ballen med 19 sekunder igjen. Og selvfølgelig var det Magne Fivelstad som drivet inn utligningen til 89-89 noen små sekunder før slutt.

I ekstraomgangen hadde Fyllingen det såkalt «psykologiske overtaket» og ledet helt fra start. Rykket kom da Maurice Jones sørget for 93-89 med en trepoenger og like etter spilte fri Campara til 95-89.

Flaa stor i Ferrales-rollen

Juan Ferrales var syk og Frøya klart svekket ved at lagkapteinen og pointguarden måtte stå over. Men Johan Flaa som rykket opp både i kapteins- og pointguard-rollen, storspilte med 22 poeng, 7 assists, 6 returer og 3 steals – og traff 4 av 5 trepoengere.

Det hjalp ikke mot Fyllingens sluttspurt. Etter å ha ligget under med 18 poeng, vant hjemmelaget de 15 siste minuttene (pluss sluttsekundene av 3. perioden) 44-18.

- Måtte nullstille

- Vi begynte å spille forsvar, og da kom angrepet vårt også i gang, det henger som regel sammen, fastslo Calix Black Ndiaye.

- Ut fra min opplevelse gikk veldig mot oss i 3. periode (24-31), vi fikk blant annet fire offensive feil, kom ut av rytmen og mistet fokus. Vi måtte nullstille og fokusere på det vi kunne gjøre noe med. Vi skulle fortsette, ikke gi oss, få opp intensiteten defensivt, få stopp og stopp og stopp. Og da vi kom ned under 10 poeng, begynte vi virkelig å få troen, sa Fyllingen-treneren.

- I stedet for å gå én mot én spilte vi sammen og ble veldig gode, presiserte han.

- Gir det fra oss

Fyllingen tok sin sjette seier (6-4), Frøya fikk sitt aller første tap (8-1).

- Vi må gi ros til Fyllingen for at de ikke ga opp, men jeg syns vi gir det litt fra oss. Vi ble litt paniske og stressa og gjorde mange dårlige valg, mente Baard Stoller.

- Da Fyllingen kom ned i 10 poeng begynte vi å spille for å unngå å tape og klarte ikke å holde tryggheten og flyten fra tredje periode. Dette er læring og ingen lag vinner alle sine jevne kamper. Men da det ble ekstraomgang ble vi for opptatt av de tapte mulighetene i slutten av 4. periode i stedet for å fokusere på det som skulle skje de neste 5 minuttene. Da hadde vi ikke lenger trøkk og tro og energi i gruppa vår, fastslo Frøya-treneren.

30 poeng fra Jones

Maurice Jones hadde 30 poeng og 13 returer og var sentral i Fyllingens opphenting og da laget dro fra i ekstraomgangen. Ljubomir Campara hadde 19 poeng og 11 returer, Magne Fivelstad 22 poeng og 7 returer og var sine vane tro solid og viktig da alt skulle avgjøres. Karl Otabor traff 3 av 5 trepoengere, laget kom opp i 40 prosent til slutt (11 av 27) etter sterk skyting i andre del av kampen.

Wayne Stewart endte på 23 poeng, 13 returer og 6 assists og var lenge den ruvende spilleren på banen. Men både han og Frøya misset for mye i sluttfasen og dermed kom det første nederlaget for de gul-røde. Nå er Gimle (5-0) eneste ubeseirede lag i Firi-ligaen.

Fyllingen får besøk av Centrum Tigers søndag, Frøyas neste kamp er hjemme mot Gimle onsdag om en uke (17. november) – et nytt, spennende Bergen-oppgjør.

PS. Naboklubbene Frøya og Fyllingen har møtt hverandre 14 ganger de siste fire sesongene. Frøya har vunnet 9 kamper, Fyllingen tok sin femte seier onsdag.

Poengscorere:

Fyllingen: Maurice Jones 30, Magne Fivelstad 22, Ljubomir Campara 19, Karl Otabor 9, Nikolas Skouen 9, Christian Mikkelsen Skagen 5, Edmunds Gabrans 3, Nikola Vasojevic 3, Ittipat Sumpaopong 1.

Frøya: Wayne Stewart 23, Johan Flaa 22, Faris Verlasevic 20, Corey Brown 15, Daniel Alsaker Sandven 7, Hamewend Arif 3, Jørgen Lamo 3.