Norges Basketballforbund / Nyheter / 2021 / Norske dommere i aksjon i sommer
Foto: Marianne Maja Stenerud
Foto: Marianne Maja Stenerud

Norske dommere i aksjon i sommer

Norske dommere markerer seg internasjonalt, og det er veldig gledelig. I løpet av sommeren vi har foran oss skal fire av våre toppdommere dømme i internasjonale mesterskap. Viola Györgyi skal dømme i EM og OL, Filip Szczesny er tatt ut til å dømme i EM Small Countries, og både Nikola Bejat og Sturla Bentzen Sand skal dømme i aldersbestemt EM.

Lang og målbevisst satsing betaler seg. Viola Györgyi har i løpet av våren hatt flere prestisjetunge oppdrag i Europa, og skal krone sesongen med dømming i både EM og OL. Etter god dømming først og fremst i Norge kommer ytterligere tre norske dommere til å få sjansen i internasjonale mesterskap denne sommeren.

Den 20. – 25. juli spiller EM for små nasjoner på Kypros. Der blir den norske deltakelsen god, ettersom det norske damelandslaget skal delta, i tillegg til at Filip Szczesny er tatt ut til å dømme. Sturla Bentzen Sand er blant elleve dommere som er tatt ut til å dømme U18-EM på damesiden. Turneringen blir spilt 27. juli til 1. august i Riga. Noen dager senere, 16. – 21. august, skal Nikola Bejat i ilden i Sofia i U16-EM.

Mest prestisjetunge oppdrag har nok likevel Viola Györgyi. Hun er allerede i gang i EM for damer, og sommerens høydepunkt blir så klart årets OL!

Vi gratulerer alle våre toppdommere med enestående innsats som har resultert i nominasjoner til internasjonal dømming, og ønsker lykke til!