Norges Basketballforbund / Nyheter / 2021 / Norges herrer klare for EM-kvalifiseringskamp i basket
Bergenrettet reklame 1.liten.jpg

Norges herrer klare for EM-kvalifiseringskamp i basket

Torsdag 25. november skal et norsk herrelandslag i basketball spille en kvalifiseringskamp for mesterskap på norsk parkett for første gang på over 20 år! Motstander er Kosovo når Norge innleder sitt spill i prekvalifisering til EM i 2025 i Haukelandshallen.

Det er over 20 år siden Norges herrelandslag siste spilte en tellende kvalifiseringskamp i basketball. Nå har det norske herrelandslaget trukket Kosovo og våre naboer fra Danmark i en prekvalifiseringsgruppe for EM i 2025. Vinneren av gruppen med disse tre lagene går videre til en ordinær kvalifiseringsgruppe for EM.

Kampen som spilles torsdag 25. november er den første av totalt fire bekreftede kamper. I februar vil landslaget spille begge sine bortekamper i Kosovo og Danmark, før danskene gjester Norge 2. juli.

Ny satsing på ny parkett
Når det norske herrelandslaget starter kvalifiseringen spilles kampen på en splitter ny landslagsparkett! Haukelandshallen vil rustes for å kunne ta imot 3000 tilskuere, og generalsekretær i Norges Basketballforbund, Espen A. Johansen, gleder seg til å fylle storstua. – Dette er et øyeblikk vi i Norges Basketballforbund og hele norsk basket har ventet på lenge, sier han. - Det er veldig bra både for spillerne og for hele rekrutteringen i norsk basket at vi nå endelig er med og konkurrerer internasjonalt igjen.


Merittert trenerteam
Trener for de norske herrene er Mathias Eckhoff, som har erfaring som coach for Nigerias landslag i OL. Til daglig trener han herrelaget til Bærum Basket i Firi-ligaen, og er sammen med de assisterende trenerne Audun Eskeland og Jeanine Flaaten tett på de norske spillerne. Mathias gleder seg til å endelig få en tellende kamp i Norge igjen. - Det blir jo stas med landskamp på norsk jord. Tror det er viktig for norsk basketball å ha et landslag forutsatt at man tenker langsiktig og at det ikke bare er et blaff. Det er klart at vanskelig å vite helt hvor vi står selv som lag og Kosovo kan være så mangt. De har flere spillere som holder høyt nivå samt et par amerikanere de kan trekke inn på posisjoner de føler de trenger hjelp til, sier han. Han legger til at Island opplevde Kosovo som to forskjellige lag i de to møtene de hadde med laget, og at det kan være litt vanskelig å vite hva man møter. Norge må uansett spille opp mot sitt beste for å vinne mener han.

 

Spillerne som er tatt ut i den norske troppen er:
Harald Eika Frey            - Oviedo
Chris-Ebou Ndow           - Boulazac
Bouna Ndiaye                - Thor AK Akureyri
Karamo Jawara              - Girona
Stian Mjøs                     - Bærum Basket
Sjur Dyb Berg                - Bærum Basket
Torgrim Sommerfeldt      - Kongsberg
Johannes Dolven            - Centrum
Mikkel Kolstad                - Gimle
Lars Fredrik Espe            - Gimle
Jørgen Odfjell                 - Gimle
Eivind Lamo                   - Gimle
Espen Fjærestad             - Gimle
Nikolas Skouen               - Fyllingen