Norges Basketballforbund / Nyheter / 2021 / Norges Basketballforbund ansetter Espen A. Johansen som generalsekretær
espen.gen.jpg

Norges Basketballforbund ansetter Espen A. Johansen som generalsekretær

Norges Basketballforbund lyste i september ut stillingen som ny generalsekretær. Etter en grundig prosess med mange svært gode søkere, har forbundsstyret tilbudt stillingen til Espen A. Johansen.

-Det kom inn mange sterke søkere, og vi satt derfor med en rekke kandidater fra øverste hylle som kunne gått rett inn i en slik stilling, kommenterer basketpresident Jan Hendrik Parmann, og fortsetter: -Vi har derfor fått muligheten til å ta et valg mellom ulike og svært kompetente lederprofiler i forhold til hva som er mest riktig for norsk basket og NBBF i den situasjonen vi nå står i.

Forbundsstyret bestemte til slutt å tilby stillingen til Espen A. Johansen, som også har vært fungerende generalsekretær siden Silje Særheim sluttet i august.

-Jeg vil takke styret for tillitten og en ryddig og grundig prosess. Nå er jeg er først og fremst veldig glad og utrolig motivert for denne oppgaven, kommenterer Espen A. Johansen. -Norges Basketballforbund har i mange år hatt fokus på målrettet utvikling, og har valgt å «skynde seg sakte» for hele tiden å ta nye sikre steg som er fundamentert i et godt grunnarbeid, kommenterer den nyutnevnte generalsekretæren og tilføyer: - Basketball er fremdeles en idrett med et stort og uforløst potensiale, og det er nettopp det som var den største motivasjonen min for å søke på stilingen. Jeg gleder meg til å ta fatt på alle de spennende arbeidsoppgavene som ligger foran oss, og jobbe tett med dyktige frivillige og kolleger i årene som kommer.

Avslutningsvis takker basketpresidenten alle de 14 gode søkerne til generalsekretærstillingen. -Det er endelig bra at vi er flere som skal være sammen om å ansette generalsekretær, for hadde det vært kun opp til meg, så hadde vi vel endt opp med å ansette over halvparten av søkerne, sier Parmann om hvor vanskelig det var å kontakte de siste søkerne som ikke fikk jobben. –Vi har også lært mye, og fått veldig mange gode impulser fra dem som ble intervjuet, avslutter Parmann takknemlig, samtidig som at han og resten av styret nå gleder seg til å fortsette det gode samarbeidet med Espen A. Johansen på permanent basis.