Norges Basketballforbund / Nyheter / 2021 / Nå lanseres Trenerattesten
Trenerattest annonse 800x800 2.jpeg

Nå lanseres Trenerattesten

NIF har sammen med særforbundene i norsk idrett utviklet Trenerattesten for å sikre at ungdommer får delta i en idrett basert på kunnskap. Samtidig utvikler NBBF trenerløypen sin for at norske basketballtrenere skal kunne fordype seg enda mer og få et enda bedre utdanningstilbud.

Gode trenere gir idrettsglede!

Trenerattesten er en enkel og digital gjennomgang av de viktigste oppgavene til trenere i norsk idrett. Den tar utgangspunkt i idrettens barnerettigheter, og har som ambisjon å skape en felles grunnforståelse og forventningsavklaring på hva som kreves for å være trener i norsk idrett.

Når barn og unge velge basketball som idrett, så skal de oppleve idrettsglede i et trygt miljø. Trenerattesten gir deg et godt utgangspunkt for å lykkes som trener, slik at utøverne og deres foreldre møter et mer helhetlig kvalitetstilbud uavhengig av trener eller klubb.

Trenerattesten tar deg gjennom de viktigste oppgavene og forventningene som stilles til deg som trener, og kommer i to versjoner – én for trenere på EasyBasket nivå (6-12 år) og én for ungdomstrenere (13-19 år).

Generalsekretær i NBBF, Silje Særheim, er meget godt fornøyd med å få Trenerattesten på plass.
 
- Dette bidrar til å gjøre barne- og breddeidretten både mer proff og tryggere, sier hun.
 
Sammen med utviklingen av trenerløypa som NBBF nå videreutvikler for sine trenere, gjør dette at norske basketballtrenere kan få en meget god grunn å stå på, og gjør det mer stas å være og videreutvikle seg som trener, avslutter Særheim.
 

Trenerattesten tar inntil 20 minutter å gjennomføre på mobil eller pc.

Når du har fullført Trenerattesten blir kompetansen synlig på din idretts-CV og du vil få tilgang til fagstoff og tips fra noen av Norges beste trenere og utøvere.