Norges Basketballforbund / Nyheter / 2021 / Lekte seg på hjemmebane
Aksel Bolin var kampens mest effektive spiller med 22 poeng, 11 returer og 4 assists - og underholdt publikum i Vollenhallen med et par dunker. Her er det Mihajlo Krivokapic (til venstre) og Mikkel Aarnes som må kapitulere for Asker-giganten.
FOTO: ERIK BERGLUND
Aksel Bolin var kampens mest effektive spiller med 22 poeng, 11 returer og 4 assists - og underholdt publikum i Vollenhallen med et par dunker. Her er det Mihajlo Krivokapic (til venstre) og Mikkel Aarnes som må kapitulere for Asker-giganten. FOTO: ERIK BERGLUND

Lekte seg på hjemmebane

Det gikk som det måtte gå i Vollenhallen: Fysisk sterke Asker Aliens ble for tøffe for Nidaros Jets, avgjorde tidlig – og fikk rikelig med anledninger til å underholde hjemmepublikum.

Asker Aliens – Nidaros Jets 87-50

Frøya – Tromsø Storm 92-72

Med 50-18 til pause var kampen for lengst blitt uspennende, men med publikum tilbake på tribunene følte Asker åpenbart spilleglede. Aksel Bolin og Miilah Kombat leverte noen spektakulære dunker og de svartkledde hadde både imponerende ballbevegelse og samspill og ikke minst sterk skyting.

Laget endte på 45 prosent treff (11 av 24) på trepoengerne og allerede tidlig i andre periode hadde 17-åringene Niklas Sandström, Oliver Bergstad og Brage Brustad lagt hver sin treer!

Asker slakket litt av på tempo og intensitet i andre del av kampen, da Nidaros også kom mer til hektene og fikk begrenset nederlaget.

Spesielt var 2,06 m lange Brage Sørensen effektiv med 19 poeng, 11 returer og 3 blokker.

Hjemmelagets Aksel Bolin var kampens ledende spiller med 22 poeng, 11 returer og 4 assists.

 

- Bra utbytte

- Jeg mener vi får bra utbytte av en kamp som denne også, sa Stian Emil Berg, spillende trener i Asker Aliens sammen med Anders Stien.

- Nidaros var ikke «hete» i dag, men jeg så kampen deres mot Gimle og ble ganske imponert. De har mange bra spillere og har mer struktur enn de har hatt tidligere. Jeg trodde vi skulle få en bra test og visste at de var keene på å løpe mot oss, så det ble vår store greie å stoppe, fortalte Berg.

Asker-kapteinen la 20 poeng og traff på tre av fire 3-poengere, mens gjestene fra Trondheim hadde en svak skudd-dag i Vollenhallen. Nidaros endte på 2 av 17 på 3-erne og ble dessuten utklasset på returer, 45-19, ikke så uventet.

 

Hverdagen for Nidaros?

Hjemmelaget var raskt tilbake i forsvar, spilte aggressivt og gjorde det vanskelig for Nidaros Jets i de to første periodene. 50-18 fortalte om rått parti.

Det kan bli litt av hverdagen for Trondheimslaget i Firi-ligaen, iallfall inntil de eventuelt skaffer seg en import og lederskikkelse.

- Jeg føler vi har potensial til å bli mye bedre, sa Mats Selboe, lagkaptein for gjestene lørdag.

- Da må vi følge game-planen vår bedre, legge trykk og pushe tempoet på en annen måte enn vi gjorde i starten her i dag. Jeg tror vi kan være et bra defensivt lag, vi switcher mye og er ganske jevnhøye.

 

- Kan spille med de beste

Nidaros har fått to tøffe åpningskamper: 60-93 hjemme mot forrige sesongs seriemestre Gimle og 50-87 nå. En ekstremt aggressiv motstander og en ekstremt fysisk.

- Ja, det har vært en tøff start på sesongen og mange ting som ikke er i vår favør. Men vi må spille på våre styrker, og gjør vi det, kan vi spille med de beste lagene. Men akkurat nå må vi prøve å finne ut hvordan vi skal stoppe blødningene når tingene ikke går vår vei, presiserte Selboe.

- Brage (Sørensen) har vist at han er en veldig god spiller og har vært produktiv for oss i de to første kampene. Vi trenger «presence» inne i feltet når vi er så små som vi er, med bare én «big» og resten guarder, fastslo 24-åringen.

Han og medspillerne håper på en import i løpet av de neste månedene.

– Jeg håper vi kan bli styrket i løpet av sesongen, men også at vi kan få mer rytme i spillet vårt, sa Nidaros-kapteinen.

 

Brage (17) med 9 poeng

Askers 17-åringer markerte seg sterkt foran i den første hjemmekampen. Spesielt var Brage Brustad på hugget med 9 poeng etter 2 av 4 på trepoengere og et par sterke driver.

- Jeg tror juniorene vil få sin plass som i dag uansett hvem vi spiller, det var ikke fordi det var mot Nidaros at de slapp til, sier Stian Emil Berg.

- De er flinke til å bevege seg og spiller hardt forsvar, det er egentlig alt vi kan be om. Når de treffer skuddene som i dag, er det dødskult, men selv om de hadde bommet, ville de gjort en god jobb, sa den spillende treneren.

Roy Nwachukwu har også kommet godt i gang i Asker-trøya og bidro denne gang med blant annet 12 poeng, 7 returer og 4 steals.

Nidaros Jets møter Bærum i Nadderudhallen søndag, mens Asker Aliens ikke spiller igjen før lørdag 16. oktober – hjemme mot Tromsø Storm.

 

Poengscorere:

Asker Aliens: Aksel Bolin 22, Stian Emil Berg 20, Roy Nwachukwu 12, Brage Brustad 9, Miilah Kombat 8, Oliver Bergstad 4, Joshua Hart 3, Jørgen Onarheim 3, Niklas Sandström 3, Anders Stien 3.

Nidaros Jets: Brage Sørensen 19, Max Dahl Svendsen 9, Mats Selboe 7, Mateusz Nilsen 6, Christian Tøfte 4, Mikkel Aarnes 3, Mihajlo Krivokapic 2.

 

3 x 19 for Frøya

19 poeng fra Juan Ferrales, 19 fra Wayne Stewart og 19 fra debutanten Faris Verlasevic hjalp Frøya til en etter hvert komfortabel seier over Tromsø Storm, 92-72.

Bosniske Verlasevic (23) var ferdig på Lyon Scots i Arkansas i vår og har vært i karantene i Bergen etter ankomsten fra Sarajevo.

- En veldig hardtarbeidende spiller og en positiv og fin fyr som gjør de andre på laget bedre, sier Frøya-coach Baard Stoller.

Den 1,98 m lange forwarden noterte seg for 19 poeng, 7 returer og 3 steals i sin første kamp i norsk basket og mislyktes bare i trepoengsskytingen (1 av 7).

Tromsø Storm holdt følge med hjemmelaget i over to perioder: Like etter pause sto det 46-43. Gjestene fra nord traff 7 av sine 11 første trepoengsforsøk – Simen Samuelsen hadde 3 av 4 og Olle Welander 3 av 5.

Men anført av nettopp Verlasevic dro Frøya fra til 57-47 og økte etter hvert til seier med 20 poeng.

Corey Brown sto over for hjemmelaget med lårstrekk, mens viktige Henrik Lange mangler for Tromsø Storm denne helgen. Pål Bergs menn møter Fyllingen søndag.

 

Poengscorere:

Frøya: Juan Ferrales 19, Wayne Stewart 19, Faris Verlasevic 19, Johan Flaa 15, Hamewend Arif 8, Edvard Aamodt Kristiansen 6, Jørgen Lamo 3, Samba-Johan Hellebust Jaw 3.

Tromsø Storm: Rasheed Worrell 22, Olle Welander 17, Simen Samuelsen 11, Johannes Lange 10, Joachim Aabel 5, Akiean Frederick 4, Aron Nielsen Finstad 3.