Norges Basketballforbund / Nyheter / 2021 / Kongsberg sesongens første vinner
Ognjen Nisavic ble toppscorer med 27 poeng i åpningskampen i Firi-ligaen og matchvinner med 7 strake poeng til 77-66 med få minutter igjen å spille. Her driver den serbiske guarden forbi Gaute Haugen.
FOTO: ERIK BERGLUND
Ognjen Nisavic ble toppscorer med 27 poeng i åpningskampen i Firi-ligaen og matchvinner med 7 strake poeng til 77-66 med få minutter igjen å spille. Her driver den serbiske guarden forbi Gaute Haugen. FOTO: ERIK BERGLUND

Kongsberg sesongens første vinner

Kongsberg Miners og Bærum vekslet om å ha ledelsen i Firi-liga-starten, men hjemmelaget avgjorde med en 15-2-run da kampen vippet i fjerde periode.

Kongsberg Miners – Bærum 79-72

Med bare seks minutter igjen ledet Bærum 64-62 etter at Eric Gilchrese hadde lagt sin tredje 3-poenger.

Så snudde alt: William Lybæk utlignet og Haakon Ullrich sendte Miners i ledelsen før kroatiske Marin Mornar og serbiske Ognjen Nisavic tok ansvar og avgjorde.

Mornar ble frispilt av Nisavic og la også en treer før Nisavic satte 7 strake poeng: 77-66 med to minutter igjen og i praksis game over.

- Marin og jeg har erfaring, så når det kommer til slutten av kamper må vi ta ansvar, forklarte Ognjen Nisavic.

- Jeg traff noen viktige skudd og det gikk bra for oss, konstaterte 31-åringen, som endte som toppscorer med 27 poeng i den TV 2-sendte åpningskampen i den nye Firi-ligaen.

 

Kamprustne lag

Etter åtte måneders kamppause var begge lag rustne i de første periodene, noe ikke minst scoren i første periode (14-13 til Bærum) forteller om.

Gjestene traff bare ett av sine ti første 3-poengsforsøk, men utover i tredje periode begynte plutselig skuddene å sitte:

De lyseblå gikk til siste pause etter at Gaute Haugen (2), Stian Mjøs, Shane Temara og Eric Gilchrese hadde prikket inn treerne!

Newzealandsk-amerikanske Temara åpnet beskjedent, men kom sterkt og var viktig da Bærum overtok ledelsen.

 

- Typisk første kamp

Men gjestene ble kalde og gjorde for mange feil da kampen skulle avgjøres.

- Vi må få fart på ballen og kan ikke bli gående og drive inn i dårlige områder, sa Bærum-coach Mathias Eckhoff.

- Men det var en typisk første kamp, vi visste det ville bli litt ta og gi. Shane (Temara) har to treninger bak seg og ikke spilt på lenge, da må det bli litt luggete. Han kommer til å bli veldig god for oss, sa Eckhoff om lagets 2,02 m lange forsterkning.

 

Har taket på Bærum

At Kongsberg Miners slår Bærum, er som det har vært de siste sesongene. De mørkeblå tok sin 12. seier på de 13 siste oppgjørene mellom de to topplagene og den femte på rad.

Men etter 44, 31, 27 og 24 poengs margin i de fire foregående, ble det langt jevnere i fredagens åpningskamp.

- Vi har et par guarder (Mjøs og Gilchrese) som kan kontrollere tempoet, men det er en balansegang der. Jeg syns vi ble fokusert på dem i dag, vi må få flere spillere påmeldt, presiserte Eckhoff.

 

- Vil gjerne se bedre ut

Også for Kongsberg Miners ble det en åpningskamp med variable prestasjoner.

- Starten vår var dårlig og det var ikke vår beste kamp, samtykket Ognjen Nisavic.

- Vi vil gjerne se bedre ut enn dette. Men vi har et ganske nytt lag og er veldig glade for den første seieren. Begge lagene bar vel preg av at vi ikke har spilt kamper på åtte-ni måneder, da blir det litt sånn.

Mest gledelig hos hjemmelaget var Matias Saves glimrende comeback. Den skuddsterke guarden bidro med mye og endte på 10 poeng etter en spesielt sterk andreperiode.

Norsk-amerikanske Haakon Ullrich hadde også en solid debutkamp i ligaen med 6 poeng, 5 returer og 4 assists.

 

Venter på to nye importer

Kongsberg Miners venter fortsatt på sin nye amerikanske pointguard, Jahmal McMurray – og en stor inside-import.

- Det er også en skadesituasjon rundt McMurray, vi venter på svar på et MR-bilde som ble tatt i går. Han er fortsatt i USA, fortalte Stein Erik Rotegård.

- Vi må sjekke status og finne ut hva det blir til. Så er vi i dialog med en spiller til, bekreftet Miners-coachen.

- Med to til på plass får vi den dypeste stallen i ligaen, mener Ognjen Nisavic.

 

Poengscorere:

Kongsberg Miners: Ognjen Nisavic 27, Torgrim Sommerfeldt 13, Marin Mornar 10, Matias Save 10, Haakon Ullrich 6, Valen Tejada 5, Aly Hudgins 4, William Lybæk 4.

Bærum: Stian Mjøs 23, Eric Gilchrese 16, Shane Temara 11, Sjur Dyb Berg 10, Gaute Haugen 8, Benjamin Alknes Cox 3, Anders Lislevatn Landenget 1.