Norges Basketballforbund / Nyheter / 2021 / Gamle kjente senket Centrum
Roy Nwachukwu har brutt gjennom Centrum-forsvaret og legger to av sine 19 poeng for Asker Aliens i åpningskampen. Joshua Hart (nr 1) er klar for en eventuell retur, mens hjemmelagets spillere på bildet er Moritz Anglero (bak), Simon Midtvedt (nr 35), Giorgos Kotrotsios (delvis skjult) og Georg Helvik.
FOTO: ERIK BERGLUND
Roy Nwachukwu har brutt gjennom Centrum-forsvaret og legger to av sine 19 poeng for Asker Aliens i åpningskampen. Joshua Hart (nr 1) er klar for en eventuell retur, mens hjemmelagets spillere på bildet er Moritz Anglero (bak), Simon Midtvedt (nr 35), Giorgos Kotrotsios (delvis skjult) og Georg Helvik. FOTO: ERIK BERGLUND

Gamle kjente senket Centrum

Roy Nwachukwu, Miilah Kombat og Aksel Bolin var alle med på ett av Centrum Tigers og coach Inge-Aleksander Kristiansens NM-gull i 2016 og 2017. Lørdag spilte de i Asker-drakt og var viktige da Centrum etter hvert måtte gi tapt.

Centrum Tigers – Asker Aliens 71-92

Nidaros Jets – Gimle 60-93

- Med de to siste forsterkningene de har fått, må Asker være en av de store favorittene i år. Noe annet blir latterlig å si, med så klassespillere så de har nå, fastslo Centrum-coachen etter at laget hans hadde tapt åpningskampen i Oppsal Arena med 21 poeng.

Resultatet lyver, for hjemmelaget kjempet jevnt med de hvitkledde fra Asker i store deler av kampen.

Det sto 41-45 til pause og 51-51 midtveis i tredje periode, før gjestene fikk inn det avgjørende rykket og plutselig var foran med 12 poeng, 67-55. Og da den siste perioden begynte med en 9-0-run til Asker, var løpet kjørt.

Samtidig var det en oppløftende start i Firi-ligaen for begge lag.

Centrum som etter én seier og 13 tap i den amputerte fjorårssesongen nå har et fysisk sterkt lag som vil gi mange motstandere problemer.

Asker som bekreftet at de hører hjemme i toppen, spesielt etter at Miilah Kombat og Roy Nwachukwu er kommet inn.

 

Tre år utenlands

Ammerud-forwarden Nwachukwu vant NM-gull i sin ene Centrum-sesong i 2015/16, før han spilte en foreløpig siste sesong i grønt og svart på Apalløkka.

Men etter å ha jobbet og bodd i Stockholm og London de tre siste årene, ville 31-åringen satse litt igjen.

I sommer har han prøvd seg hos Ammerud, Centrum Tigers og Bærum, i tillegg til Asker Aliens.

- Jeg bestemte meg for å komme i form, har trent og fått av meg noen kilo, og har vært litt rundt omkring. Alle har vært hyggelige mot meg, presiserer han med et smil.

- Hvorfor ble det Asker?

- Det tror jeg ikke jeg har noe fornuftig svar på, egentlig. Men det er gøy på trening og kamp og vi er en gjeng som ses og trives sosialt også, forklarer den 1,95 m lange forwarden.

 

- Den dårligste formen jeg har vært i

Han noterte seg for 19 poeng og 7 returer i comebacket, og spilte 34 av kampens 40 minutter.

- Jeg er i den dårligste formen jeg noen gang har vært, så spenningsmomentet var om jeg kunne holde så lenge. Jeg har litt å gå på, fastslår Nwachukwu.

Med Aksel Bolin tilbake for fullt etter skader og comeback fra Miilah Kombat og Nwachukwu har Asker ligaens mest rutinerte og mest robuste inside-trio. En helt rå forwardrekke.

- Tungt det, er det ikke? Vi har unggutta også og de matcher oss solid, så nivået på trening er høyt, understreker Roy Nwachukwu.

 

Mye rutine

Anders Stien er spillende trener sammen med Stian Emil Berg i Asker Aliens denne sesongen, mens Rolf Halvorsen er coach i kampene.

- Centrum ga oss kampen som forventet, de har spillere med gode kvaliteter og er mer fysiske denne sesongen, sa Stien.

- Det kommer vi også til å spille på denne sesongen. Vi er store, og har fått en gjeng med masse rutine, jeg tror det kan avgjøre mange av matchene våre.

- Vi visste at Roy og Miilah kom til å gjøre en god figur allerede nå, selv om ingen av dem har hatt så mange treninger med oss ennå. Det er litt rusk offensivt, men vi kunne ikke forvente noe mer i dag, dette var en bra seier, presiserte 31-åringen, som var med på begge Centrum Tigers’ NM-gull i 2016 og 2017.

 

Hart toppscorer igjen

Asker bekreftet at de får et lag som har mange våpen og blir vanskelig å forsvare seg mot.

Den nevnte forwardtrioen må få mye oppmerksomhet, og samtidig fortsetter Joshua Hart som poenggarantist med sine giftige driver og skudd utenfra. Amerikaneren ble kampens toppscorer med 20 poeng og hadde i tillegg 8 returer, flest sammen med Aksel Bolin og hjemmelagets Johannes Dolven.

Stian Emil Berg er også en trussel med sine driver og 3-poengsskudd, og Anders Stien viste skuddform ved å legge to av fire 3-ere og totalt 8 poeng.

Aksel Bolin var Askers mest effektive spiller med 15 poeng, 8 returer og 4 assists, mens Miilah Kombat endte på 11 poeng og 6 returer.

17-årige Oliver Bergstads innhopp var også verdt å merke seg: En inside-scoring og en 3-poenger, 5 poeng på to skudd.

 

- For raske skudd

Inge-Aleksander Kristiansen var ikke mer enn mellomfornøyd, til tross for at Centrum Tigers holdt følge med Asker i to og en halv periode.

- Jeg vet det bor mye i dette laget, og vi gjør en god jobb defensivt i første halvdel. Men vi mister litt av game-planen vår, som var å løpe mer og slite ut Asker mer i angrepene våre. I stedet ble vi dårligere og dårligere til å rydde opp under kurvene og tar for raske skudd når vi kommer i angrep, forklarte Kristiansen.

Han var godt fornøyd med Johannes Dolvens debut (18 poeng og 8 returer), mens 18-årige Georg Helvik markerte seg som Centrums beste spiller. Den 2,01 m lange forwarden fra Sandvika og Bærum hadde 17 poeng, 5 returer og et par luftige skuddblokker, la alle sine tre 3-poengsskudd, utfordret med tøffe driver og klinket til med en solid dunk til 11-7 tidlig i første periode.

 

- Massiv

- Georg er massiv for oss og har enorm «presence». En allsidig fyr som kan gjøre veldig mye. Men jeg syns fortsatt han er for snill i en del situasjoner, han må være enda mer aggressiv og angripe mer, sa treneren.

- Jeg syns også det hjelper oss størrelsesmessig å ha spillere som Giorgos (Kotrotsios) og Marcus (Barnett) ute på vingen, det bringer oss et hakk videre, mente Kristiansen.

Den kvikke guarden Moritz Anglero imponerte også, med 4 av 8 på 3-poengere og i tillegg 2 assists, 2 steals og 2 offensive returer.

- Moritz går inn i kampen og gjør akkurat det han gjør på trening, sa Centrum-coachen.

 

- Noen beist

Centrum Tigers kjempet lenge jevnt på returene, men Asker «vant» 43-29 til slutt i statistikken.

Roy Nwachukwu erkjente at det var tøft å møte Johannes Dolven og Georg Helvik.

- De gutta der er noen beist, flinke til å skyte og komme seg til kurven og ta returer og hva som helst. De vil skape trøbbel for flere lag, sa Asker-forwarden.

 

Poengscorere:

Centrum Tigers: Johannes Dolven 18, Georg Helvik 17, Moritz Anglero 12, Simon Midtvedt 9, Giorgos Kotrotsios 8, Marcus Barnett 5, Rasmus Linnestad 2. 

Asker Aliens: Joshua Hart 20, Roy Nwachukwu 19, Aksel Bolin 15, Stian Emil Berg 14, Miilah Kombat 11, Anders Stien 8, Oliver Bergstad 5.

 

Solid start for Gimle

Nidaros Jets startet djervt på sin nye hjemmebane i Trondheim Spektrum og lå bare 4 poeng bak (30-34) midtveis i andre periode. Men Gimles 23-2-run fram til pause gjorde andre halvdel til en transportetappe.

Gjestene fra Bergen viste sin bredde ved å ha seks spillere i tosifret score. Milovan Savic var sentral og endte på 11 poeng, 10 returer og 4 assists, mens 2,12 m lange Simon Jensen leverte sin hittil beste kamp i ligaen med 14 poeng og 6 returer.

Christian Tøfte førte an for Nidaros med 15 poeng, 9 returer og 4 assists. Kjedeligst for hjemmelaget var at Max Dahl Svendsen hjelpes ut av banen med det som så ut til å ha et kraftig overtråkket. Det kan bety at 19-åringen er tvilsom deltaker i kommende helgs bortekamper mot Asker Aliens og Bærum. Pointguard Mikkel Aarnes har en skade i hånden og spilte ikke åpningskampen for Nidaros Jets.

 

Poengscorere:

Nidaros Jets: Christian Tøfte 15, Mihajlo Krivokapic 9, Arne Marius Grevskott 8, Mats Selboe 8, Brage Sørensen 8, Mateusz Nilsen 6, Max Dahl Svendsen 5, Torkel Westby 1.

Gimle: Mikkel Kolstad 18, Simon Kirkegaard Jensen 14, Jørgen Odfjell 13, Lars Fredrik Espe 11, Espen Fjærestad 11, Milovan Savic 11, Reidar Greve 8, Gard Beinnes 5, Ali Ouakkaha 2.