Norges Basketballforbund / Nyheter / 2021 / Forsterket Fyllingen jakter gull
Nikola Vasojevic er kommet fra Frøya og skal styre Fyllingen fra pointguard-posisjonen i Firi-ligaen denne sesongen. Her omringet av Kongsberg Miners-spillere i firelagsturneringen på Kongsberg forrige helg. Fra venstre ser vi William Lybæk, Matias Save (bak) og Marin Mornar, til høyre i bildet er eks-Miner Jacob Miller Røysland, nå i Fyllingen-drakt.
FOTO: ERIK BERGLUND
Nikola Vasojevic er kommet fra Frøya og skal styre Fyllingen fra pointguard-posisjonen i Firi-ligaen denne sesongen. Her omringet av Kongsberg Miners-spillere i firelagsturneringen på Kongsberg forrige helg. Fra venstre ser vi William Lybæk, Matias Save (bak) og Marin Mornar, til høyre i bildet er eks-Miner Jacob Miller Røysland, nå i Fyllingen-drakt. FOTO: ERIK BERGLUND

Forsterket Fyllingen jakter gull

- Det viktigste nå er å bygge laget og kjemien og finne identiteten vår. Men etter jul skal vi bli det laget de andre har minst lyst til å spille mot, fastslår Fyllingen-trener Calix Black Ndiaye.

Han legger ikke skjul på at de mørkeblå og oransje fra Fyllingsdalen sikter mot toppen av Firi-ligaen og senere til NM-finale.

- Målet vårt er det samme som de fleste andre lagene har – å vinne ligaen, sier Ndiaye.

- Jeg er ikke så opptatt av resultatene fra nå og fram til jul, men tenker at vi skal være innenfor topp 5.

På papiret ser Fyllingen sterkere ut enn forrige sesong, som endte med en noe skuffende sjetteplass etter 9 seire og 9 tap.

 

- Bredeste stallen

- Vi har mye pågangsmot og vilje og den bredeste stallen jeg har hatt gleden av å coache. Mange unge og lovende spillere kombinert med en solid gruppe veteraner, sier 40-åringen.

Coachens lillebror Bouna Black Ndiaye kom på Allstar-laget og ble toppscorer i ligaen forrige sesong med 23 poeng per kamp, mens Jay Harris endte på 21,9.

Nå er begge poengmaskinene ute, men Fyllingen har hentet gode erstattere.

Pointguard Nikola Vasojevic og den 2,07 m lange centeren Ljubomir Campara kom over fra nabo og erkerival Frøya, mens Nikolas Skouen er tilbake i norsk basket etter et år i Danmark og for første gang i Fyllingen-drakt.

 

Var lagkamerat med Bouna

Bounas erstatter er Maurice Jones, en 194 cm høy shooting guard som sist spilte for Estudiantes Concordia på nivå to i Argentina.

Coach og storebror Calix Black Ndiaye kjenner nykommeren:

Jones spilte på Northwest Nazarene University i Idaho sammen med Bouna.

- Jeg så dem spille noen kamper og likte ham veldig godt, sier coach Calix om Maurice Jones.

- Han har enorm motor, er veldig god defensivt og er en konkurransemann. Bouna har nok noen spissferdigheter Maurice ikke har, men Maurice er tøffere defensivt og en større leder. Han er også en habil skytter, er atletisk og sterk og ikke en typisk amerikaner som må ha ballen i hendene hele tiden for å være produktiv.

 

Tøff helg på Kongsberg

I firelagsturneringen på Kongsberg forrige helg stilte Fyllingen redusert og med bare Nikola Vasojevic fra en forventet startfemmer.

Magne Fivelstad og Nikolas Skouen var hjemme i Bergen og en småskadet Ljubomir Campara fulgte kampene fra sidelinja i Kongsberghallen.

Dessuten var Maurice Jones fortsatt ikke kommet fra USA og Peter Bullock ikke med på turen til Østlandet. 38-åringen er nettopp blitt far for fjerde gang.

Fyllingen slo Centrum Tigers 73-72, men avsluttet med 56 poengs tap for Kongsberg Miners.

- Det var en tøff weekend, vi spilte tre kamper og to av dem på samme dag. Dessuten var Kongsberg virkelig gode. Med fullt lag skal vi vise vårt sanne ansikt, men uansett var det verdifullt for oss å få mange av våre unge spillere i aksjon, sa pointguard Vasojevic.

- De unge hadde ikke nok kraft igjen i den tredje kampen, men de viste karakter. Vi har et dypere lag denne sesongen og jeg ser fram til å komme i gang i ligaen, presiserte 35-åringen.

 

- Kongsberg og Gimle foran de andre

- Vi har et stykke igjen fysisk, men Kongsberg og Gimle virker å være et hestehode foran de andre lagene akkurat nå, mente assistenttrener Per Fedje, som ledet laget på Kongsberg.

Fyllingen har også fått med seg Morten Tweek som tredjemann i trenerteamet denne sesongen.

- Vi blir slagkraftige når vi har komplett lag og skal bruke tiden fram mot seriestart godt, la Fedje til.

 

- Kjørt gutta litt for hardt

Calix Black Ndiaye regner med at alle er klare igjen til serieåpningen mot nabo Frøya søndag 26. september.

- Vi får ta litt av skylden, for vi har kjørt gutta litt for hardt de siste ukene. De har «ondter» og småting, men vi skal være fulltallige neste helg, tror Ndiaye, som håper og tror Maurice Jones er ute av karantene og spilleklar til Frøya-kampen.

 

- Blodseriøs

Fyllingen-treneren er storfornøyd med å ha Nikolas Skouen på plass.

- Han er av de beste skytterne i ligaen og en blodseriøs idrettsutøver. Niko har en enorm arbeidsmoral og treningsvillighet og en iver som smitter over på de andre spillerne. Det er motiverende for de unge å se en veteran som jobber så hardt som han gjør, presiserer coach Calix.

I samme kategori er Peter Bullock.

- Han blir 39 i oktober og ser på dette som den beste måten for å holde seg i god fysisk form. For første gang på mange år har han vært og løftet vekter, til og med. Han er sterk og i ganske god fysisk form, men trenger å få opp O2-opptaket og kondisjonen. Så er jo Peter uansett en typisk vinner og et konkurransemenneske. Det merker alle som følger treningene våre, sier treneren.

 

Tøffe bergensdueller

Calix Black Ndiaye venter seg også tøffe fighter med de to andre bergenslagene i Firi-ligaen.

- Gimle ser knallsterke ut og Frøya er også spennende. Jeg tror nivået på lagene i Bergen er det beste på mange år, fastslår Fyllingen-treneren.

Den første duellen kommer allerede neste søndag i Frøya Arena, med lokaloppgjøret Frøya - Fyllingen.

 

FYLLINGEN

Trenere: Calix Black Ndiaye

Assistenttrenere: Per Fedje og Morten Tweek (ny).

 

Spillere INN: Maurice Jones (Estudiantes Concordia, Argentina), Nikolas Skouen (Bakken Bears Academy, Danmark), Nikola Vasojevic, Ljubomir Campara og Edmunds Gabrans (Frøya), August Aamodt Kristiansen og Flemming Ravndal (Kristiansand Pirates), Jacob Miller Røysland (Ullern), Ittipat Sumpaopong (Ulriken Eagles, parallell spilletillatelse) og Jovan Radulovic (Fyllingen U19).

Spillere UT: Bouna Black Ndiaye (Thor Akureyri, Island), Jay Harris (tilbake til USA), Edvard Aamodt Kristiansen (Frøya, parallell spilletillatelse med Ulriken Eagles), Meris Mehulic (Ulriken Eagles), Boris Cvetkovic.

 

SPILLERSTALLEN 2021/22:

0 Christian Mikkelsen Skagen, 1 Edmunds Gabrans, 4 Jasin Akil, 5 Karl Otabor, 6 Nikola Vasojevic, 7 Ljubomir Campara, 8 Magne Fivelstad, 9 August Aamodt Kristiansen, 10 Jacob Miller Røysland, 11 Nikolas Skouen, 12 Ittipat Sumpaopong, 14 Maurice Jones, 15 Peter Bullock, 16 Flemming Ravndal, 18 Shakil Khan, 20 Jovan Radulovic.

 

Sannsynlig starting-5: Vasojevic, Skouen, Jones, Fivelstad, Campara.

Åpningskamp: Frøya – Fyllingen, søndag 26. september kl. 15.00.