Norges Basketballforbund / Nyheter / 2021 / Centrum Tigers i ny versjon
Johannes Dolven gir Centrum Tigers etterlengtet høyde og tyngde under kurvene. Her er den 2,06 m lange forwarden i en drive mot Rasmus Linnestad på trening i Vulkanhallen.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Johannes Dolven gir Centrum Tigers etterlengtet høyde og tyngde under kurvene. Her er den 2,06 m lange forwarden i en drive mot Rasmus Linnestad på trening i Vulkanhallen. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Centrum Tigers i ny versjon

- Jeg tror fort vi skal fremstå som et mer komplett lag enn i fjor, sier Inge-Aleksander Kristiansen. Med 2-metersmennene Johannes Dolven, Georg Helvik og Marcus Barnett på plass har Centrum Tigers-coachen all grunn til å være optimistisk.

En skadeplaget Magnus Midtvedt har lagt opp, Johan Flaa valgte å spille for Frøya og Øivind Lundestad er i utgangspunktet bare 1M-spiller i klubben denne sesongen også.

Men fra å være et guard-preget lag de siste sesongene, kommer de burgunderrøde fra Oslo i en ny versjon i Firi-ligaen 2021/22.

- Det mest markante er jo at det meste av vårt enorme lengde- og størrelsesproblem er løst. Men om vi blir «kjøttete» nok, gjenstår å se, sier coach Inge.

 

Robust trio hos "gamletreneren"

Johannes Dolven (25) hadde Inge-Aleksander Kristiansen som lærer på Wang Toppidrett og har valgt Centrum etter en sesong for Fjölnir på Island. Den 2,06 m lange forwarden tilfører laget tyngde, rutine og klasse.

Georg Helvik (18) og Marcus Barnett (20) som måler henholdsvis 2,01 og 2,02 kommer fra Bærum og hadde Kristiansen som trener i Sandvikas U19-lag for tre sesonger siden.

- Et spennende lag å jobbe med, erkjenner Centrum-coachen.

- Etter at Magnus måtte ut med skade tidlig forrige sesong og Flaa som tross sin unge alder tok over mye av ansvaret også forsvant, lurte vi på hvem som kunne fylle vakuumet. Da var det flott å få inn Dolven som ny lederskikkelse, presiserer han.

 

- Ikke noen akilleshæl

Centrum Tigers vant bare én av 18 kamper forrige sesong (84-79 over Ammerud), men er på papiret langt sterkere nå.

Inge-Aleksander Kristiansen er ikke bekymret for at lagets guarder ikke holder mål, selv om de fremste profilene er borte.

- Jeg tror vi skal klare å dekke pointguard-rollen på en litt annen måte enn før og at det ikke blir noen akilleshæl for oss, sier han.

Bendik Aunan og Simon Midtvedt er gode alternativer som pointguarder, mens Moritz Anglero (20) har tatt store steg foran denne sesongen og ligger godt an til en startplass i 2er-posisjonen.

Med Dolven, Helvik og Barnett på plass kan greske Giorgos Kotrotsios (19) også flyttes ut i sin mer naturlige rolle som 3er.

 

Snittet på 20 poeng

Den største forskjellen fra i fjor vil uansett være Johannes Dolven. Landslagsforwarden valgte islandsk basket etter collegeårene i Drake og Barry, og hadde 20 poeng og 11 returer i gjennomsnitt per kamp for Fjölnir, riktignok på nivå to.

- Nå har jeg fått meg jobb i et reklamebyrå i Oslo og bor på St. Hanshaugen, så da var Centrum det beste valget med tanke på lokasjon. Samtidig har jeg et godt forhold til Inge fra Wang, men aldri fått spilt på noen av lagene hans, forklarer Dolven.

- Vi har hatt en bra preseason og har mye ungt og mye potensial, med veldig god energi og lagmoral, understreker 25-åringen.

Han skryter også av nykomlingene Georg Helvik og Marcus Barnett.

- De er veldig spennende spillere, atletiske og lange og flinke. Det blir gøy spille med litt lengde og en stor fordel mot flere andre lag, fastslår forwarden som begynte karrieren i Bygdøy Basket og som spilte NM-finale med Bærum mot Asker Aliens i 2015 før han forsvant til college i USA.

 

- Stort potensial

- Jeg tror vi har et stort potensial og at vi skal konkurrere med alle i ligaen og overraske mange. Målet er å holde et høyt konkurransenivå og å falle under det nivået minst mulig. Det er konkurranse om plassene på laget og det er en veldig bra kultur Centrum har bygget. Vi har alltid intensitet når vi kommer ut på gulvet, sier Johannes Dolven, som også gleder seg til å spille EM-kvalifisering med landslaget, med første kamp mot Kosovo i Bergen 25. november.

Centrum Tigers har et ungt lag, der ni spillere i troppen på 15 er født på 2000-tallet, med 03-erne Georg Helvik, Lavrans Linnestad og Laurence des Bouvrie som de yngste.

Litt mer rutine kunne sikkert gjort seg. Men kan noen i Centrum friste Øivind Lundestad til å bli med igjen, i løpet av sesongen?

 

CENTRUM TIGERS

Trener: Inge-Aleksander Kristiansen.

Assistenttrener: Jarl Kristian Jespersen.

Spillere INN: Johannes Dolven (Fjölnir, Island), Georg Helvik og Marcus Barnett (Bærum).

Spillere UT: Magnus Midtvedt (lagt opp), Johan Flaa (Frøya), Simen Anker-Olsen (1. div. Centrum Tigers), Ole Flock Hogstad (folkehøgskole), Tarjei Bryn, Fredrik Bratvold.

 

SPILLERSTALLEN 2021/22:

1 Marcus Barnett, 3 Laurence des Bouvrie, 5 Øyvind Torsetnes, 7 Lavrans Linnestad, 8 Akrem Dagnew, 10 Moritz Anglero, 11 Sigurd Sandlie, 13 Giorgos Kotrotsios, 14 Johannes Dolven, 21 Georg Helvik, 22 Yannick Onifade, 27 Rasmus Linnestad, 35 Simon Midtvedt, 52 Herman Nordeide, 55 Bendik Aunan.

Sannsynlig starting-5: Aunan (Midtvedt), Anglero (Aunan), Kotrotsios (Barnett), Dolven, Helvik.

Åpningskamp: Centrum Tigers – Asker Aliens, Oppsal Arena lørdag 25. september kl. 17.00.