Norges Basketballforbund / Nyheter / 2021 / Centrum stoppet Ammerud-festen
Johannes Dolven kjempet seg til 21 returer og ble toppscorer med 31 poeng da Centrum Tigers snudde til seier 69-64 over Ammerud. Her er den 2,02 m lange forwarden høyest i en av mange dueller med Jordan Session. Bak Dolven er Simon Midtvedt og Fredrik Trana (delvis skjult), nummer 10 er Moritz Anglero og til høyre i bildet Georg Helvik.
FOTO: ERIK BERGLUND
Johannes Dolven kjempet seg til 21 returer og ble toppscorer med 31 poeng da Centrum Tigers snudde til seier 69-64 over Ammerud. Her er den 2,02 m lange forwarden høyest i en av mange dueller med Jordan Session. Bak Dolven er Simon Midtvedt og Fredrik Trana (delvis skjult), nummer 10 er Moritz Anglero og til høyre i bildet Georg Helvik. FOTO: ERIK BERGLUND

Centrum stoppet Ammerud-festen

300 tilskuere laget kjempestemning på Apalløkka, og hjemmefansen trodde neppe det var mulig for Ammerud å kaste bort 19 poengs ledelse. Men alt snudde med Centrums 17-0-run fra start i fjerde periode.

Ammerud – Centrum Tigers 64-69

Fyllingen – Tromsø Storm 95-87

Bærum – Nidaros Jets 90-66

 Ikke mye stemte for Centrum Tigers i de to første periodene og ikke mye tydet på at det kunne bli spennende da Ammerud ledet 51-32 midtveis i tredjeperioden og med 17 mot slutten av perioden.

Men i minuttene før den siste pausen kom gjestene innpå til 11 poeng (60-49), og alle vet at med en gang et lag kommer ned i under 10, har de momentum og en stor mulighet.

Og i fjerdeperioden var rollene byttet om. Centrum snudde kampen med en 17-0-run, Ammerud kollapset fullstendig og scoret bare 4 poeng (!) i hele sluttperioden.

En trepoenger fra Moritz Anglero sendte de burgunderrøde opp i 7 poengs ledelse (69-62), og gjestene kunne tillate seg å bomme mye i sluttminuttene, for Ammerud-spillerne var sjokkskadde, handlingslammede og ufarlige. De mislyktes med så å si alt.

 

Monsterkamp av Dolven

- Klart vi trodde vi kunne hente det inn. Vi snakket om det i garderoben, at dette laget ikke er bedre enn oss, presiserte Johannes Dolven.

Forwarden som er tilbake i norsk basket etter collegespill i Florida og en sesong på Island, var massiv og helt avgjørende for Centrums seier. Han la inn 31 poeng og dro ned 21 returer!

- Var det så mye ja, det visste jeg ikke, sa 25-åringen og ville heller fokusere på laget:

- Vi fant ut hva vi skulle gjøre og kom ut i andre del av kampen og løste det perfekt. Tok en stopp av gangen, hindret Ammerud i det de er gode på, å drive inn med ballen. Så begynte vi å treffe skuddene våre og klarte å roe ned og gjøre de riktige valgene, mente kampens gigant.

 

Dibba dominerte, Harris briljerte

Mustafa Dibba åpnet kampen i stor stil, hadde 16 poeng ved pause og kom opp i 18 etter den lekre driven som ga 51-32 og 19-poengsledelse. Men svensken var i foultrøbbel og forsvant ut med sin femte feil tidlig i sisteperioden.

AJ Harris briljerte i pointguardrollen (14 poeng og 10 assists pluss 4 steals), men heller ikke han lyktes med skudd og driver da det gjaldt.

Jordan Session som måtte stå over seriestarten i Tromsø var klarert for spill og gjorde mye bra i debuten – 22 poeng, 7 returer, 3 blokker – men kjempet også forgjeves mot Dolven & co. i fjerdeperioden.

 

- Klarte å tette igjen

- Jeg syns vi var sløve i begynnelsen av kampen, sa Centrum-coach Inge-Aleksander Kristiansen.

- Vi klarte ikke å stoppe dem fra å «mæle» inn i painten. Men etter andreperioden klarte vi å tette igjen mye bedre og så spredde det seg til angrepsspillet vårt og vi fikk litt selvtillit og trua på det igjen. Vi skulle stoppe det Ammerud er ekstremt gode på, og det klarte vi.

 

- Som en import

Kristiansen var naturligvis storfornøyd med Johannes Dolvens monsterkamp.

- Som jeg sa før sesongen blir han som en import for oss. 31 poeng og 21 returer er jo enormt, men det viktigste Dolven gjør, er å lage trøbbel for Ammerud, de feiler ham mye. Ideelt sett for oss ble det litt for mye Dolven, men det er fint å se hvor god leder han er. Han drar alltid gutta sammen på banen, prøver å få dem med, han er ikke noen superstar som vil gjøre alt sjøl, understreker Centrum-treneren.

20-årige Moritz Anglero har også fått en viktig rolle i Centrum denne sesongen, og ble en av flere matchvinnere. Med 15 poeng – 3 av 5 på trepoengere – 4 returer, 2 steals. Alltid en spiller som driver opp tempoet, utfordrer og samtidig kjemper om hver eneste ball på gulvet og på returer.

- Moritz fikk en litt shaky start, han er uerfaren på dette nivået og ble litt stressa av trykket. Så kommer han inn igjen og klarer å utfordre. En super-hustler og vi vet at når han får nok skudd, begynner han å treffe.

 

- En stille helt

- Men vi har også en stille helt og grovarbeider, sa Inge-Aleksander Kristiansen, og trakk fram Øyvind Torsetnes.

- Han ender opp med å få veldig mange minutter i dag (28 og et halvt) og er solid i forsvar, er med på å drive opp tempoet, solid på utblokkering og returer. En fyr som ikke får så mye ut av statistikk-linja, men som gjør veldig mye bra for oss, fastslo treneren.

 

Ammerud - Centrum: Alltid jevnt!

Lenge så det ut til å bli det første Oslo-derbyet på en stund som IKKE ble jevnt. Så endte i stedet med en ny basket-thriller.

Nå har Centrum Tigers vunnet fire av de seks siste kampene mot Ammerud – med 6, 7, 5 og 5 poeng. Ammeruds to seire har vært med 2 og 5 poengs margin!

Da er det bare å glede seg til neste duell, lørdag 20. november i Oppsal Arena. Så møtes lagene for tredje gang på Apalløkka 17. februar.

 

54 av 64 poeng

Hos hjemmelaget scoret de tre importspillerne Jordan Session, Mustafa Dibba og AJ Harris 54 av 64 poeng. Det er betenkelig for Ammerud, som har Andreas Isaksen ute med skade i noen uker til.

Neste motstander er Bærum i Nadderudhallen førstkommende søndag, før Nidaros Jets kommer på besøk til Apalløkka søndag 17.

 

Poengscorere:

Ammerud: Jordan Session 22, Mustafa Dibba 18, AJ Harris 14, Orji Okoroafor 4, Aksel Barkvoll 3, Fredrik Hårstad Trana 3.

Centrum Tigers: Johannes Dolven 31, Moritz Anglero 15, Rasmus Linnestad 7, Marcus Barnett 5, Øyvind Torsetnes 4, Georg Helvik 4, Bendik Aunan 2, Simon Midtvedt 1.

 

Jokeren Røysland avgjorde for Fyllingen

Med fire 3-poengere ble Jacob Røysland (20) Fyllingens joker i hjemmekampen mot Tromsø Storm og helt avgjørende for lagets første seier.

Røysland senket en buzzer-treer som ga 54-55 til pause, men viktigst var skuddet hans da 30 sekunder gjensto: Gjestene var kommet bare 4 poeng bak (87-83) da Fyllingen-guarden la inn sin fjerde 3-poenger fra hjørnet og samtidig dro en feil og satte bonus-straffekastet: 91-83 og i praksis game over i Fyllingsdalshallen.

Hjemmelaget hadde to nøkkelspillere og debutanter med fra start: Nikolas Skouen var tilbake fra skade og Maurice Jones fikk sin første kamp i norsk basket etter at FIBA-klareringen hans gikk i orden.

Magne Fivelstad ble derimot ikke klar, og Fyllingen slet lenge med gjestene.

Tromsø ledet med 13 poeng i første periode (25-12) og holdt seg foran til 63-61 midtveis i tredje periode. Så fikk Fyllingen inn et avgjørende rykk, blant annet med to 3-poengstreff hver fra Ljubomir Campara og August Kristiansen: 79-68 før sisteperioden.

Det forspranget greide hjemmelaget å holde på, selv om det var spenning helt inn i siste minutt.

Nikola Vasojevic markerte seg som Fyllingens beste spiller med 21 poeng, 12 returer og 5 assists. Rasheed Worrell hadde 20 poeng og 13 returer for Tromsø, Johannes Lange noterte seg for 23 poeng, 5 assists og 3 steals.

 

Poengscorere:

Fyllingen: Nikola Vasojevic 21, Ljubomir Campara 17, Maurice Jones 13, Jacob Røysland 13, Nikolas Skouen 11, Peter Bullock 7, August Aamodt Kristiansen 6, Christian Mikkelsen Skagen 4, Ittipat Sumpaopong 3.

Tromsø Storm: Johannes Lange 23, Rasheed Worrell 20, Olle Welander 16, Aron Nielsen Finstad 11, Simen Samuelsen 11, Akiean Frederick 2, Marcus Wynn 2, Joachim Aabel 1, Vakaris Rogaciovas 1.

 

Bærums første seier

Bærum åpnet med 10-3 og 17-5 mot Nidaros Jets og var som ventet aldri truet i oppgjøret i Nadderudhallen.

Gjestene kom fra 33 poengs tap for Gimle og 37 for Asker Aliens og hang bedre med nå, det endte med minus 24 poeng – 90-66.

Stian Mjøs var kampens ledende spiller med 23 poeng, 7 assists og 4 steals, og satte 4 av 8 trepoengere.

Sjur Dyb Berg endte på en ny double-double med 15 poeng og 11 returer. Eric Gilchrese noterte seg for 9 assists.

Christian Tøfte la inn 17 poeng for Nidaros og Brage Sørensen kom opp i 10 både i poeng og returer.

 

Poengscorere:

Bærum: Stian Mjøs 23, Sjur Dyb Berg 15, Shane Temara 14, Ludvig Bergh 9, Gaute Haugen 9, Eric Gilchrese 8, Benjamin Alknes Cox 6, Anders Lislevatn Landenget 4, Jacob Vogt Aabel 1, Tobias Olberg 1.

Nidaros Jets: Christian Tøfte 17, Max Dahl Svendsen 12, Brage V. Sørensen 10, Arne Marius Grevskott 8, Mihajlo Krivokapic 8, Mateusz Nilsen 6, Torkel Westby 4, Mikkel Aarnes 1.