Norges Basketballforbund / Nyheter / 2021 / Briggs løftet Ulriken-jentene
24-årige Terae Briggs stilte i Ulriken Eagles-drakt for første gang og bidro med 14 poeng, 7 returer, 5 assists og mye godt forsvarsspill mot Liège Panthers onsdag.
FOTO: FIBA.COM
24-årige Terae Briggs stilte i Ulriken Eagles-drakt for første gang og bidro med 14 poeng, 7 returer, 5 assists og mye godt forsvarsspill mot Liège Panthers onsdag. FOTO: FIBA.COM

Briggs løftet Ulriken-jentene

Hun manglet dessverre i første kamp, men i Liège onsdag viste 1,90 m høye Terae Briggs hvor viktig hun vil være for Ulriken Eagles denne sesongen.

Liège Panthers – Ulriken Eagles 71-55

(sammenlagt 169-112)

- Hun har bare trent tre ganger med laget, så dette ser virkelig løfterikt ut for oss, konstaterte DuRell Sanford etter den amerikanske forwardens debut med 14 poeng, 7 returer og 5 assists i returen mot Liège Panthers.

- Vi blir bedre i Belgia, var coach Sanfords ord etter 41-poengstapet i første kamp i Haukelandshallen (57-98), og ganske riktig:

Ulriken-jentene viste seg langt tøffere i andre forsøk mot belgierne og deres 1,96 m lange center, Brittany Brewer.

 

- Halvparten av potensialet

Terae Briggs (1,90) gjorde ikke uventet Liège-dominansen under kurvene mindre enn i første kamp, selv om hjemmelaget vant returstatistikken 45-36 og Brewer igjen ble toppscorer og beste rebounder, med 20 poeng og 13 returer. Men stjernen som er draftet av Atlanta Dream i WNBA spilte faktisk mer i returen enn hun gjorde i Bergen (28 minutter vs 26) og var langt mindre dominerende. I første kamp hadde hun 27 og 17 i poeng og returer.

- Terae fikk sikkert ut bare halvparten av potensialet sitt i dag, men hun er en smart basketballspiller som gjør laget vårt bedre, og hun gjorde en verdifull forsvarsjobb, fastslo DuRell Sanford.

 

Ned i 11 poeng

Ulriken ledet 11-10 og lå under med bare 4 poeng etter første periode (15-19), men med 22 på det meste – 36-58 tidlig i fjerde periode.

Samtidig ble Terae Briggs stadig varmere i den røde Ulriken-drakten med nummer 23, og viste frem et par lekre assists og knallsterke returer og inside-bevegelser.

En Briggs-assist til Maren Austgulen var begynnelsen på opphentingen. Fatima Mohammad fikk både en 2+1-situasjon og la en 3-poenger, Briggs satte to straffer og la inn en ny scoring etter steal i eget forsvar - og Sunniva Sørbye scoret til 62-50.

Enda nærmere kom Ulriken da Karyn Sanford satte inn 64-53, men en belgisk 3-poenger stoppet opphentingen. Så endte det 71-55.

 

- Kjempet mer

Men hele Ulrikens lag spilte med mer selvtillit enn i første kamp.

- Det tok oss litt tid å bli vant til dette nivået, og vi falt litt sammen mot slutten i den første kampen. Vi skulle holde bedre i dag, og det var godt å se framgangen jentene viste og hvor mye de løftet seg. Vi skulle kjempe mer og det syns jeg vi klarte. Ingen hang med hodet etter den første kampen, men vi hadde litt for mye respekt der, mener Sanford.

Maren Austgulen åpnet kampen i stor stil med treff på alle sine fire første skuddforsøk, og endte med 11 poeng og 9 returer.

Stine Austgulen traff alle sine tre 3-poengere, mens Karyn Sanford hadde fem assists, det samme som Briggs.

DuRell Sanford var også meget godt fornøyd med Fatima Mohammad.

– Hun hadde kjempeframgang fra første kampen i Bergen, presiserte han.

 

Poengscorere Ulriken Eagles:

Terae Briggs 14, Stine Austgulen 12, Maren Austgulen 11, Fatima Mohammad 6, Karyn Sanford 6, Sunniva Sørbye 4, Vilde Tveito 2.

Toppscorer Liège Panthers: Brittany Brewer 20.