Norges Basketballforbund / Nyheter / 2021 / Basketball har størst vekst blant lagidretter i 2020
Foto: Astrid Hagland Gjerde
Foto: Astrid Hagland Gjerde

Basketball har størst vekst blant lagidretter i 2020

En vekst på imponerende 12 prosent i koronaåret 2020 er basketball den lagidretten som øker mest. De eneste to idrettene som øker mer er de individuelle sportene kampsport og squash. Å toppe denne statistikken etter en periode der å trene i grupper i lange tider ikke har vært tillatt, vitner om at det jobbes svært godt i norsk basketball.

Basketball fortsetter å vokse til tross for utfordringene som alle lagidretter har nå. Det er faktisk den hallidretten i Norge som har en brattest medlemsøkning, og mange klubber venter nå spent på hvordan treningstidkabalen blir seende ut for høsten, med flere nye medlemmer og grupper siden sist høst.

- Vi ser at basketball som aktivitet er stadig mer interessant for barn og unge, sier generalsekretær i Norges Basketballforbund, Silje Særheim. Nå er det viktig at klubbene som har økt medlemsmassen får mer treningstimer slik at kvaliteten kan holdes på et minst like godt nivå for flere utøvere enn i fjor. Når aktiviteten og mengden medlemmer øker må jo dette også gjenspeiles i treningstimene som tildeles for at kvaliteten skal være den samme, fortsetter hun.

Veksten skjer i stor grad i de allerede etablerte klubbene i Norge. Men at basketball har blitt en mer populærsport i hele landet, også i deler av Norge der andre idretter tradisjonelt har dominert, er tydelig. Både i Innlandet (Elverum, Lillehammer og Gjøvik), Molde, Nærbø og Kristiansand spirer og gror det. Dessuten er det stor vekst i Trøndelag. – Det er veldig gledelig at vi nå ser en stor utvikling på klubbfronten i Innlandet og i Trøndelag, sier Særheim. Det er veldig flott å få med flere regioner i basketball-Norge, og klubber også i Lillehammer, Molde og Nærbø viser at interessen er stor i hele landet, avslutter generalsekretæren.