Norges Basketballforbund / Nyheter / 2021 / Åpner hjemme mot Kosovo
Stian Mjøs i en drive mot Gibraltar under Small Countries-EM i 2018. Nå er Mjøs og Norge trukket ut mot Danmark og Kosovo i første kvalifiseringsrunde for 2025-EM.
FOTO: FIBA.COM
Stian Mjøs i en drive mot Gibraltar under Small Countries-EM i 2018. Nå er Mjøs og Norge trukket ut mot Danmark og Kosovo i første kvalifiseringsrunde for 2025-EM. FOTO: FIBA.COM

Åpner hjemme mot Kosovo

Attraktive nabooppgjør, men Danmark var kanskje det tøffeste laget Norges senior menn kunne fått fra seedingsgruppe 1 i EM-kvalifiseringen. Kosovo på nivået under skal være en mer overkommelig motstander.

Norge innleder gruppe C i EM-kvalifiseringen hjemme mot Kosovo torsdag 25. november, etter alt å dømme i Haukelandshallen i Bergen.

Deretter blir det bortekamper mot Danmark og Kosovo 24. og 27. februar neste år og til slutt hjemmekamp mot Danmark, søndag 3. juli.

De tre gruppevinnerne og den beste av gruppetoerne går videre til andre kval-runde, som spilles i august 2022, november 2022 og februar 2023.

- Det blir fett! Danmark blir tøffe, mens vi vet mindre om Kosovo, fastslo landslagskaptein Stian Mjøs etter fredagens trekning i Freising i Tyskland.

 

Slo Litauen og Tsjekkia

Danskene leverte en sterk kvalifisering for neste års EM, gikk til det avgjørende grupppespillet og imponerte med seire over både Litauen (80-76) og Tsjekkia (91-90) – begge lag riktignok uten NBA-stjernene.

Danmark var også bare et bomskudd i sluttsekundene unna å komme til EM-sluttspillet, men tapte 76-77 i den andre og avgjørende kampen mot Litauen.

CSKA Moskva-guarden Gabriel Lundberg (26) er lagets ledende spiller.

 

- Vil gi oss et løft

Ettersom kampene er lagt i internasjonale vinduer, skal Norge i utgangspunktet få med alle sine beste i europeiske klubber.

- Så lenge alle er skadefrie og fit for fight, har vi et sterkt lag, presiserer Mjøs.

Han er glad for å kunne spille «meningsfylte kamper» igjen.

- Det er på tide, syns jeg. Vi hadde vel nordisk i 2011 og har hatt de to hjemmekampene mot Island. Å komme med i EM-kvalifiseringen er viktig for rekruttering og interesse rundt basketball. Nå kan yngre spillere få et lag å se opp til. Jeg håper og tror det vil gi oss et løft, sier landslagskapteinen, som går løs på en ny sesong i Bærum.

PS. Blant de 164 lagene på FIBA-rankingen i basket er Danmark nummer 55, Kosovo 70 og Norge 89.